Bu böyle..

7.3K 406 169
                                    

Şimdii iki sorum olacak. Ama birini bölümün başına birini bölümün sonuna atıyorum. Ilki şu. Ben tek bölümlük korku diye kısa korku Hikayeleri yazmayı düşündüm.
Biliyorum onlardan çok fazla var ama benimkisi alıntı şeklinde olmayacak, haliyle tümünü kendim yazacağım. Eğer yazarsam her gün bir bölüm atarım diye düşünüyorum.
Eğer yazarsam okur musunuz?  İstek olursa hemen bu akşam yada yarın akşam başlarım. Şimdilik iyi okumalar! *görüşlerinizi belirtmenizi çok istiyor*

Karşımdaydı..

Dolapta yine o ayna asılıydı. O kadar endişelendiğimi bildikleri halde kim asmış olabilirdi? Gerçekten benimle bu şekilde oynamaktan zevk alıyor olamazlardı değil mi? Her zaman beni rahatsız eden o görüntünün aynada olmaması içimi rahatlattı.

''Rae?'' yatağında oturmuş ödev yapmakta olan Rae kafasını kaldırmadan duyduğunu belli edecek bir ses çıkarttı.

''Bu aynayı neden geri astınız?'' yine kafasını kaldırmadı ama elindeki kalemi bıraktı. ''Geri asmak mı? Hayır, ben asmadım.''

''Rain asmış olmalı o halde, Rita'nın bunu yapmayacağını biliyorum.'' gözlerimi aynaya çavirip orada görünmeyen kişiyi aradım. Ondan korkuyordum ve bana zarar verdiğini düşünüyordum, şimdi ise onu görmeyi bekliyordum. Ben ne yapıyordum böyle?

Rae ayağa kalkarak banyoya doğru yürüdü. ''Rain, aynayı sen mi astın? Maria'nın bundan rahatsız olduğunu bilmiyormuş gibi.'' 

''Ah, hayır! O aynayı kaldırdığınızı sanıyordum.'' ne kadar ayna kendi kendini mi astı o halde şeklinde sert çıkmak gelse de içimden sustum. Çünkü bu fikir o kadar imkansız görünmüyordu gözüme.

''Her neyse aynayı geri indiririm ve konu burada kapanır.'' sanki son anda, aynaya uzandığım sırada bir şey belirecekmiş gibi gözümü aynadan ayırmadım. Ellerimle aynayı kavradığım sırada hala bir sorun çıkmamıştı.

Aynayı indirdim ve arkasını çevirmeden önce bir kez daha baktım. Kesinlikle bir şey yoktu. Ama aynayı çevirdiğim zaman için aynısı söylenemez. Yazılar.. her yerde sıkı sıkı yazılmış yazılar vardı. 

Aynayı kaptığım gibi kapının önüne çıkarttım. Rae'nin ne yapıyorsun gibisinde bir şeyler söylediğini duysam da duymazdan gelerek yürümeye devam ettim. Koridorun köşesindeki çöp kutusuna aynayı bıraktığım gibi odama döndüm.

Rain ve Rae şikayet edercesine bana baktı. ''Maria! Odadan çıkmamamız gereken saatte bu yaptığın şey akıl alır gibi değil!''

''Cesurluk ve çifte cesurluk ile beni sınayarak gizli okul gezisine çıkartanlar sizdiniz!'' Rita oturduğu yerden bana baktı. Ayna konusunda tartıştığımız zaman orada olmadığının farkındaydım.

''Ne yaparsan yap o halde.'' onlara inat her şeyi yapabileceğim hissi ile doldum bir an. Rita ise sürekli saçları ile oynayarak dikkatimi dağıtmıştı zaten. Bir an önce uyumak üzere yatağıma girdim.

-

Sabah kendimi hızlı adımlarla -öyle olduğunu umuyorum- okul binasının dışına ilerlerken buldum. Bir kişi daha bana engel olamazdan o kulübeye girecektim ve içinde ne var öğrenecektim. Her indiğim merdivenin arkamdan çöktüğünü hissediyordum.

Sanki durursam beni de içine çekecek bir boşluğa düşecektim. Karşımda Rita'yı gördüğüm zaman durmak zorunda kaldım. Saçlarının bir kısmını elinde tutuyordu. Diğer elinde ise bir makas. ''Rita.. Sen de mi?''

Yatılı Okul 2Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz