5./A háború kezdete!/

616 32 0
                                    


A napok teltek. A napokból hetek lettek, a hetekből pedig hónapok. December közepén járunk. Már kellően beilleszkedtünk a Roxfort mindennapjaiba. Megszoktuk az apró-cseprő hibákat, és szeszélyeket is. Változások történtek, nem is kevés. James és Sirius a suli legnagyobb csínytevői. Állandóan büntetésben vannak, ha pedig nem ott akkor az új csínyüket dolgozzák ki, vagy épp hajtsák végre. Bár, a dolgokból Remus és Peter sem szoktak kimaradni, csak nagyon ritkán. Lily még mindig jóban van Perselussal, ami a fiúknak nagyon nem tetszik, és ennek hangot is adnak. Nem is beszélve, hogy mindig megátkozzák Perselust, és még másokat is. Az éjszakai kóborlásaikról már nem is beszélek. Gondolom Fleamont bácsi köpenyét használják, különben Frics már elkapta volna őket.

Mollyval sétáltunk a folyosón. Arról beszélgettünk, hogyan töltjük majd a közelgő szünetet. A legtöbb diákhazamegy, és a családjával ünnepel. Mi is hasonlókat terveztünk. A nagy tervezgetések közepette megpillantottam Lilyt és Perselust. Nagyon aranyosak voltak, de párként nem illettek volna össze.

- Mit néztek? - lépett mellém Remus, én válasz helyett a két barát felé biccentettem a fejemmel, persze James nem tudja feldolgozni, hogy Lily egy Mardekárossal barátkozik, ezért neki bele  kellett avatkoznia.

- Pipogyusz! - állt meg James a fiú előtt, és persze Sirius ment utána. Mi csak ott álltunk, és nem tudtok felfogni, hogy lehetnek ennyire arrogánsak?

- Mit csinálsz Pipogyusz? - vonta kérdőn Sirius a fiút. 

- Mit gondolsz, barátom. -fordult James Siriushoz. - Mit érdemel a mi kis katyvaszmesterünk? - Siriusra nézett, és előkapta a pálcáját. 

- Nos,- köszörülte meg a torkát Black. - Véleményem szerint egy átok ráférne már. - vette elő pálcáját, miközben tett egy kört a fiú körül. Annyira gyűlölöm, amikor eztcsinálják. Néha, nem tudom elképzelni, hogy lehetnek ekkora görények ezek ketten. Miért kell mindig piszkálni valakit? Miért? Nálam kész, vége volt. Betelt a pohár. Elegem volt Potterből és Blackből is.

- Megyek, beszállok a játékba. -kacsintottam játékosan Mollyra.

- Jaj, fiúk fussatok! - szólt oda a két fiúnak, de ők rá sem hederítettek. James éppen megakarta átkozni Perselust, de én gyorsabb voltam.

- Silencio! - egy szó, és Jamesegy órára megnémült. - Ne aggódj, Jamie. - éreztem, ahogy feszegetem a határokat, de nem érdekelt. Élveztem. - Csak egy óra némaság. - veregettem vállon, ő bosszúsan rám nézett. 

- Mit csináltál? - vont kérdőn Sirius.

- Elnémítottam, nem egyértelmű? -néztem értetlenül a fiúra. Majd, mit sem törődve a ledöbbent tömeggel hátatfordítottam, és visszamentem Mollyhoz.

- White! - kiabálta utánam. -Hozzád beszélek! - megfordultam, és Blackre néztem.

- Mit akarsz Black?  

- Elrontottad a szórakozásunkat.- hitetlenkedett, szinte örjöngött.

- Megérdemeltétek. - válaszoltam.- Magatokba nézhetnétek, és visszavehetnétek az egótokból, mert ha tetszik, ha nem, a világ nem körülöttetek forog. - küldtem melegebb éghajlatra Siriust. Molly mellé érve, a fülébe súgtam:

- A bosszúhadjárat kezdetét vette, és az első csatában fölényes győzelmet arattam. - éreztem, ahogy Molly vállai rázkódnak, és próbálja visszatartani a nevetését.

***Jamesszemszöge**** 

Egy óra múlva visszajött a hangom. Nem hiszem el, hogy a saját unokatestvérem tett keresztbe nekem. A fiúkkal a klubhelységben vártuk, hogy elteljen ez a nap is. Természetesen a semmittevés volt a legjobb megoldás az idő ellen.

- Hol töltitek az ünnepeket? -érdeklődtem a fiúktól.

- A nagynénémhez megyek. -válaszolt Peter. 

- Otthon. - fintorgott Sirius. -Sajnos.....

- Szintúgy. - nézett fel a könyve mögül Remus.

- Van kedvetek nálam ünnepelni? -vetettem fel az ötletet. - Van egy remek ötletem a bosszúra. - mosolyogtam titokzatosan.

- Benne vagyok. - ugrott felSirius. - Megyek csomagolni. - mutatott a lépcsők felé.

- Még meg kell beszélnem a szüleimmel, de részemről rendben. - adta be a derekát Remus. Remek, Anna készülj, amit tettél az vért kíván maga után.....vagy legalábbis csínyt. *********************

Mikor kinyitottam a szemem, a saját ágyamban ébredtem. Tegnap este érkeztem meg a Roxfort Expresszel. Már vártam, hogy megszabaduljak Jamestől és társaitól. Teljes lelki békében mentem le reggelizni. Mindent elterveztem. Melyik könyvet fogom olvasni, mit fogok csinálni és a többi. Nem voltam felkészülve semmi váratlanra, így teljes nyugodtsággal vetettem be magam a könyvtár könyvei közé.

---------------------------------------------------------------------------

Nah, szóval.....Gondoltam teszek fel egy részt. Arra jutottam, hogy lesznek a hosszabb részek, és lesznek ilyen rövidebbek. Ezek a rövidebb fajták, kiegészítő részletek lesznek, a történet folytatásához.

Egyébként, sokszor elgondolkoztam, hogy a könyvben sokkal vagányabban vannak leírva a szereplők, szerintem. Ezért, itt egy kép, hogy segítsen azokon, akik nem igazán tudják elképzelni a karaktereket fiatalon:

 Ezért, itt egy kép, hogy segítsen azokon, akik nem igazán tudják elképzelni a karaktereket fiatalon:

Ops! Esta imagem não segue nossas diretrizes de conteúdo. Para continuar a publicação, tente removê-la ou carregar outra.

És, még nem tudom mikor, de ha lesz kedvem, lerajzolom a saját elképzelt karakteremet.

---------------------------------------------------------------

Egy újabb TekergőOnde histórias criam vida. Descubra agora