Çifte cesur musun?

18.3K 606 462
                                    

Bazen korkak olmak bizi hayatta tutar.
~

''Merhaba!'' son derece neşeli bir şekilde içeri girerek beni güler yüzle karşılayan üç kıza olmasını istediğimin aksine buruk bir şekilde gülümsedim.

''Merhaba.'' acaba neden bu şekilde davrandığımı onlara anlatmalı mıydım? Sadece deli olduğumu düşünürlerdi.

''Kızlar sizi Maria ile tanıştırayım, biz bugün tanıştık.'' Rain ikinci baktığım fotoğraftaki hafif kilolu kız ile beni tanıştırmaya başladı.

''Bu Rita, Ve Maria,'' gayet basit tanışma şekine rağmen sanki imkansızı başarmak için uğraşıyor gibi bir his vardı üzerimde. Ben buraya ait miydim?

İsmi Rita olan kız elini uzatınca bende sıkarak karşılık vardim. ''Memnun oldum.''

''Bende öyle.''

Yüzü fotoğraftaki ile aynı olmasına rağman uzun kahverengi saçları şimdi omuzlarında olan kız elini uzattığı sırada o saçları kestirmeye nasıl kıydığını düşünüyordum.

''Ben Rae, birkaç gündür geleceğin günü sayıyorduk. Sonunda tanışıyoruz.'' Bir gülümseme ile karşılık verdim.

''Bende bir haftadır okula gelmeyi bekliyordum, beklediğimin aksine daha farklı bir okulla karşılaştım ama alışacağıma eminim.''

''Ben de eskiden okuduğum okullardan sonra burayı garipsemiştim. Hala tam alıştığım söylenemez de ama dert etme.'' Rae'nin de en az Rain kadar canayakın olduğunu farkettim.

''Bu okul hakkında biraz bilgi edinmek istiyorum. Yatılı bir okul olduğu dışında ne sistemini biliyorum ne de başka bir şeyi.'' ben bir hafta boyunca neden okul hakkında bilgi edinmemiştim ki!

''Hey, Maria. Cesur musun yoksa korkak mı?'' daha çok biz sana okulu anlatırız yada alışman için sana okulu gezdiririz şeklinde bir cevap bekliyordum. Bu soru karşısında duraksadım.

''Çevremdekiler.. m.. korkak olduğumu söyler. Ama ben.. cesur olduğumu hissediyorum.'' yalan değildi.

''O halde sana okulu gezdirelim.''

''Bunun için cesur olmak mı gerekiyor?'' bir okulu sadece cesurların gezebildiğini duymuş olsam ister istemez korkardım.

''Ah, ondan değil. Ders çıkışından bir süre sonra öğrencilerin binada dolaşmasına izin verilmezde ondan.'' bu da bu okulun sistemiydi o halde.

''Neden?''

''Bilmiyorum, ama okulun temizlendiği için yada tadilatının yapıldığı için olduğunu söylüyorlar.'' dedi Rain.

''Yada bu saatlerde okulda dolaşan ruhlar olduğu için..'' bir anda Rita denen kıza döndüm. Neden böyle bir şey söylemişti?

''Sen ona bakma, az önceki soruma düşünmeden korkağım diyecek bir kızdır Rita.'' Rain'e hak vermeyi gerçekten çok istiyordum.

Rae kollarını bağladı.''Pekala gidiyor muyuz yokda korkuyor musun?'' ilk günden korkak kadar ezici bir lakabı almak istemiyordum.

''E-evet evet. Gidelim.''

~

On dakika kadar sonra karanlıkta ilerliyorduk. Rita beklediğim bir şekilde odada yalnız kalırım ama yine de gelmem demişti. Odada yalnız kalmak ifadesini 'bile' ile kullandığına göre gerçekten korkak olmalıydı.

''Bak Maria, burası müdürün odasının koridoru. Sadece görevlilerin odaları var. Öğretmen odaları, öğretmen tuvaletleri, hizmetli odaları gibi.''

Yatılı Okul 2Where stories live. Discover now