• 2. Bölüm •

166K 3K 5.2K
                                    

Burak hoca kolumdan tutup kaldırdı "dikkatli olmalısın ece"

Başımı salladım korkum azalmıştı "özür dilerim hocam"

"Tek benden dilememelisin" diyip yolu gösterdi "kazaya sebebiyet veriyordun"

Hepsi onun suçuydu yani burak hocanın! Güldüm kendi kendime ne salağım resmen bir probleme kafamı takmıştım.. Gülüşüme karşı tek kaşını kaldırdı "aslında sizin sorduğunuz soruyu düşünüyordum kafama takılan bir soru oldu" güldü kolumu bırakıp eliyle arabasını işaret etti "gideceğin yere bırakayım?" Arabası bir matematik öğretmenine göre baya pahalı bir arabaydı.. range roverdı ve simsiyahtı.. "teşekkür ederim ama taksi çağırırım size zahmet vermeyeyim hocam"

Başını olumsuzca salladı "ne zahmeti ben teklif ettim gel haydi" dedi.. arkasından utana sıkıla yürüdüm kapımı açınca mahçupça gülümseyip teşekkür edip bindim... harika bir koku vardı arabada sanırım burak hocanın parfümüydü mest etmişti bildiğiniz.. burak hocada binince kemerlerimizi bağladık..

"Evini tarif et bakalım"

Tarif ettim anladığını söyleyip sürmeye başladı.. bu adam hocaysa bizim fizikçimiz neydi? Eğitim sistemimizde böyle yakışıklı hocalarda mı oluyordu? Telefonumun çalmasıyla "pardon" diyip arayana baktım.. ay batu ay! Aldım ya telefonu her dakika arardı eve vardın mı şöyle mi böyle mi diye

"Efendim batuş"

"Eve vardın mı güzellik"

"Hayır ne oldu ki"

"Akşam parkta buluşalım diyorduk bizimkilerle kimseye söz verme sende geliyorsun"

"Tamam babam bir yere söz vermediyse gelirim"

Kapattım telefonu çantama koyup camdan dışarıya baktım.. "batuhan yanında oturan çocuk mu"

"Evet hocam"

"Sevgilin mi?" Diye sorunca güldüm herkes genelde böyle sanardı batunun hareketlerinden dolayı ama batunun sevdiği bir kız vardı yani kızı tanımasamda hep anlatırdı "hayır hocam yakın arkadaşım genelde öyle sanarlar"

"Neden?"

"Yani batunun hareketlerinden dolayı sanırım.."

Başını salladı evimizin olduğu sokağa girince "şu karşıdaki beyaz ev" dedim.. bakıp başını salladı kapının önüne gelince etrafta gözünü gezdirdi "güzel bir mahalle"

"Öyledir teşekkür ederim hocam bıraktığınız için"

"Rica ederim ececim" diyince kilitleri açtı.. bende kemerimi çözüp pardon çözemeyip çözmeye çalıştım ama takılmıştı burak hoca gülüp yaklaşıp elimi tutup parmağımı yönlendirip küçük bir düğmeye bastırmamı sağladı ve tık açıldı.. güldüm burak hocaya bakıp "normalde kırmızıya bastırıp açılır"

"Bu da böyle öğrencim" diyip elini çekti.. gülümsedim "iyi günler hocam" diyip indim demir bahçe kapısından girince tofitanın bahçede olduğunu görünce

"Annecim" dedim benim sesimi duyunca hızla yanıma koştu kucağıma alıp öpücüklere boğarak eve girdim.. ah tofiş seni çok özlüyordum kızım.. Bu annen öğretmenini katil ediyordu.. ve kendini de öldürüyordu bir problem için.. yukarı çıkıp odama girdim.. üzerimdekileri bir çırpıda çıkarıp lakosumu kirli sepetine atıp eteğimi büküp dolaba koydum.. duşa girip okulun tüm kirinden arınıp çıktım.. üzerime siyah tayt ve karnı açık sporcu taytın üstünü giydim.. saçlarımı kurutmayıp masaya oturdum yazdığım soruyu çıkarıp çözmeye çalıştım ilk seferde gene olmayınca bu sefer günlük tekrar yapmaya karar verdim.. kitaplarımı çantamdan çıkarıp önce biraz kimyaya çalışıp sonra teker teker tekrar yaptım..

Pardon ÖğretmenimWhere stories live. Discover now