1.1

14 1 0
                                    




'Mam! Ik ben weg.' Schreeuwt Mirthe vanuit de gang naar haar moeder, die in de woonkamer op de computer zit. Ze moet werken, maar eigenlijk zit haar moeder zoals altijd een spelletje te spelen.

'Wat ga je doen!' Schreeuwt haar moeder die alles, zoals eigenlijk altijd, maar half heeft gehoord.

'Ik ga naar de bijenkorf, je weet wel, dat warenhuis op de dam,' zegt Mirthe als ze de woonkamer weer inloopt, 'je weet toch wel dat ik binnenkort een schoolfeest heb? Ik ga een jurk kopen.' Mirthe geeft haar moeder een kus en loopt het huis uit. Via de tuin gaat ze de garage in en ze pakt haar fiets, die ze 4 jaar geleden heeft gekregen toen ze naar de middelbare ging. Ze fietst langs haar oude basisschool want dat is de snelste weg, elke schooldag wacht ze daar ook op Amber, Mirthe's beste vriendin, ze fietsen altijd samen school.

Als Mirthe op de dam aankomt parkeert ze haar fiets in een rek, want ze weet dat als je je fiets niet aan een rek of in een vak plaatst dat ze dan worden weggehaald. Ze loopt de bijenkorf in en ziet dat de damesjurken op de 5e verdieping zijn. Ze heeft geen zin in de lift of roltrap want dat is slecht voor haar conditie dus neemt ze het besluit om die vijf verdiepingen met de trap te gaan lopen.

Na een aantal minuten komt ze op de vijfde verdieping aan. Het is vermoeiend dus gaat ze even zitten. Ze zit op zo'n blok van een paspop en eet een broodje. Mirthe voelt zich aangekeken, maar er is helemaal niemand op de verdieping dus dat kan niet. Als ze opstaat komt er een vrouw de trap opgelopen, ze ziet er een beetje uit als een heks. De vrouw loopt haar kant op.

'Hé!' Schreeuwt de vrouw. 'Je mag niet op dat blok zitten en je mag hier niet eten.' Mirthe vindt dit raar maar ze trekt zich er niks van aan. Ze zoekt een jurk uit, het is een zwarte jurk geworden met een kantje, precies wat ze zoekt.

Ze loopt naar de 4e verdieping om af te rekenen, die vrouw is weer weg, waarschijnlijk is ze met de trap weer naar boven gegaan. Ze kijkt nog even naar achteren, zag Mirthe het nou goed? Zag ze nou dat die surf jongen, een van de paspoppen, nou een knipoog gaf? Dat zou vast wel een verbeelding zijn geweest. Als ze weer thuis is maakt ze haar huiswerk, want morgen heeft ze een belangrijke Engels toets.

Short StoriesWhere stories live. Discover now