A treia oară-i cu noroc

31 3 4
                                    

Critic: CosmicYnaAutor:  -rowen-

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.


Critic: CosmicYna
Autor:  -rowen-

Titlu

      Titlul este sugestiv, dar nu prea văd legătura dintre el și conținut. Asta poate din vina faptului că nu am putut citi cărțile terminate, însă oricum îți sugerez să îți stabilești de acum ce reprezintă și la ce face referință în raport cu interiorul lucrării. Cuvintele ar fi trebuit scrise cu literă mică, majusculele fiind folosite mai mult la titlurile în engleză, dar desigur e alegerea ta. Pe mine personal nu mă atrage atât de mult la prima vedere, însă pe alți cititori s-ar putea să îi intrige din moment ce nu este un titlu prea comun.

Coperta

      Voi vorbi despre ambele coperți în același timp pentru că sunt extrem de asemănătoare. 

      Nu îmi place că titlul nu este centrat, iar în partea de jos este un efect care îl face să arate cam șters. Numele de autor abia se vede și îți recomand să elimini acele liniuțe. Nu arată estetic și nici nu sunt prea profesionale.

      Pe copertă dă mult mai bine un nume de genul ,,Ana Stuart” decât ,,ana---stuart_” (am luat un nume la întâmplare, însă găsești multe alte exemple chiar pe Watt). Există o diferență între numele de autor și username. Poți fie să folosești numele tău real, fie să inventezi unul ca nume de autor. Eu prefer a doua variantă, însă tu poți alege orice vrei, sau să le și combini.

Descrierea

      Îți voi explica mai jos de ce ar fi mai bine să scrii o singura carte, însă pe moment voi discuta despre descrierile pe care le ai deja.

Cartea din perspectiva Avei:

      Întrebările de la final sună cam prost. La început am crezut că se termină în punct și mie mi s-ar fi părut mai intrigante așa, ca și cum ai lăsa cititorul să aleagă. Este destul de scurtă și cred că ai mai putea spune câte ceva referitor la plot, să vorbești puțin despre cum îl întâlnește ea pe Zaaeh.

Cartea din perspectiva lui Zaaeh:

      Te repeți cu "își propune" de vreo trei ori și cel mai bine ar fi să înlocuiești cu un sinonim. Când "totuși" este la începutul propoziției se pune virgulă după el: "Totuși, Zaaeh [...]".

Conținut

      Voi lua cărțile pe rând, însă înainte de asta îți voi spune și câteva lucruri care se aplică amândurora.

      Am observat că ai încercat să inserezi umor în unele replici, iar mie cel puțin mi se pare că ți-a ieșit destul de bine.

      Încurci linia de pauză cu cea de dialog. Aceasta mai lungă “—” este de dialog, iar cea mai scurtă puțin este de pauză, respectiv “–” (la prima carte). Nu ai alineate și îți recomand să le pui. Ar arăta mult mai estetic pentru cititori. Greșelile de gramatică sau de punctuație nu sunt în număr mare, iar pe cele care mi-au sărit în ochi am încercat să ți le spun în comentarii.

Critici și sfaturiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum