Elma kilit

8.4K 442 140
                                    

Banyoda sarı saçlı bir kız elinde makas ile ağlaya ağlaya saçlarını kesiyordu. Sanki saçlarını kesmediği her saniye ölüme adım atıyordu. Kapının yanında dikilip ona bakmak bile oldukça korkutucuydu.

"Sen iyi misin? "
Kızın hıçkırıkları sıklaşınca iyi olmadığını anlamıştım. Neden böyle yaptığını bilmek istiyordum.

"Hey?"

"Git burdan" kelimeleri zar zor seçsem de benden rahatsız olduğunu anlamıştim.

"Sen iyi diye merak ettim seslerin-"

"Çık git buradan!" Aynaya dönük yüzünü hızla bana dönmesi ile gördüğüm ifade karşısında birkaç adım geriledim.

"Ama iyi old-"

"Sana git dedim!" Lavabonun kenarından kaptığı makası bana fırlattığı zaman istemsizce geri çekildim. Kapıyı da çekerek çıktım.

Bu okul delirmişti. Koşar adımlar ile kütüphaneye geldim. Yaklaşık olarak geleceğimi belirttigim saatin çoktan geçmiş olduğunun farkındaydım. Tek umudum çocuğun gitmemiş olmasıydı.

Kapıyı iterek içeri girdim. Adam önce bana baktı sonra tanımış olacak ki lafa girdi. "Sen dün aradığın kitabı mı almaya geldin? "

"Burada çalışan bir çocuk vardı aradığım kitabı yarına bulacağını söylemişti. Gitti mi?" Adam eliyle arkayı işaret etti.

"P bölümünün arkasına git senin dün bir şeyler deyip gitmenden beri oralarda bir şeyler arıyor." Gitmediğini bilmek beni sevindirmişti.

"Çok teşekkür ederim. " hızla P bölümüne ulaştım. Arkasına dolandığım zaman görevlinin bir şeyler ile uğraştığını farkettim.

"Afedersin? " çocuk kafasını kaldırdı. "Gelmeyeceksin sandım. "

"Önemli olduğunu söylemiştim. R rafı var mıymış öğrendin mi?" Yüzünde bir gülümseme oluşunca bulmuş olduğunu tahmin ettim.

"Sayılır. Dün sen gittiğinden beri çok tuhaf şeylerle karşılaştım. Buraya gel." Yanına giderek işaret ettiği tabureye oturdum.

"Önce şunu bilmek istiyorum senin R bölümü ile ne işin var?" Bunu sorarken bu kadar heyecanlı olması karşısında kısa bir şok yaşadım.

"Şey.. bir arkadaşım R bölümünün 21. Rafındaki kitabın işime yarayacağını söyledi. "

"Ne işinden bahsediyorsun? Biraz garip. "

"Garip olan ne?" Çocuk derin bir iç çekti.

"Sen gider gitmez burada bir R bölümü olup olmadığını sorgulamaya başladım ve okulun düzenlendiği yıl Z'ye kadar olan bölmelerin yıl sonu ile P'ye düştüğünü öğrendim. Ama neden P bilmiyorum. Fakat beş yıl önceki okulun eski raflarındaki kitapların arkadaki depoda olduğunu öğrendim. Sonra gidip baktım ve zeminin altında kalan bir raf buldum. 21. Raf. Sadece tek bir kitap vardı ve onu aldım. Ama kilitliydi. "

Elinde tuttuğu kitaba baktığım zaman kalın kapağının üzerinde bir kilit gördüm.

"O kitabı almam da şimdilik yeterli olacaktır. " kitaba almak için uzandığım sırada bileğimi tuttu. Ve anında bıraktı.

"Kaçıncı sınıfsın? "

"9'um bu yıl başladım. " kitabı sıkıca kavradım.

"Ismin ne?"

"Maria." Hakkımda neden bu kadar çok soru soruyordu bilmek istiyordum.

"Bende Ricky. 11. Sınıfım" dün geldiğimde adamın rizzi gibi bir şey dediği aklıma geldi.

Yatılı Okul 2Where stories live. Discover now