List...

456 31 0
                                    

Jeho pohľad

Mesiace bežia jeden za druhým a jej stále niet, už som stratil nádej, že sa opäť uvidíme. Každý deň čakám, že sa objaví na prahu kancelárie a všetko sa vyrieši.. Nie.. Doteraz sa tak nestalo a ja už sa odmietam trýzniť tým neustálym vyčkávaním, že niečo zmení. Musím sa pozbierať, je čas odísť preč, je čas dať priestor jej, nech ona sama rozhodne ako to ďalej bude, pretože ja už som urobil všetko. Spomienky na ňu neblednú sú stále ako keby to bolo včera, keď nabehla do kancelárie a môju predstavu o budúcnosti s ňou zašliapla ostrou ihličkou svojej lodičky. Bože ako som sa mohol správať, ako taký idiot, neustále som jej ubližoval a potom som očakával, že má bude hádam vedieť milovať. Nie. Už na strednej som jej mal objasniť čo k nej cítim, a možno by sme sa vyhli tejto situácii.

O mesiac mám štátnice a preto je čas začať sa venovať iným veciam, nemôžem neustále strkať hlavu do piesku a veriť, že sa niečo zmení, že sa zrazu objaví v kancelárii..

Premýšľam ako sa postavím pred jej otca, a vysvetlím mu prečo potrebujem odísť, nie nechcem aby vedel čo bolo medzi nami, doposiaľ to nezistil a bude to takto lepšie verím, že mi verím však dá priestor aby som mohol odísť. Doteraz som vykonával svoju prácu perfektne, dokonca mi ponúkol stále miesto po tom ako skončím štúdium, nakoľko sám nevie kedy sa vráti jeho dcéra.

Netuší kde je, je to zvláštne, aký len vzťah môžu oni dvaja mať, keď vlastný otec nevie, kde je jeho dcéra. Je to smutné zrejme, jej život nie je až taký ružový, ako som si stále myslel, príbeh o tatkovom dievčatku, ktoré len tak všetko dostalo zo zlatej lyžičky asi nebude tým Laurinim. O to viac ma to mrzí.

Chytám papier s perom a snažím sa všetko potrebne zhrnúť do listu, ktorý tu bude ak sa vráti. Teraz to už bude na nej, ja už neurobím nič. Je čas aby ona prevzala iniciatívu. Je čas aby ona ukázala či chce za nás bojovať, pretože ja som doposiaľ bojoval zo všetkých síl. Hádam si to uvedomí, keď bude čítať tento list.

Milá Laura,

sám netuším čo robím a však toto je posledný krok ktorý, môžeš z mojej strany očakávať.
Toto je list, ktorým sa s tebou lúčim. Vyčerpal som všetky možnosti, sily aj nádej, pretože už neviem akým spôsobom sa k tebe dostať. Neviem akým spôsobom ťa nájsť, skúsil som hádam všetko. Preto som sa rozhodol, že je čas sa posunúť, posunúť sa ďalej a dať ti ten priestor, ktorý si tak vyžaduješ. Dať ti priestor aby si si rozmyslela či ešte nejaké MY bude. Nehovorím, že je to koniec.. Stale si v mojom srdci len ty, stále si tam bola už od prvého momentu, keď som ťa videl v triede na gymnáziu.. Snažil som sa ukázať aký som mačo, že mám nad všetkých, len aby som neukázal svoju jedinú slabosť a tou si bola vždy ty Drobec.

Chýbaš mi, chýba mi to iskrenie medzi nami.
Chýba mi všetko čo s tebou súvisí.
Ja viem, že som sa nezachoval najlepšie, ale všetko čo ma k tomu viedlo bola láska.

Takže Laura teraz je to na tebe, hľadaj ma... Nie je to také ťažké, takže ak čítaš tento list potom ti je zrejme jasné, že ja končím a prichádza tvoj čas.

Čas....

Dopíšem posledné riadky a list založím do obalky, na ktorej svieti jej meno.

***

Rozhovor s jej otcom dopadol podľa očakávaní, bez problemov ma uvoľnil zo stáže a po skončení školy mi ponúkol prácu v jehp firme. Vraj ľudí ako ja nie je veľa.. Keby len tušil, že prave ja stojim za odchodom jeho dcéry asi by tieto slova z úst nevypustil. Potrasiem ai s nim pravicou, poďakujem a na záver vytiahnem obálku pre Lauru. Poprosim ho aby jej ju dal ak sa tu ukáže.

Čas, ktorý som tu strávil mi toho dal veľa. Veľké množstvo skúsenosti s prácou, ktorej sa chcem v budúcnosti venovať a istý nadhľad a určite ak by situácia s Laurou nebola taká ako teraz ponuku od starého Pollaka, by som bral všetkými desiatimi. Vzdy som chcel pracovať v niečom obdobnom, dokonca aj som sa pohrával s myšlienkou, že si niečo takéto otvorím.
Naposledy očami prebehnem priestor kancelárie, zavriem dvere a moje kroky smerujú do bytu, zbalím všetky svoje veci a opúšťam toto krásne mesto. Idem za novým začiatkom, ktorý možno bude s ňou a možno bez nej.

Pekny predvianočný deň.
Vaša Liww
❤️ 🎄

Drobec✔️Where stories live. Discover now