14. Din haita mea

61 36 0
                                    

Emma

  - Eu ce?

  - Tu n-ai povești interesante despre tine? Ceva ce să nu aducă iar vorba despre Georgy. Să vorbim despre tine.

  Am observat mai de mult că vorbește numai despre ea. Să fie obsesie? Nu știu. Poate așa iubește el. Dar e patetic să te axezi atât de mult pe partenera ta. E ca și cum ar ascunde ceva și o folosește pe iubita lui ca perdea. Filip nu vorbește niciodată despre ce îi place să facă sau ce ar vrea să facă. Își evită dorințele?

  - De ce ai vrea să vorbim despre mine? Georgy este prietena ta, nu eu.

  El chiar își evită dorințele. Nu trebuie să facă asta.

  - Tu ești noul meu prieten. Și ca un nou prieten, ești obligat să-mi spui o poveste bună despre tine. Până acum știu despre relația ta cu tatăl tău. Haide! Te ascult.

  Se încruntă. Poate să se uite urât la mine cât vrea, că eu nu plec până nu mai aflu ceva despre el. Oftează.

  - Că am fost înșelat e o poveste bună?

  Fac ochii mari. Înșelat? Asta chiar e ceva ce nu trebuia trecut cu vederea, trebuie reținut.

  - Depinde cum e povestea.

  - De fapt, cred că oboseala m-a ajuns din urmă, evită el deodată să continuie. Am să merg la culcare, dacă nu te superi. Noapte bună, Emma!

  - Huh? Spune-mi povestea.

  - Nu-i momentul.

  - De ce nu? Nu mă evita.

  - Pentru că urăsc cine am fost.

  Filip stă cu spatele la mine și cu capul în jos. Am vrut să discut mai mult cu el, dar se pare că am lovit un punct sensibil. Îmi pare rău.

  - Eu...

  - Las-o baltă, Emma. Am vorbit destul. Te rog, nu-i spune lui Georgy de această seară. Merg să mă culc.

   Pleacă. Nu știu ce să zic. Am încercat să trag perdeaua, ca să-i descopăr adevărata fața, iar el a tras-o mai tare. Nu are încredere în mine. Eu am încercat să fiu prietenoasă. După expresiile sale, nu e o poveste frumoasă, ci una care a lăsat multe răni. Probabil de aceea se concentrează mult pe Georgy, pentru a evita ce s-a întâmplat în trecut.

  - Noapte bună, Filip!

  Rămân câteva minute în plus la bucătarie după ce pleacă. Sunt curioasă de povestea despre cum a fost înșelat. Cât de rău a fost de nu a vrut să continuie? Ar trebui s-o întreb pe Georgy? Neah! E mai frumos când povestește chiar el. De fapt, el ar trebui să mi-o povestească, fiindcă e povestea lui. Mă ridic de la masă și pornesc spre camera mea. Seara următoare am ocazia să mă stau mai mult cu Billy, dar de data asta vor fi și Georgy cu Filip. Abia aștept să petrec o seară cu ei. Am să-i fac eu să se se înțeleagă. Cred că Billy e singura persoană care nu mă face să mă simt stânjenită lângă el. Are o energie diferită față de băieții cu care ieșeam înainte. El e un bărbat adevărat, nu un băiat. Îmi vorbește ca un om matur, dar e foarte drăguț și atent cu mine. Are tot timpul vorbele la el. Nu se bâlbâie, nu spune lucruri nepotrivite și nu uită niciodată să fie manierat. Poate cu ocazia asta, de a petrece o seară cu el, Georgy va realiza cât de prietenos este. Nu are de ce să-l creadă un om rău, fiindcă nu mi-a făcut nimic, ba chiar mă face să zâmbesc. Trebuie să-și schimbe părerea neapărat. Eu cred că Billy e un om bun. Mă pun în pat și zâmbesc. Pun capul, cu gândul că îmi voi face prietenii să se înțeleagă.

Parfum De ToamnăWhere stories live. Discover now