2.3

4 1 2
                                    

Mevrouw Anderson komt het lokaal binnengelopen. Lieve, Jade en Bella praten samen, naast Bella hoort Roos te zitten, maar ze is er niet. Dat is heel raar want normaal is ze wel op tijd. Roos heeft geen berichtje gestuurd maar meestal doet ze dat wel. Op dat moment horen ze mevrouw Anderson schreeuwen.

'Roos Akkerman!' schreeuwt ze door de klas met haar Engels accent.

Bella moet daar bijna van schrikken maar al snel zegt ze: 'Roos is er niet, ik weet alleen niet waarom!'

'Thanks Bella. Dat noteer ik.' Ze pakt magister erbij en zet erbij dat ze afwezig is. Roos is niet de enige die niet in de klas is, Mia is er ook niet. Voor Mia is het alleen wel gewoonlijk, zij komt elke dag al een kwartier te laat en heeft altijd een goed smoesje om er vanaf te komen en geen briefje te hoeven halen. Ondertussen gaat mevrouw Anderson door met de les.

Iedereen zit rustig aan de opdrachten te werken als de deur ineens open gaat. De vriendinnen van Roos kijken op. Zou dat Roos zijn? Maar helaas, het is Mia. Bella zucht, ze vind het vervelend dat Roos er niet is.

'En...' begint de docente, 'wat is vandaag je smoesje om te laat te komen of kan ik jou gelijk naar beneden sturen om een briefje te laten halen.'

'Sorry dat ik te laat ben, mevrouw Anderson. Er was een ongeluk gebeurd bij het kruispunt voor het centrale station. Daar is iemand aangereden. De hele straat was afgesloten en ik moest omrijden, het spijt mij heel erg. De volgende keer zal ik twintig minuten eerder opstaan.'

'Wat heftig, je mag gaan zitten. Je zal wel geschokt zijn. Weet je heel toevallig waar Roos is?'

'Nee sorry mevrouw,' antwoordt Mia lopend naar de tafel naast Jade want dat is de enige tafel waar ze naast iemand kan gaan zitten.

Het volgende lesuur valt uit. Dus de klas heeft een tussenuur. Jade, Lieve en Bella gaan naar de kantine zoals altijd tijdens een tussenuur. Ze zijn van plan om weer truth or dare te spelen maar Jade pakt haar telefoon erbij, wat ongezellig, denkt Lieve maar verder negeert ze het.

'Aahh!' Schreeuwt Jade keihard door de kantine heen.

A/n: wat zou er aan de hand zijn? Dat lezen jullie volgende week! Ik heb vorige week vergeten te posten want ik ben op vakantie. Sorry daarvoor.

Short StoriesWhere stories live. Discover now