• 7. Bölüm •

102K 2.5K 524
                                    

Arkadaşlar yeni bölümler çok gelsin istiyorsanız oy vermeyi unutmayın lütfen ❤️🙏🏻

Eve girdiğimde ağladığımı gören batu hızla yanıma geldi "ne oldu!" Diyince sarıldım hiç o konumda bir kız olarak görülmemiştim bu çok zoruma gitmişti.. sarıldım ve ağladım arkadaşıma... insanlar bu kadar kötülerdi işte... Sakinleşince bir şey demeden odama çıkıp yüzümü yıkayıp kendime gelip aşağıya indim..

"İyi misin" dedi pişirdiği krepleri tabağa çekip yanıma geldi.. başımı salladım ağzını açıcaktı ki "lütfen bir anlık ağlamak istedim ağladım bitti güzelce kahvaltımızı yapalım olur mu?"

Başını salladı huysuz bir şekilde.. güldüm ve oturdum hazırladığı masaya.. harika görünüyordu lakin baya toktum ve iştahsızdım.. çaktırmamak için yemiş gibi yapacaktım..

"Pazartesi koçlar belli olacakmış"

"Aaa harika bir haber"

"Yaa ne demezsin şimdi ödev yapmazsam bir ton laf işiteceğim"

"Sende yap batuş"

Cevap verme zahmetinde bile bulunmayıp eliyle amaaan dedi.. güldüm acaba benim koçum kim olacaktı.. inşallah selim hoca olurdu.. biyolojicimizdi ve adamı çok seviyordum başarılı bir hocaydı ve eğitimi çok güzeldi..

2 gün boyunca burak hocanın dediklerini düşünüp durdum.. bunu bana nasıl yakıştırmıştı bilmiyorum ama karakterini belli etmişti.. sabah uyandığımda rutin işlerimi yapıp dolaptan okul eteğimle üzerine siyah göbeği açık askılı tişört ve siyah kot ceketimi giyip hafif makyaj yapıp kırmızı parlatıcı sürdüm.. saçlarım düzdü sadece saç parfümü sıkıp çantamı alıp aşağı indim.. hızla batuyla bana sandviç yapıp ikide meyvesuyu alıp çantama atıp çıktım evden kapıda bekleyen arkadaşıma gülümseyip bindim arabasına

"Günaaaaydın"

"Günaydın" diyip göz kırptı.. "kahvaltı yaptın mı?" Dedim başını olumsuzca salladı "o zamaaan okulda yiyelim diye bize sandviç hazırladım"

"Senin makarnanıda özledim ecoş"

"Bugün okuldan sonra yapayım istersen"

"Şirkete gideceğim ama bu hafta yap"

Başımı salladım radyoyu açıp "bu şarkı ilerdeki eşimden bana" her zaman böyle yapardım ve batununda yaptığı tek şey gülmek..."Nalan şarkısı çıktı inanmıyorum çok romantik bir eşim olucak batuuuuu" bu adamın sesinede bayılıyordum yahu..

Okula gelince zilin çalmasına 15 dk kaldığı için direk sınıfa çıkıp sıramıza oturduk.. çantamdan yaptığım sandviçleri ve meyvesuyunu çıkarıp batuya verdim.. Telefonla iş hakkında biriyle konuşuyordu elimden alıp burnumu sıktı.. "iki saat matematik dersi var gireyim gelirim" bir yandan sandviçide açıp ağzına götürdü konuşmayıp sadece hıhılıyordu.. gülüp bende yemeye koyuldum.. salama bayılıyordum kaşarla buluşmasına ayrı bir aşık oluyordum.. ben böyle aşk yaşarken sınıfa giren kişiyle boğazım düğümlendi.. burak hocaydı.. daha 10 dakika vardı neden gelmişti?

"Hocam 10 dakika var daha" dedi sınıftan biri kim olduğuna bakamazdım şu anda..

"Saatler değişti arkadaşlar"

"O niye ya.." diye herkes gürültü yapınca batu telefonu kapatıp bana döndü "ne bu gürültü?"

"Saatler 10 dakika erkene alınmış"

Küfür edip son lokmasınıda ağzına atıp meyve suyunu içmek için ağzına koydu.. sinsice gülümseyip elimi kutuya uzatıp sıktım paketteki tüm meyve suyu ağzına dolunca gözünü ayırdı.. güldüm bitince sıkmayı bıraktım batu ağzındaki bir kutu meyve suyunu bitirince bana dönüp "pisss" diyip saçlarımı karıştırdı.. "ya yapma bozuluyor ama" güldü tekrar elini saçlarıma götürüp eliyle düzeltti.. Güldüm bu sefer bende ve kendinin saçını dağıttım.. "yahu sen yaptın zaten bir pislik" diyip kaşını çattı kıkırdayıp melisanın bize kağıt atmasıyla ona baktık

"Arkanıza gelelim artık ya! Biz burada sıkılıyoruz"

Güldük dil uzattım.. koray sevgilisine bir şeyler söyleyince melisa gülüp "gerçi sizde ayrı ayrı oturucaksınız birazdan" offf ya doğru ya üzüntüyle dudak büzdüm "kötüsünüz" diyip saate baktım dersin başlamasına  3 dakika vardı eşyalarımı alıp ayağa kalktım "görüşürüz sevgili arkadaşım" diyip çıktım sıradan batu gülüp "uyuyacağım bende iyi dersler" güldüm manyak çocuk geçtim öğretmenler masasının karşısına.. gerilmiştim işte şimdi.. öğretmenime tokat atmıştım.. ama o da hadsizlik etmişti.. defterimin arkasına ders başlayana kadar kara kalem bir şeyler çizmeye başladım.. bana baktığını hissediyordum.. ne yüzle bakabiliyorsa.. gerçekten kırılmıştım ve canım yanmıştı.. farklı gelmişti bana burak hoca.. öğretmen arkadaş karışımı bir şey olmuştuk gerçekten herkese değer vermemeliydim..

"Toparlanın arkadaşlar ders başlıyor" diyip ayaklandı burak hoca ve yoklama defterini alıp ayakta isimleri saymaya başladı.. "ece" diyince sessizce burada dedim "ece?" Dedi tekrardan ve bu sefer sesli bir şekilde burada dedim.. Görmedin mi yani burada olduğumu deli midir nedir bu adam ya?

Ders başlayalı 20 dakika olmuştu heralde.. işlediğimiz konu zor bir konuydu.. dikkatimi vermeye çalışıyordum ama veremiyordum.. çünkü dersi anlatan burak hocaydı.. utanıyordum onun yaptığı terbiyesizlik karşısında ona vurmuştum.. her ne olursa olsun vurmamalıydım.. Neden aklımdan çıkmıyordu ki.. yeter artık düşüncelerim takılı kalmış plak gibiydi...

Sonunda zil çalınca başımı sıraya dayadım.. kafamı veremiyordum.. bu çok saçmaydı.. aslında değildi vakit geçirmiştim sonuçta.. ama bu kadar kafaya takmam normalmiydi.. of değildi herhalde..

"Ecoş kantine gidiyoruz kalk" diyen melisayla başımı kaldırdım.. temiz hava iyi gelirdi.. korayla el ele tutuşmuş bir şekilde sınıftan çıktılar.. bende sap bir şekilde ayağa kalkıp batuyu uyandırıp koluna girdim.. "sen şu kıza açılırsan ben tek kalacağım acil bana sevgili bulmamız lazım batu" güldü ve "daha açılmayı düşünmüyorum henüz bulmana gerek yok" güldüm tamam anlamında başımı sallayıp kantine gelince batuyla kahve alıp oturduk.. yeni gelen bir sürü 12. Sınıf öğrencisi olmuştu.. birkaçıyla tanışıp sohbet ettikten sonra tekrar sınıfa çıktık.. Sırama geçip oturunca üzerinde bir kağıt olduğunu gördüm ve şaşkınca elime alıp katlanmış olduğu için açtım "öğlen vakti bir kahve?" Yazmıştı bu da kimdi yahu? Kağıt elimden çekilince alana baktım burak hocaydı! Okuyup kaşını çatıp "bu kim?" Diye sorunca cevap vermedim.. harbiden bu da kimdi? "Bütün sınıfa sordurtturma ece bu kim?" Ses tonusu sinirlenmiş gibi çıkmıştı.. neden sinirlenmişti ki adımın çıkmasından mı korkuyordu... "bilmiyorum" diyip defterimi açtım "ece benimle geliyorsun" diyip sınıftan çıkınca şaşkınca baktım "noldu" dedi batu ve ayağa kalktı.. "bir şey olmadı" diyip ayağa kalktım "otur sen" diyip çıktım sınıftan.. Burak hocayı gözümle arıyorken kolumdan tutup çekti "kim bu puşt?" Diye küfür edince şaşkınca baktım "bilmiyorum" başını salladı ve yürümeye başladı benide kolumdan çekiştiriyordu.. durup kolumu çektim "ne yapıyorsunuz hocam?"

"Kimmiş öğrenelim değil mi" diyip bileğimden tutup çekti bu sefer ve durdum "hocam bu sizi ilgilendirmiyor" bir şey demedi ve yürümeye devam edince gene durdum ve bileğimi çekmeye çalıştım "burak hocam! Sınıfıma gitmek istiyorum"

"O arkadaşı öğrenir gireriz" diyip kameraların olduğu odaya girdi.. öğrencilerin girmesi yasaktı ama benide içeriye aldı kapıyı kapattı.. hasbinallah.. "hocam ben öğlen vakti gider öğrenirdim kim diye! Hem sizene yahu! Başka işiniz yok mu da buna taktınız kafayı?"

Yüzüme bakmayıp cevap bile vermeyip bilgisayardan
kamera kayıtlarına baktı.. sessizce küfür edip "öğle yemeğinde beraberiz" diyip masadan kalkıp kapıyı açtı "geç bakalım" anlamayarak yüzüne baktım "hocam anlamıyorum gerçekten anlamıyorum" yüzümde gözlerini gezdirip "anlarsın" dedi odadan çıkıp sınıfa geçerken "kimmiş?" Dedim.. boynunu çıtlatıp "karşı sınıfınızdan ceyda" diyince şaşkınca suratına baktım "ne?" Diyip güldüm "neden böyle bir şey yapmış" sakallarını kaşıyıp "bilemem" diyip sınıfın kapısını açtı ve geçmem için durdu "siz neden böyle bir şey yaptınız" kapıyı geri kapatıp yaslandı.. "merak ettim" kollarımı bağlayıp sahte bir gülüş takınıp "adımın çıkmasından mı korktunuz"

Yüzümden gözlerini çekip kapıyı açtı "geçebilirsin" tepkisizce yanından geçip içeri geçtim.. ceydayıda anlamamıştım burak hocanın bu yaptığınıda.. ama çıkar neden böyle yaptıkları..

🖤

Pardon ÖğretmenimOnde as histórias ganham vida. Descobre agora