1.3

5 1 0
                                    

Het is die heks, ze kijkt rond. Mirthe haalt haar adem in.

'Wat stinkt het hier naar kinderen.' Zegt de vrouw, Mirthe schrikt weer, straks komt ze erachter dat Mirthe hier tussen de kleding ligt dan kan ze niet nu gebruiken. 'Nou ja, het zijn vast weer die stomme kinderen die kleren hebben gepast en het stinkend hebben teruggehangen. Wat haat ik kinderen'

Mirthe is opgelucht. Die lelijke heks loopt weer weg. Toch wacht Mirthe nog even, ze is bang dat die heks weer elk moment terug kan komen. Later besluit Mirthe om uit de kleren te gaan. Net als ze opstaat gaan er allemaal dingen om haar heen bewegen, ze blijft nog even zitten. Ze ziet dat de surf jongen opstaat en naar Mirthe toeloopt. Mirthe vindt dit nogal eng. De surf jongen vraagt aan Mirthe of ze eruit komt.

Oh nee, denkt Mirthe, 'Straks heeft ze me toch gezien!' Ze schrikt van zichzelf, heeft ze dat echt gezegd? Heeft ze hardop gezegd dat ze haar straks toch gezien heeft!? Ze schaamt zich.

'Maak je maar geen zorgen,' zegt de jongen, 'ze komt alleen als de winkel een kwartier gesloten is. Ik ben trouwens Tom, wie ben jij? Ik zag je vanmiddag.' Hij steekt zijn hand uit.

'Ik ben Mirthe,' begint ze, 'ik was vanmiddag hier ook, ik kocht een jurk, binnenkort..' Mirthe hoort ineens een geluid, dat onderbreekt haar, het komt vanuit het plafond. Na een paar seconden weet ze wat voor geluid het is, het is muziek, van die slome waarbij je gaat schuifelen. Dan moet ze denken aan het schoolfeest, dat is al best snel en ze heeft er heel erg veel zin in. Als ze zich bedenkt dat ze geen jongen heeft om mee te vragen verandert haar houding.

Ze heeft geen zin in deze muziek, nou ja schuifel muziek vindt Mirthe niet erg, maar het dansen met een jongen, want ze kan niet dansen en er zijn bijna geen leuke jongens op haar school, op Mark na dan.

'Hey,' hoort Mirthe Tom zeggen, 'ben je er weer? Ik vroeg wat.'

'Huh?' Zegt Mirthe.

'Wat is er?'

'Zou je met me willen dansen?' Vraagt Tom.

'Waarom zou..' Nog voordat Mirthe haar vraag kon stellen pakt Tom haar handen en begint te dansen.

'Ehhh,' zegt Mirthe, 'ik weet niet hoe ik moet dansen,' Tom begeleidt haar, ze dansen de hele avond.

A/N: Is er liefde in de air? ik hoop dat dit het allemaal goedmaakt.

Short StoriesWhere stories live. Discover now