115

1.8K 162 134
                                    

Bu bölümü okurken bir kısmınız delirecek bir kısmınızda epey sevineceksiniz. Çünkü bazılarınızın hiç istemediği, bazılarınızın da aylardır beklediği şeyler yavaş yavaş oluyor. Ama benim ters köşede ne kadar müq olduğumu da unutmayın tabii. Her an beklemediğiniz şeyler olabilir fjdncs

Neyse fazla unutmayacağım. Profilimi takip etmeyi unutmayın. Yedek hesabım aleynaozgul2 onu da mutlaka ekleyin. Keyifli okumalar ❤

YORUM SINIRI: 100

SONAT SEPETÇİ

Sınıfa girdiğimde tam sırama yönelmiştim ki Efe'lerle oturup gülüşen Eylem'i görünce aklıma gelen şey sırıtmama sebep oldu. Ona biraz daha ılımlı olacağımı söylediğimde mutluluktan delirdiğine adım kadar emindim. Zaten suratından da belli oluyordu. Aptal kız. Benim çok işime yarayacaktı. Bir anda göz göze geldiğimizde sırama geçmiş ve üzerimdeki montu çıkarmıştım. O ise odaklanmış bir şekilde bana bakıyordu. Her dediğimi yapacak kıvama getirecektim onu. Ve bu da benim için pek zor olmayacaktı. Evet, açık açık söylüyorum. Kullanacaktım duygularını. Umurumda değildi zaten. "Eylem, baksana." Diye seslenmemle anında ayaklanması bir oldu.

"Efendim?"

"Yanımda oturmak ister misin?"

Sorduğum soruyla başta o olmak üzere diğer duyan herkes şoka girerken Erdem'in "Hayır." Demesine kalmadan ikizi çoktan buraya ışınlanmıştı. Efe "Eylem gel buraya!" Dediğinde omuz silkti ve "Söz veriyorum bu günlük." Diye açıklamaya yaptı.

"Bence erken konuşma."

"Nasıl yani?"

"Belki hep oturursun." Deyip gülümsemeye çalıştığımda garip bir ifadeyle bakakalmıştı. Tabii diğerleri gibi.

"Vallaha mı?"

Ece'ye saf der birde. Bu daha da salak.

"Zorlama istersen."

"Eylem sana hayır dedim!" Dediğinde Erdem, istediğim ortamı yaratmaya başlamıştım. Eylem'in o mutlu yüzü bir anda düşmeye başlarken "Lütfen." Diye yalvardığında gülmemek için kendimi zor tutuyordum.

Erdem bir şey demeden önüne dönünce Efe'yle göz göze gelmiştik. Sakin kalmaya çalışıyordu. Ne kadar tutabilecekse kendini. İllaki sevgilisinin gözlerinin önünde delirecekti. Ona göz kırparken uzun zaman sonra ilk defa mutlu olmuştum.

Çünkü ondan nefret ediyordum.

Eylem çantasını alıp yanıma oturduğunda hoşnut değildim. Yine de katlanacaktım mecburen. "Sakın beni rahatsız etme." Dedim kafamı sıraya koyarken. Ama o duymazdan gelerek "Teşekkür ederim... Ben dün pek inanmamıştım böyle davranacağına." dedi.

"Susmazsan gidersin."

"Ama hani konuşacaktık?"

Oflayarak "Eylem." Dediğimde omuzlarını düşürdü. Ve kitaplarını çıkardı. Bense uyumak için gözlerimi kapatmıştım ki "Senin yerine de not tutabilirim." Diye sorduğunda asla sesini kesmeyeceğini anladım.

"Tut o zaman."

"Ama sende tutabilirsin."

"Eylem sabrımı mı sınıyorsun?"

Derin bir nefes verirken "Peki saçlarınla oynayabilir miyim?" Diye sorduğunda kaşlarım çatıldı.

"Bana bak bir iki defa izin verdim diye her zaman göz yumacağımı zannetme sakın!"

Azarlamamla beraber suratı asılırken Efe hâlâ sinirli sinirli bakıyordu. Yapmak istediğimde buydu. Aslında biraz daha öfkelendirebilirdim. "Kusura bakma." Dediğimde Eylem'e, gözleri fal taşı gibi açılarak yeniden bana dönerken "Sesimi yükseltmek istememiştim." Diye eklediğimde neye uğradığını şaşırmıştı.

"Sen iyi misin? Kafan falan güzel değil demi?"

Cevap vermeyerek önüme döndüğümde hocada zaten çoktan girmişti derse. Cidden matematikten nefret ediyordum. Ders saati çok az olsa da hoşuma gitmiyordu. Bu yüzden seçmiştim bu bölümü. Aslında itiraf etmeliyim ki edebiyatta ilgimi çekmiyordu. Yine de daha kolaydı. Ezberle geç. Uğraştırma gerekmiyor sonuçta. Basit geliyordu, sıkıcı olması dışında.

"Tenefüsste kantinde oturalım mı?"

Başladık şimdiden.

"Hayır."

"Peki bahçe?"

"Hayır."

"Ya koridor?"

"Eylem hiçbir yerde oturmayacağız."

Sessizce yutkunurken "Şey o zaman ayakta dikiliriz." Demesiyle birlikte kafamı duvara vurma isteğimi bastırmaya çalışıyordum.

"Seninle oturmak kesinlikle iyi bir fikir değildi."

Birden onu kaldıracağımı düşünmüş olacak ki panik içinde "Tamam tamam... Özür dilerim söz rahatsız etmeyeceğim." Dedi ve hemen derse odaklanmış numarası yapmaya başladı.
Zaten Efe'yi delirteyim derken kendim çıldıracaktım biraz daha uzatsaydı.

Aradan birkaç dakika geçti. Cidden dersi dinliyordu. Ve birde gözlük takmıştı. Kabul, yakışmadığını söyleyemezdim. Ama sırf gıcık etmek için "Dört göz." Diye laf attığımda telaşlandı. Onu delirtmeye bayılıyordum. "Çirkin mi durmuş? Çıkarayım mı?"

"Zaten çirkin bir şeysin. Pek etki etmemiş bu yüzden."

"Az daha yalan söylersen çarpacağım."

"Sen mi?" Deyip alayla onu süzdüğümde kaşlarını çatarak "Elim ağırdır. Birde benden yeme!" Dedi sinirle. Bu haline gülerken gözleri bir anda dudaklarıma kaydığındaysa sevinçle otuz iki diş sırıttı saniyeler önceki öfkesinin aksine. "Bana güldün!"

"Ne var ki bunda?"

"İlk defa..."

"Eylem saçma sapan romantik kitaplardan mı okuyorsun sen?"

"Şey..." diye mırıldanmaya başlayacakken "Tamam, sus." Diyerek önüme döndüm. Yoksa gevelemeye devam edecekti. Fazla böyle olmak istemiyordum. Çünkü şımarıyor ve sinirimi bozuyordu. Sürekli aptal gibi sırıtamazdım. Bana göre değildi bu davranışlar. Ve o da bunu bildiği hâlde benden diğerleri gibi olmamı bekleyecekti. Sadece Suna içten mutlu edebilirdi beni. Onun dışında hiçkimsenin bir işe yaramayacağını biliyordum. En fazla aptallıklarına güldürebilirlerdi beni. Ama şimdi iyi davranmaya mecburdum. Sırf o iti delirtmek için. Herkesin özünde nasıl biri olduğunu anlaması gerekiyordu. Efsun'un yanında olduğundan kendini zor tuttuğu belliydi. Eninde sonunda dayanamayacak hâle gelecekti.

Bunu bekleyecektim.

"Arkadaşlar haftaya sınavlarınız başlıyor. Umarım farkındasınızdır."

Herkes homurdanmaya başlarken Eylem anında "Birlikte çalışalım mı?" diye sormasıyla kaşlarım çatıldı. Tam hayır demek üzereyken aklıma bir fikir gelmişti.

"Ben akşam size geleyim o zaman?"

Böyle bir şey beklemediği barizdi. Afalladığı suratından belli olurken "Şey... Olabilir." Dedi kararsız ses tonuyla. Hemen ardından onları da işaret etti. "Ama bizde olabilirler."

Eylem'le sürekli yana yana gelmem lazımdı. Tabii diğerleriyle de. Daha doğrusu hepsinin önünde.

Gözlerinde nasıl göründüğümü biliyordum.

Onlarda arkadaşlarının nasıl birine aşık olduğunu görmesini istiyordum.

Eylem'lerde neler olacak?
Herkes bir aradayken Sonat'ın yanlarında olacak olması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Olay çıkar mı sizce? Tahminlerinizi mutlaka bekliyorum. 👇

itiraf sayfası. [yarı texting]Where stories live. Discover now