8. Doar ciocolată

91 38 1
                                    

Filip

  Mă uit la fete cum discută, apoi îmi atrage atenția o domnă care plimba un Mops. Ce drăguț este! Mi se par nostimă această rasă. Botul acela le dă inpresia că sunt tot timpul nemulțumiți, dar când deschid gura parcă zâmbesc larg. Vreau unul. Sigur lui Georgy i-ar plăcea, pentru că seamănă cu ea. Chicotesc. Acum cine mă vede zice că sunt nebun. Îmi relaxez fața și-mi scot telefonul, pentru a-i tasta un mesaj lui Scott. ,,Vremea e frumoasă aici. Poți sta în tricou afară. Și Georgy e fericită. Astea sunt părțile bune. Părțile rele: să colaborez cu oamenii aceea e un chin, fiindcă nu sunt atât de implicați; nu mă înțeleg deloc cu Emma, iar acțiunile ei prostești o rănesc pe Georgy. Sunt cu un picior în apă și unul pe uscat." Trimit mesajul. Scott încă nu este activ. Păcat. Mă uit la ceas. Peste două minute are pauză, deci n-am să aștept mult. Dacă fetele vor discuta mult, trebuie și eu să discut cu cineva. Am ales să nu mă bag peste ele, deși nu vreau să o văd pe Georgy iar certată cu cineva. De obicei, certurile o afectează rău. Iese foarte greu din starea nașpa pe care i-o lasă. Nu-mi doresc să o mai văd suferind. Ne-am promis amândoi că vom fi fericiți împreună. N-am să mai permit nimănui să o rănească. A suferit destul pentru alții care nu meritau nici măcar o lacrimă.

Amintire: Am parcat mașina în fața liceului. Era prima dată când îmi luam iubita de la liceu. ,,Nici măcar nu i-am spus. Vreau să fie un fel de surpriză.  Abia aștept să-i văd zâmbetul. Dacă se va rușina de prezența mea aici? Mă gândesc că poate colegii ei nu știu și poate... Încep să am gânduri stupide ca Georgy. De ce să nu știe lumea cine sunt eu în viața ei?" Mi-am pus cheile în buzunar și mă uitam pierdut la mulțimea de oameni, care ieșea din liceu, până când am zărit-o pe Dorys. M-a zărit și ea la rândul ei.

  - Oh, Filip! Ai venit după Georgy? E la sala de teatru. A vrut să fie singură cu gândurile ei. E tare nefericită fata asta. Uneori mă întreb cum poate să se schimbe atât de repede din fericită în tristă. Dramatizează prea mult. Mă îndoiesc că poți rezolva tu.

  ,,Și tu vorbești cam mult și prost. Ești tare enervantă. Niciodată nu te-am suportat." Când Scott mi-a zis că s-a cuplat cu Dorys, era să mă înec cu cafeaua, însă, oricum, relația lor a ținut doar două săptămâni. Măcar Scott a rezistat două săptămâni cu ea.  ,,Și Georgy vorbește mult, dar ea cel puțin spune numai lucruri cu noimă și interesante. Nu înțeleg prietenia ei cu tine. E de apreciat că nu te prefaci o persoană drăguță și îți arăți adevărată față din prima."

  - Mersi. Pa!

  - Așa repede?!

  Nu mai stau la discuții cu ea nici o secundă. Nu mai voiam dureri de cap. Am evitat cu succes mulțimea de elevi din calea mea și am ajuns la ușa sălii de teatru. Tot aici am studiat și eu. A trecut un an de când nu am mai văzut holul ăsta, deși știu tot liceul ca în palmă. Cu grijă am deschis ușa teatrului și am închis-o în urma mea. Mi-a venit ideea să mă ascund după colțul unui perete - lucru făcut. Eram curios să văd mai întâi ce face iubita mea singură aici. Era pe scenă. Nu era nimeni lângă ea sau în tribune s-o privească. Se rotea și se plimba agitată în timp ce bombănea. Nu auzeam până aici. Dacă ar fi fost cineva, nu ar fi fost ea, fiindcă nu-și putea controla emoțiile când vorbea în public. Știam că adoră să se retragă aici, sperând ca într-o bună zi să-și învingă teama și să devină o actriță. Eu o susțineam. Mi-ar fi plăcut să o văd cum strălucește în ochii altora, dar nu așa mult cum o face în ai mei. Aveam deja 3 zile împreună, dar încă era neliniștită, pentru că se certase cu o colegă, pe care o considera prietenă și mai era și acel tip care-i bântuia trecutul și de care mai bine nu-mi aminteam pentru binele meu. ,,Am să o fac să-l uite definitiv." Georgy se oprise în mijlocul scenei și se uita tristă și emoționată în jur, de parcă voia să recite ceva, dar mai întâi căuta pe cineva. Închinsese ochii și a tras aer în piept. ,,Chiar va recita ceva." Mi-am oprit și eu respirația numai să mă asigur că o aud bine. ,,Hai, strălucește!"

Parfum De ToamnăWhere stories live. Discover now