17.🌙

11.9K 971 2.4K
                                    

Oylar verildiyse keyifli okumalar ✨
Bölüm müziği: Mehmet Erdem/ Gibi Gibi
                            Gazapizm/ Unutulacak Dünler

~~

"Teşekkürler Aysu Hanım, kolay gelsin."

"Rica ederim, iyi günler."

Fotoğraf çektirmeye gelen kısa saçlı kadının arkasından kapıyı kapatıp masama geçtim. Masamın üstündeki saate ilişti gözüm 7 olmuştu.

Asaf sözlerini söyleyip gittiğinde bir müddet oturduğum yerden kalkamadım. Uzun ve yorucu konuşmamızın ardından bedenim değil ruhum yorgun düşmüştü.

Birbirimize söylediğimiz sözler, hatırladığım eski günler, bu zamana kadar hep duyduğum ama Asaf'ın ağzından duyunca kendimi kötü hissettiğim sözler. Hepsi bir anda gelmişti üst üste ve ben kendimi çok yorgun hissediyordum.

Asaf da bende kendimizce haklıydık. O sevdiği kadının elini tutmak isterken, bense buna hazır değildim. Yeniden birine güvenmek, anlatmak, anlaşılmak, yaşanacak zorluklar.

Kendimi hiç hazır hissetmiyorum.

Dışardan bir göz görse yaşadıklarımızı sanırım kızar bana. Yeniden dene, korkma, aynı durumu yaşayacağını nerden biliyorsun gibi bir ton öneri cümlesi sıralayabilir.

Keşke duruma benim açımdan bakabilseler. Olay sadece bacağımın aksamasından ibaret değil ki. Olay ne biliyor musunuz? İnsanların sizi olduğu gibi kabul etmemesi, kendilerinden farklı birini gördüklerinde marifetmiş gibi yüzünüze çarpması.

Tanımadığım insanlar neyse de, karıştığım görüştüğüm insanların bunu yapmasına elimde değil üzülüyorum. Asafla başlarsam, onun çevresinden ailesinden gelecek bir bakış bile beni çok etkileyip üzer. Ben üzülünce Asaf sinirlenip üzülecek ve sorunlar başlayacak.

Denize atılan taşın etrafında gittikçe büyüyen halkalar oluşur ya öyleyim aslında.

Eve gidip yatağımın içine girip yorganı tepeme kadar çeksem her şey düzelecekmiş gibi geliyor. Eve gidip deneyemiyorum bile çünkü abim ve Fatma'yla canlı müziğe gidiyorum.

Asaf'ın arkasından masamda oturmuş kendimi, hayatı sorgularken abim arayıp planından bahsetti. Gelmek istemiyorum siz baş başa gidin desemde telefonu Fatma aldı ikisi de oyunbozanlık yapma gel işte adlı uzun konuşmalarının sonucunda tamam dedim.

Bu ruh halime canlı müzik öyle iyi gelir ki anlatamam. Rica etsem oradan "batsın bu dünya" şarkısını çalabilir misiniz ? Ruh halimle çok uyumlular da.

Abimle telefon konuşmamızdan sonra Elvin aramıştı. Arkadaşım mezun olur olmaz staj yaptığı yerde işe başlamıştı. Haliyle çok sık görüşemez olmuştuk.

Elvin sesimi duyar duymaz bir şeyler olduğunu anladı. "Sen iyi değilsin, yanına geliyorum" demişti.

Ses tonumuzdan nasıl olduğumuzu bilen dostlarımızı kalbimizin neresine sarsakta saklasak?

Hiç düşünmez işi gücü bırakır gelirdi, bende onun için yapardım aynısını. Telefonda olayı kısaca anlattım. En kısa zamanda kız gecesi yapalım, şu konuyu enine boyuna tartışmanın zamanı geldi ve geçiyor Aysuş diyerek olayı noktayı koydu arkadaşım.

Kız arkadaşlarla yapılan kız gecesi, en iyi terapi yöntemidir kesin bilgi.

Telefonumun bildirim sesiyle mesajı açtım. Abim 5 dakikaya oradayız demişti. Yerimden kalkıp hazırlandım. Dışarı çıktığımda kapıyı kilitleyip kepenkleri indirdim.

"AYSU"Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin