Moștenirea lui Kian

80 7 4
                                    

Titlul: Moștenirea lui Kian

Autor: hanachiucsimona

Genul cărții: Paranormal/Dragoste/Fantasy/Ficțiune generală

Critic: NAOMI_moonchild_94

TITLUL:
          Trebuie să aibă o treabă cu această carte, asta e clar, și am început să înțeleg asta pe măsură ce am citit. Este potrivit ideii, îmi place.

COPERTA:
          Probabil și ea este destul de potrivită, încă nu știu sigur, aici m-am cam blocat. Mie mi se pare în regulă.

DESCRIERE:
          Este potrivită, oferă destule detalii. Eu zic că este potrivită și că nu ar trebui schimbat ceva.

CONȚINUT:
          Ar fi bine dacă ai pune și aliniatele, ca să fie treaba completă. Linia de dialog este în general, dar uneori am văzut că lipsește. E în regulă, asta se poate remedia imediat.

          Sincer, nu sunt greșeli de exprimare, eu nu prea am văzut. Un singur lucru mi-a sărit în ochi și l-ai putea schimba.

● „Încerc să îmi dezlipesc picioarele de pe peronul de piatră, dar parcă din tălpi mi-au crescut rădăcini care mă țin pe loc de parcă aș fi un copac căruia ia luat sute de ani să acapareze acea bucată de pământ." — Ai fi putut înlocui în unul dintre cazuri pe „parcă" cu „ca și cum"

          Apoi, am văzut o singură problemă generală, și anume virgulele. Există locuri în care trebuie să apară, dar nu sunt, și invers. Știu problemă asta, și eu am avut-o, și am trecut puțin cam greu peste asta. Dacă ai o problemă cu asta, îți pot sugera să cauți pe Google „Virgula în limba română" și o să găsești imediat pe Wikipedia cu mai multe subpuncte explicate, fiecare în parte având exemple.

          Am mai văzut din când în când câteva greșeli, dar sunt de tastare, e în regulă.

          Acum, trecând la lucruri serioase.

          Modul în care scrii este unul îndetaliat, ceva ce, sincer, mă atrage mult. Nu pui detalii inutile, iar modul în care descrii mi se pare că mărește tensiunea din atmosferă și mă face să simt pe pielea mea totul. Nu este o exprimare greoaie, doar unele propoziții sunt mai lungi. Totuși, au logică, deci nu văd o mare greșeală în asta. Exprimarea ta chiar mă atrage, este frumoasă și diferită. Mi-a plăcut mult cum ai descris ochii Emilliei.

          Apoi, momentul în care s-au întâlnit mi-a dat puțin de gândit. Mă aflu pe linia dintre atracție la prima vedere (adică personajele au fost atrase unul de celălalt – mai mult Kian de Lia) sau exagerare. Nu sunt sigură ce ar trebui să spun aici, dar, dacă ar fi după mine, aș continua să citesc. Poate cei doi au o legătură, nu-i așa? Poate că ea face parte din trecutul lui, dar niciunul nu își mai amintește. Cert este faptul că ceva este între ei.

          Acum, dacă stau puțin să mă gândesc, aș omite faza cu exagerarea de mai sus. Până la urmă, ai spus că atunci când au dat mâna au simțit un fior.

          Am văzut că o propoziție se repetă, și anume „De ce m-am întors aici?" Cred că asta îmi stârnește și mai mult curiozitatea. Îmi plac mult propozițiile scrise înclinat, sunt speciale, au ceva al lor care mă introduce și mai mult în acțiunea cărții.

          Acum ar trebui să zic ceva legat de personaje. Ei bine, acestea sunt interesante. Primul lucru pe care îl am de zis aici este faptul că nu le ai descris înfățișarea, ci ai pus niște poze la primul capitol al cărții. Îmi place, totuși, modul în care sunt aranjate, dar ar fi fost mult mai bine dacă ți-ai fi ocupat puțin timp să introduci undeva, unde crezi tu că s-ar potrivi, aspectul personajelor.

CONCLUZIE:
          Singurul lucru pe care ar trebui să îl faci ar fi să treci peste fiecare capitol în parte și să pui toate diacriticile și să corectezi greșelile de tastare. Să ai grijă și la virgule.

          Este o carte frumoasa, modul tău de a scrie este atrăgător.

          Sincer, a fost o plăcere să citesc ceea ce ai scris.

NOTĂ:
          9, dar dacă este să punem toate cele la un loc ar ieși un 8,5. Doar că modul tău de a scrie contează mai mult decât aliniatele, chiar dacă și asta contează.

PLATĂ:
          Îmi cer scuze că a durat atât de mult, si, având în vedere că nici nu a fost mult de citit, ajunge doar un follow permanent grupului.

— Naomi

Critici și sfaturiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum