3.1

9 2 0
                                    

Mara zit op bed huiswerk te maken. Als ze klaar is met haar wiskundesom kijkt ze op. Ze ziet de foto van haar moeder en moet gelijk huilen. Al een lange tijd geleden is haar moeder overleden. Mara hield heel erg van haar moeder en net zij moest dood gaan. Nu heeft haar vader een ander, ze zijn zelfs al getrouwd. Haar stiefmoeder heeft ook dochter, zij is een half jaar ouder dan Mara en echt een trut. Ze moet altijd haar huiswerk maken.

'Maartje!' Schreeuwt haar vader naar boven. 'Wij gaan eten!' Mara droogt haar tranen, legt haar potlood neer en loopt naar beneden. Haar vader heeft pizza gemaakt, dat is het lievelingseten van Mara, helaas eten ze het bijna nooit omdat haar stiefmoeder dat niet verantwoordelijk vindt. Vroeger aten ze het elke week, als ze het nu eten is er meestal iets aan de hand.

'Ik ga voor een week met het werk naar het buitenland,' zegt haar vader.

Dus dat is het, haar vader gaat voor een week naar het buitenland. Waarom nu? Straks gaat hij ook al dood. Zit ze hier opgescheept met haar stiefmoeder en stiefzus. Na het eten gaat ze weer naar boven om huiswerk te maken, daarna gaat ze slapen. Ze heeft voor vandaag genoeg van haar veel te nette stiefmoeder.

De volgende ochtend zwaaien ze allemaal de vader van Mara uit. Daarna pakt Mara haar fiets en fietst ze naar school. Haar zus vertrekt altijd 5 minuten later, ze wil niet met Mara fietsen en is liever te laat dan te vroeg. Als Mara op school is ziet ze allemaal posters van een schoolfeest, met het thema gemaskerd bal. Er staat op dat die vanavond van 9 uur tot 2 uur is. Ze vindt het raar dat ze die posters nu pas ziet of ze staan er ook pas net. Ze is van plan om na school naar de stad te gaan om een jurk voor vanavond te kopen.

Short StoriesWhere stories live. Discover now