2.1

4 1 0
                                    

Nog een paar minuten, dan gaat de bel en is Roos uit. Roos loopt met haar vriendinnen naar de kantine, daar blijven ze soms na school even hangen om samen te kletsen of een spelletje te spelen. Lieve stelt voor om het spelletje truth or dare te spelen. Iedereen vind dat altijd zo gezellig.

Omdat Lieve het spelletje heeft voorgesteld om te spelen mag ze ook beginnen. 'Truth or dare aan Roos, wat kies je?'

Roos moet even nadenken want dit is een lastige keuze, want als Roos truth kiest moet ze een vraag beantwoorden en die vragen gaan altijd over jongens. Haar vriendinnen weten dat ze verliefd is. Maar... als ze dare kiest moet ze iets doen en dat wordt altijd weer iets genânts. Bij er alleen al aan denken krijgt ze er al benauwd van. Haar vriendinnen zeggen natuurlijk iets wat ze voor de hele school moet doen en misschien ziet hij het dan. Dus kiest ze toch voor waarheid.

Lieve moet even nadenken over een vraag maar even later zegt ze: 'Wat is je top 3? Van jongens.' Die vraag vindt Roos de stomste van alle vragen die ze had kunnen krijgen. Haar vriendinnen weten het grotendeels al en die vraag wordt altijd gesteld maar toch antwoordt ze.

'Op één zet ik natuurlijk Maarten,' begint Roos met een zucht, 'hij is zooo knap. Dan zet ik op twee... Teun denk ik en op drie Peter. Ik twijfel nog over de laatste twee, maar op één zeker Maarten.' Haar vriendinnen beginnen te lachen. 'Oké, truth or dare aan Jade.'

'Ik ga lekker wel voor doen, om er een keer verandering in te brengen. Altijd die top drie, ik word daar moe van.' Stiekem is ze verliefd, maar haar vrienden hoeven dat niet weten. Want van jongens moet ze niks hebben.

Roos moet even nadenken, maar net als ze een iets in gedachte heeft om te zeggen begint Bella iets te zeggen. 'Vraag Maarten, de crush van Roos, mee uit.'

Roos schrikt van deze reactie, dit wilt ze niet maar Jade staat al op. Zij ziet Maarten al staan, die heeft blijkbaar een tussenuur op deze late middag, en loopt naar hem toe.

'Nee!' Roept Roos naar Jade, 'dit wil ik niet!' Ze moet zelfs bijna huilen, gelukkig doet ze het net niet want dan staat ze voor lul. Jade loopt inmiddels weer terug. 'Ik had iets anders in gedachten. Ga paaldansen.' Iedereen moet hard lachen. Zelfs Jade, die al bij een paal staat. Ze gaat tegen de paal aan dansen en draait sexy een aantal rondjes om de paal. Even later twerkt ze zelfs, maar al snel stopt ze. Ze komen niet meer bij van het lachen.

Na een kwartiertje vinden ze het weer genoeg geweest. Ze fietsen met z'n vieren naar huis. Bijna op het einde van de route naar Roos haar huis splitsen ze. Haar vriendinnen wonen lekker dichtbij, dat is heel fijn want daardoor spreken ze ook vaak af. Maar nu hebben ze best wel veel huiswerk opgekregen en dat moet natuurlijk ook gemaakt worden.

Als Roos thuis is pakt ze direct haar agenda. Voor morgen moet ze Engelse woordjes leren, dat vind Roos niet zo fijn maar ze pakt wel haar boeken. Wanneer ze klaar is met het maken van haar huiswerk gaat ze meteen slapen. Het is een lange dag voor haar geweest en is nu heel moe geworden.

A/n: nieuw verhaal! Wat vinden jullie er tot nu toe van?

Short StoriesWhere stories live. Discover now