2.12

3 1 0
                                    

Ze gaan langzaam open! En dat is niet het enige. 'Waar ben ik?' Horen ze Roos een beetje mompelend zeggen. 'Ben jij dat?! Maarten!? Wat is er gebeurd?' Jade is inmiddels gestopt met filmen en zet het op Instagram, daarna lopen Jade en Bella naar het bed. Lieve rent de kamer uit om het aan de dokters te vertellen. De dokters schrikken ook van het nieuws, zoiets hebben ze nog nooit meegemaakt. Een dokter belt gelijk de ouders van Roos, twee anderen gaan met Lieve mee terug naar Roos.

Roos vraagt allemaal dingen, ze weet niet wat er allemaal is gebeurd.

Een klein kwartiertje later zijn de ouders van Roos ook in het ziekenhuis, ze doen de deur dicht en de dokter gaat aan het woord.

'Ik neem aan dat iedereen hier het sprookje van Doornroosje kent?' Begint hij, iedereen knikt maar toch geeft hij een korte samenvatting van dit mooie sprookje. Na deze samenvatting gaat hij verder met het verhaal. 'Dat is in dit geval ook zo, alleen een daad uit echte liefde, dat betekent niet per sé dat het ook echt ware liefde moet zijn, kan de patiënt uit zijn of haar coma halen. Nu is dat aan de hand. Door de liefde van deze jongen hier is Roos uit haar coma geraakt. Dit is heel bijzonder want het komt maar zelden voor, van alle mensen die een lange tijd in coma liggen hebben één op de duizend dit syndroom. Dit is tot nu toe alleen maar gebeurd bij mensen van het vrouwelijk geslacht en ook de eerste keer in heel Nederland. Het is wel raar dat je alles wat je voor de coma kon nog steeds kan, zoals lopen. Normaal is het dat het nog maanden duurt voordat je helemaal hersteld ben. Dat heeft met de spieren te maken die te lang bepaalde bewegingen niet hebben gemaakt. Nu is alleen de vraag, wat vind Roos van deze jongen die verliefd op haar is? Ik ga wel weg, ik neem aan dat iedereen hier privacy wilt. Als jullie nog vragen hebben kunnen jullie ze altijd stellen.'

De dokter gaat weg, maar kijkt naar buiten. Daar is allemaal geschreeuw. Iedereen in de kamer ziet het. Het zijn allemaal mensen met camera's en microfoons. Pers waarschijnlijk. Dat komt omdat Jade haar filmpje van Roos op sociale media heeft gezet en ze heeft haar accounts niet afgeschermd voor onbekenden. Inmiddels is haar filmpje al meer dan duizend keer bekeken! Al het pers loopt naar binnen. De dokter is nu buiten de kamer en wacht nu op de pers.

Roos komt eindelijk overeind. Dat blijkt inderdaad makkelijker te gaan dan dat ze eigenlijk had verwacht. Langzaam staat ze op want ze gelooft niet dat Maarten op haar verliefd is en dat ze daardoor uit haar coma is gehaald. Ze loopt naar Maarten toe.

'Ben je..' stottert ze een beetje, '..echt verliefd.. op.. op mij?'

'Ja.' Het is even stil, 'Roos, zou je misschien verkering willen?'

'Tuurlijk.' Maarten komt dichterbij en zoent Roos op haar mooie lippen. Ze trekken zich niks aan van de rest die ook nog in de kamer zitten. Ze vinden het beiden helemaal geweldig. Op de achtergrond horen ze ook het geklap van mensen, dat zijn de vriendinnen omdat ze zo blij zijn dat ze eindelijk verkering hebben.

Short StoriesWhere stories live. Discover now