12.🌙

11.8K 899 1.2K
                                    

oy vermeden geçme merkez 😜

~~
4 ay sonra

İki gün önce mezuniyet çekimi için gelen bir grubun fotoğraflarını bilgisayardan ayarlamaya başladım. Yazın gelmesiyle beraber okullar kapanmış, mezuniyet dönemi başlamıştı.

Stüdyomu açtığım günden beri çok şükür müşterim eksik olmuyordu, tavsiye edildikçe de artıyordu. Kendi yağımda kavrulmaya çoktan başlamıştım.

Özellikle mezuniyet dönemi işlerimi baya açmıştı. Şimdilerde anasınıfını bitiren çocuğa bile cüppe giydirip, kep taktırdıkları  için aileler bu durum karşısında çok heyecanlıydı ve bunu ölümsüzleştirmek peşindeydiler. Anı ölümsüzleştirmek denilincede bizlerin kapısı çalınıyordu haliyle.

Sabah 9 gibi anasınıfını bitiren 10 kişilik gurup gelmişti çekim için. Kendilerine göre dikilmiş cübbe ve keplerin içinde hepsi büyümüşte küçülmüş görünüyordu. 6,7 yaşlarındaki çocukların sevinci, heyecanı görülmeye değerdi. Giydikleri cübbe ve kepin içinde öyle mutluydular ki. Yine de hepimiz için küçük ama kendileri için büyük görev olan anasınıfını bitirmişlerdi.

Sevinçli halleri bana da bulaştı devamlı onlara bakıp istemsizce gülmüştüm.

İçlerindeki erkek çocuklarından bir tanesi "oh be sonunda mezun olduk okul bitti. Bıkmıştım okuldan" demesiyle daha çok güldüm.

Üzgünüm küçüğüm henüz yolun en en en başındasın, anasınıfı senin mutlu günlerindi. Keşke patates baskısı, tuvalet kağıdı rulosundan tavşan yaparken anın tadını çıkarsaydın.

Dememiştim tabi, sonuçta 7 yaşındaki çocuğu korkutmanın anlamı yoktu! Zaten yaşayarak öğrenecekti küçük adam.

Çocuklarla fotoğraf çekmeyi eğlenceli hale getirmek için en başta annelerini etkisiz hale getirdim. Eğer annelerini etkisiz hale getirmeseydim çocukların yıllar sonra çektiğimiz karelere bakıp hayal kırıklığına uğrayacaklarına adım kadar eminim.

Güzel anneler anlamıyorum, neden 6,7 yaşındaki çocuğunuzun ellerini çenesinin altına koymasını hafifçe başını kaldırıp havaya bakarken çok az tebessüm ederek fotoğrafının olmasını isteyesiniz ki ?

Çocuk ciddi yüzüyle ayakta dururken elleriyle cübbesini tutarak niye fotoğrafı olsun ki ?

İleride bu yavrucuklar erkek arkadaşına, kız arkadaşına nasıl gösterecek ilk mezuniyet fotoğrafını?

Sorarım size güzel anneler istediğiniz bu pozlar ileride bu yavrucukları mutlu eder mi ?

Cevabı hepimiz biliyoruz bence.

Bende cevabı bildiğim için böyle bir şeye müsaade etmedim. İlk önce annelerle konuştum. Yıllar sonra baktıklarında bile gülebilecekleri, nasıl da mutlu görünüyorsun yorumunu yapabilecekleri fotoğraflarının olması konusunda anlaştık.

Diğer konularda kendim için bir şey diyemem ama işim konusunda kesinlikle taviz vermem ve ikna ediciyimdir. Sonuçta fotoğraf çekmek ciddi işin içinde gülebilmektir.

Gerisi hepimiz için çok kolay oldu. Önce çocukların sevebileceği tarzda müzikler açtım.

Sarı renkte, uzun kıvır kıvır saçları olan küçük kızımız yanıma gelip "Aysu abla o sen olsan bariyi açar mısın" dediğinde boynumu büküp başımı salladım.

"AYSU"Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin