Už to asi tak bude

412 27 2
                                    

"Laura, neštvi ma. Už týždeň sa tvárime, že je všetko ako ma byť. Dokedy chceš ignorovať fakt, že ti tie tvoje dni neprišli. Nie nebude to stresom, ani klímou. Bude to Filipom Rafajom. Tak už prestaň a choď ocikať tu blbú paličku."

Posledné štyri dni sa niesli práve v tomto móde, Saša na mňa tlačila. A ja som sa stále nevedela odhodlať, len som dúfala, že sa posadím na záchod a ony prídu. Nie neprišli.
"Fajn, fajn. Len ma už prosím ťa nechaj na pokoji." idem na to a zavriem sa v kúpeľni.

Po chvíli vyjdem von z dverí :"treba počkať 3 minúty", za hlásim pohotovo.
"Aké tri minúty do pekla, Laura. Ak si tehotná, tak tak čiarka tam bude takmer okamžite. Ukáž mi to." vbehne do kúpeľne a ja stojím ako stlp a čakám.

"Do riti! Ja som to vedela. Počúvaj ma choď skúsiť ocikať ešte jeden." vybehne von s testom v ruke.
"Veď možno, možno bol chybný."

"Saša, naozaj? Nie som pes, ktorý ciká na povel. A čo ak ocikám aj ten druhý? A bude to také isté, bude to to isté do pekla. Ja už to nezmením. Som tehotná, budem mama. Saša čo budem robiť.?" v jeden moment mám pocit, že sa mi všetko rúca, ale na druhej strane to prebíja zvláštny pocit radosti, že vo mne rastie život. A to akosi blokuje, blokuje ten smútok a prichádza šťastie, plačem a zároveň sa usmievam.

"Saša ja budem mama. Pane bože Saša, ja tomu neverím." chrlim zo seba slová jedno za druhým.

"Teda tie tehotenské hormóny sa v tebe prejavili nejako veľmi rýchlo." zasmeje sa schuti Saša.

"Čo budem robiť.?" opýtam sa keď eufória opadne.

"No tak v prvom rade, ja navrhujem aby si to povedala Filipovi, mal by vedieť, že bude otec."

"Nie o tom sa teraz nebudeme baviť." zamietnem akúkoľvok návrh, ktorý je spojený s Filipom.

"Nebuď ako dieťa, veď budeš matka."pokarha ma Saša.

"Ja viem, ale ešte nie som pripravená  stretnúť sa s ním." zhlasim a sklopim zrak.

"Nemusíš sa s ním hneď stretnúť, stačí ak mu napíšeš, zavoláte si." navrhuje odhodlane.

"Jasné napíšem mu.. Ahoj Filip budeš otcom.. a čo, čo tým vyriešim Saša." bedakam ako ufrflané decko nad situáciou, v ktorej som sa ocitla aj vďaka svojej naivite.

"Zlatko nerieš to tak budeš mama, budeš sexi mama a to malé bude mať najlepšiu krstnú na svete, mňa samozrejme. Dúfam, že s tým počítaš. Spolu to zvládneme. Bez ohľadu na to ako sa rozhodneš alebo hádam si ho nechceš nechať." zhači sa pri tej predstave rovnako ako ja.

"Čo si preboha, to by som nemohla. Aj keď jeho otec je hlupák, ktorého síce milujem, určite by som to nemohla spraviť. Ja vlastne asi som šťastná lebo ak nemám Filipa tak mám aspoň časť z neho." a rukami si prejdem po brušku.

"Prosím ťa čo sú to za reči. Ak by si chcela tak ti ten chlapec zobe z ruky, len ty tvrdohlavá nemôžeš ustúpiť a  nenecháš si vysvetliť situáciu." opäť ma karha ako malé dieťa.

"Saša o tomto sa nebudeme baviť."

"Fajn,.." odfukne si.

"Takže teraz, keď si už zistila na čom si, môžeme si konečne užiť posledný týždeň mojej dovolenky.. Čas sa míňa a my sme strávili polovicu u vás na terase, popíjaním nealkoholického mochita riešením tvojej bizarnej situácie. Situácia síce nie je lepšia, ale už aspoň vieme čo bude o 9 mesiacov..."

Posledný týždeň mám akosi málo času, a nestíham dokončiť tento príbeh.
Tak teda aspoň jedna kapitola.
Vaša Liww
❤️📖

Drobec✔️Where stories live. Discover now