1.8

4 1 0
                                    

Als ze thuis zijn zit de vader van Mirthe nog voor de tv, tv te kijken. Hij kijkt naar het journaal. De moeder van Mirthe gaat nog even thee maken en Mirthe en Amber kijken naar het journaal.

'Vannacht in de bijenkorf in Amsterdam is er iets heel bijzonders gebeurd.' Begint de journaliste. 'Wij zijn daar live bij.' De meiden kijken aandachtig mee. 'Er is een wereldrecord verbroken! De lelijkste paspop van de wereld staat in dit gebouw! Wij gaan naar binnen.' De journaliste loopt het gebouw in.

'Hier staat die, het is een heks. Wij hebben gesproken met de directeur, die ook nieuw is. Het is allemaal raar hiero. Hij zei dat hij heel graag een wereldrecord wilde verbreken. Dat is hem zeker gelukt.' Mirthe kijkt er met open mond naar, haar moeder brengt thee, het valt bijna uit haar hand. Dat gaat nog maar net goed.

Amber vindt dit een beetje saai, waarom moeten wij er naar kijken, denkt ze, het is toch onzinnig. Als ze klaar zijn met het opdrinken van de thee moeten ze naar bed. Ze poetsen hun tanden en duiken het bed in.

'Weet je, die heks waar ik gister over had gedroomd is precies die heks waar ik het over had, en net had ik er ook over gedroomd. Ik was in slaap gevallen.' Zegt Mirthe.

'Nou ik denk het niet hoor,' zegt Amber, 'ik zag net dat je gewoon de hele tijd wakker was.'

Amber is helemaal vergeten dat ze nog uitgebreid ging vertellen over de avond met Mark, maar ze zijn zo moe dat ze allebei binnen vijf minuten als een blok in slaap zijn gevallen.

A/n: weer een nieuw hoofdstuk en alweer... te laat. Im so sorry. Volgende week het laatste hoofdstuk van dit verhaal! Wat vonden jullie ervan?

Short StoriesWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu