Ne vedem la recital

77 3 1
                                    

Autor: saaatuuurnCritic: scepticism

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.


Autor: saaatuuurn
Critic: scepticism

Titlul

E dinamic datorită pronumelui personal și a verbului《vedem》. Complementul circumstanțial de loc 《la recital》 poate trimite cu gândul și la un recital de pian. E interesant modul în care abordezi situațiile. Îmi place felul în care am regăsit numele titlului în capitolul 4 《— Noapte bună, Axel. Ne vedem la recital.》
Totodată, reprezintă și locul unde cei doi băieți s-au cunoscut, locul unde a început povestea lor de iubire. Astfel, titlul e dinamic, original și atrage atenția cititorilor.

Descrierea

Îmi place mult prima ei frază 《Doi băieți. Niște poezii. O poveste de iubire》. Ai facut apoi, un rezumat al poveștii în care ne-ai prezentat viața lui Axel înainte de apariția lui Francis. Consider  că nu ai dezvăluit prea multe din conținut și ai reușit să stârnești curiozitatea cititorilor.

Coperta

Niciodată nu mi-a plăcut să-mi dau cu părerea în legătură cu acest domeniu. Îți voi spune că mie personal îmi place și că m-a atras. E estetică și am observat asta la toate celelalte coperți ale tale. Te reprezintă și ai reușit să îți creezi propriul tău stil.

Conținutul

Subiectul abordat ar părea tabu pentru mulți și trebuie să recunosc că a fost prima carte de acest gen pe care am citit-o. A fost o experiență plăcută. Ai un stil matur de a scrie, se observă o evoluție frumoasă de la 《Seven's Heaven》la 《Among the rings of Saturn》, până la 《When it's over》și 《În căutarea lui Ranny》. Ți-am citit lucrările acum ceva timp și vreau să îți zic că te diferențiezi printre ceilalți autori ai wattpad-ului, ceea ce e un lucru demn de admirat.  Povestirile tale sunt estetice, dacă îmi permiți să le numesc astfel. 《Ne vedem la recital》e ceva inedit atât prin temele abordate cât și prin noile portrete temperamentale impuse. Ne introduci într-o lume nouă, unde necunoscutul predomină,  undeva 《în spațiu》.

Persoanjele sunt complex individualizate ceea ce e de admirat având în vedere că e o proză scurtă. Axel cântă la pian, dar vrea să ajungă IT-ist. Ai creat o antiteză între cele două pasiuni ale tânărului. Jezebel e o  《poetă în devenire》, cu un suflet frumos, iar Francis scrie de doar șase luni, versurile lui sunt emotive și vulnerabile.

Acțiunea e bine structurată, recitalul reprezentând locul unde începe povestea lor. Toate capitolele au curs lin, e uluitor felul în care vezi lumea. Sunt o iubitoare de proză scurtă, iar ceea ce am citit nu a fost o poveste banală despre un oarecare Adam și o oarecare Eva, ci o poveste de la care nu știai ce final va avea, una captivantă despre un Adam și un Adam.

La un moment dat am început să îmi pun semne de întrebare căci nu am știut încotro se va îndrepta povestea lor. Un final trist sau fericit? Sau poate unul liber?
Am avut o clipă în care m-am gândit că Francis o place pe Jezebel, deși era puțin probabil. E incredibil felul în care ai ales să te joci cu mințile noastre, felul în care le-ai scris povestea. Ai punctat fiecare detaliu, de la caracterizări directe până la caracterizări indirecte.

Fraza din final m-a lăsat fără cuvinte:《 că unii oameni sunt Adam și Eva, iar alții sunt Eva și Eva și cei ca noi sunt și ei Adam și Adam》. Ai dat dovadă de o mentalitate deschisă pe tot parcursul lucrării și apreciez că nu te-ai ferit să scrii o poveste de genul. Toți ne-am săturat probabil de poveștile clasice dintre un Adam și o Eva, unele cu final fericit, altele cu final tragic. Aveam nevoie de o astfel de poveste.

Nu te-ai ferit să abordezi și tema religiei. Mi-a plăcut reacția lui Jezebel când a aflat de orientarea sexuală a prietenului său, că i-a explicat că în Biblie nu e interzis ca doi bărbați să se iubească.

Ai ales să scrii toată această lucare din perspectiva lui Axel, din perspectiva unei părți masculine, având în vedere că marea majoritate a lucrărilor sunt scrise din perspectiva unei părți feminine. Acest lucru îți face povestea și mai unică decât era.

Îmi pare rău fiindcă nu prea am avut cu ce să te ajut. Estetica paginației a fost impecabilă, la fel ca și ortografia, gramatica și punctuația. Ai putea să o iei mai mult ca pe o critică literară, în care am încercat să îți interpretez și valorific semnificațiile lucrării.

Te rog să mă ierți pentru această întârziere. De aceea nu vreau și nici nu am dreptul să îți cer o plată. Deși mi-ai cerut să îți fac critica la doar câteva capitole, am ales să o fac pentru întreaga lucrare, căci m-am simțit aiurea pentru că ai fost nevoită să aștepți atât. Îmi place atunci când dau de cărți bune și îți mulțumesc că mi-ai oferit această oportunitate. Sper că nu te-am ofensat cu nimic și că iți va fi măcar puțin de folos ceea ce am scris.

Ai avea mari șanse cu această lucrare la un concurs de scris. Te încurajez să te înscrii pe viitor. Ești o voce tânără ce merită mai mult.

Îți urez multă inspirație în continuare!

Îți urez multă inspirație în continuare!

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.
Critici și sfaturiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum