-Gelecekten Bölüm-

18.5K 853 469
                                    

~~

"Aysu rahatsın dimi abicim" yanında oturan kardeşinin omzuna elini atıp yüzüne bakıyordu Hüsamettin. Eğer rahatsız hissediyorsa kendini mutlu değilse bulunduğu ortamdan hemen kalkar giderlerdi bir dakika bile düşünmezdi hemde.

Aysu elini abisinin elinin üstüne koydu. Böyle bir abiye sahip olduğu için çok şanslıydı. Gözünün içine bakan onu her daim koruyup kollayan bir ağabeye sahipti. Bir dediği iki olmuyordu. Ablası yoktu ve bunun yokluğunu hiçbir zaman da hissetmemişti. Ağabeyi kendisinin yeri geldiğinde ablası da olmuştu. Yanında sonsuz eğlenebildiği insandı.En yakın arkadaşıydı ağabeyi. Var mıydı bundan güzeli ?

"İyiyim abicim eğleniyorum. Hem sen benle ilgileneceğine müstakbel yengemle ilgilensen" kaşıyla gözüyle ağabeyinin yanında oturan Fatma'yı işaret etti Aysu. Hüsamettin göz kırpıp Fatma'ya döndü.

Bu akşam ağabeyi, Fatma ve kendisi canlı müziğe gelmişlerdi. Önündeki vişne suyundan bir yudum alıp sahnede şarkı söyleyenleri dinliyordu.Sesi güzel olan insanları dinlemeye doyamıyordu. Aklına gelen kişiyle hızlıca başını salladı. Kafasından düşünceleri kovmak için.

"Tekrardan hepiniz hoşgeldiniz iki dakika sonra kaldığımız yerden devam ediyoruz." Sahnedeki şarkı söyleyen çocuk açıklamasından sonra arkasına dönüp ekibine bir şeyler söyledi.

Aysu ağabeyi ve Fatma'yla sohbet ederken orkestranın sesiyle konuşmalarına ara verdiler. Ağabeyi susmamaya kararlı olacak ki Fatma'ya bir şeyler anlatıyor yanındaki kız da gülümseyen gözlerle dinliyordu. Ağabeyinin bu durumuna çok seviniyordu Aysu, sevdayı yakalamıştı.

Hareketli bir parçanın olduğunu müzikten anladı acaba hangi şarkı söylenecekti ? Vişne suyundan bir yudum daha alıp gözlerini sahneye çevirdi.

Sahnede gördüğü kişiyle kafasını hızlıca salladı Aysu. Yok canım sahnedeki adam düşündüğü kişi olamazdı. Bu aralar sürekli başının belasıyla uğraştığı için göz yanılması yaşıyordu muhtemelen. Kendine bunu inandırmaya çalışıyordu. Hem sahnede ne işi vardı ki ? Bu kadarını da yapmazdı herhalde ? Yapmazdı değil mi ?

Kendisine bakan bir çift kahverengi gözün şarkı söylediğini görünce ağzı şaşkınlıkla açıldı.  Elinde gitarı mikrofunu ayarladı bir de üstüne göz kırptı. Daha nelerini görecekti bu adamın? Her gün içinden farklı birisi çıkıyordu. Her gün yeni bir Asaf görüyordu.

"Ben yaralı kurt sen kınalı kuzu
Biraz cilve aşkın biberi tuzu
Sanki biraz naz ediyorsun ama
Senin bana gönlün var gibi gibi
Yüzüme karşı git diyorsun ama
Sanki gözlerin kal der gibi gibi"

Çapkın gözlerle kendisini süzmesi arada bir göz kırpması utanmasına sebep olmuştu. Yanaklarının alev alev yandığını hissediyordu. Bir süre sonra sahneden inince masalarına geldiğini fark etti. Masalarına gelmemesi gerekiyordu bugünlerde ağabeyi, Asaf ve kendisi sık sık karşılaşıyordu. Ağabeyi bir şey olup olmadığını sorduğu halde yok demişti. Şimdi Asaf'ın buraya gelmesi ve ne konuşacağını bilmemesinden dolayı bu riski göze alamazdı. Bu yüzden Asaf masaya gelmeden kalkmalıydı.

"Lavaboya gidip geliyorum" der demez masadan kalktı. Sahnenin arkasındaki lavaboya yürürken arkadan gelen adım seslerini ve ıslığı duymuştu. Başını çevirip durdu.

"Beğendin mi sesi mi ?" Pırıl pırıl gözlerle ve beklentiyle kendisine bakan adama tebessüm etti.

"Her gün farklı bir Asaf görüyorum. Bugünkü neydi ?"

Asaf aralarındaki mesafeyi kapatıp bembeyaz pamuk gibi eli avcunun içine aldı elini geri çekebilme ihtimaline karşı biraz sıkı tutuyordu.

"Ah ay kızım bana gelsen sen, bu Asafta neler olduğunu kendi gözlerinle görsen birlikte keşfetsek seni ve beni."

Gözlerini kaçırdı Aysu. Yine aynı konuya geliyorlardı. Kaç defa konuşmalarına rağmen yine aynı yerdeydiler.

"Şarkı söyleyip gitar çaldığını bilmiyordum."

"Haftada bir defa geliyorum buraya işimden boş bulduğum zamanda. "

"Ek iş için mi ?"

"Hayır, minik eller üşümesin diye." Tebessüm edip güldü.

"Minik eller üşümesin diye mi ? O ne ki ?" merakla baktı.

"Benimle bir gün geçirirsen minik eller üşümesinin ne demek olduğunu öğrenirsin. Hatta yardım bile edersin" gülümseyerek baktı ay kızına cevabın ne olduğunu biliyordu. Ay kız bu teklife sıcak bakacaktı.

~~

Herkese Merhaba😍 Size son bir gelecekten kesitle geldim umarım küçük bölümümüzü beğenmişsinizdir🥰

Aysu'nun dediği gibi Asaftan başka neler çıkacak acaba diyenler var mı ?😄

Bir de şu minik eller üşümesin hakkında fikirlerinizi de merak ediyorum 😉

Asaf'ın mesleğini çözebilen var mı aranızda küçük bir ipucu enteresan bir meslek değil gayet içimizden 😂

Bir de şunu sormak istiyorum Aysu Hikayesiyle ilgili düşüncelerini öğrenmek istiyorum sizce nasıl bir hikaye olacak 😍

Bir de şuna açıklık getireyim Neredesin Sen hikayesi final yaptığında biraz bu hikayenin kurgusunu toparlayıp öyle bölümlere başlamayı düşünüyorum. Çünkü kurgu toparlanmayınca sonrasında aksaklıklar çıkabiliyor benim için😂🙊

Kendinize çok çok iyi bakın canlarım görüşmek üzere hoşçakalın🌙💫💛

"AYSU"Where stories live. Discover now