1.7

3 1 0
                                    

Hij luid 11 keer, alleen horen ze het niet. Na een half uur horen ze hem wel. Ze kijken naar boven. Het is half 12! Ze rennen naar de dam en proberen de deur van de bijenkorf te openen. Hij zit op slot. Balen! Dan hoort Mirthe ineens Tom door de brievenbus schreeuwen.

'He beertjes,' schreeuwt Tom, 'kom! Ik heb jullie hulp nodig!' Hij wacht op antwoord.

'Iedereen wordt levend als de winkel sluit,' zegt Tom tegen Mirthe, die er niks van begrijpt, 'daarom roep ik de beertjes, die kunnen ons dan helpen.' Na ongeveer 10 minuten horen ze een teken van leven.

Dat zijn de beertjes. Tom vraagt of zij de sleutels van het gebouw willen pakken, die hangen in het kantoor van de directeur. Alleen moeten ze er ongezien komen want in het kantoor staan bewakingscamera's en de heks zit daar de hele dag. Soms zit ze daar zelfs 's nachts. Het lukt de beertjes want de heks was er niet, ze zijn ongezien in het kantoor gekomen. De beertjes doen de deur open, het duurt wel vijf minuten om de deur open te maken want het heeft meerdere sloten en er zitten ook meerdere sleutels aan het sleutelbos vast. De deur is open, Mirthe en Tom lopen via de grote deur naar binnen. Ze zien gelijk de heks van de trap aflopen.

'Knap, knap, knap, jullie zijn hier binnen gekomen. Ik moet nu natuurlijk wel de belofte nakomen. Wat jammer voor mij, maar ja.' Na een tijdje is het zover, de heks maakt hen een mens en ze wordt zelf een paspop, de lelijkste paspop van de hele wereld. Tom en Mirthe zijn hartstikke blij en Tom begint haar te zoenen, Mirthe zoent terug, ze vindt het wel spannend want dit haar eerste zoen maar hij zoent echt goed. Alsof Tom een echte jongen is.

Daarna moet Mirthe echt naar huis. Ze loopt terug naar de locatie van het schoolfeest. Daar staat haar moeder al klaar. Mirthe loopt naar de auto als Amber ineens tevoorschijn komt.

'Waar was jij?' Vraagt Amber. 'Ik heb zojuist de beste avond van mijn leven gehad en jij was er niet bij? Ik en Mark hebben gezoend! Wij hebben verkering! Ik ben zo ontzettend blij.'

'Wat leuk!' Zegt Mirthe op een iets te enthousiaste toon. 'Ik ben weggegaan omdat ik het saai vond. Wil je bij mij slapen? Dan kan jij mij de hele nacht vertellen wat er is gebeurd!'

Amber vindt dat het beste plan en ze stappen samen de auto in.

A/N; wie had dat gedacht? Mirthe en Tom en Amber en Mark, zijn er mensen met leuke shipnamen? Let me know. En wat vind je van het verhaal? Vergeet niet te stemmen en te reageren!!

Short StoriesWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu