11./Még 5 perc!/

448 28 1
                                    


- Ms. White! - szólongatott egy idősebb, szigorú hang.

- Csak még öt percet, anyu! - motyogtam, és kifújtam a levegőt. Ekkor tűnt fel, hogy az ágyam, eléggé kemény, és pergamen szagú.

- Ms. White, azonnal ébredjen fel, ezt a viselkedést nem tűröm az órámon! - emelte fel, az a valaki a hangját, de annyira, hogy a dobhártyám beszakadt. Ekkor kinyitottam a szemem, és felnéztem a fölém magasodó alakra. Az elején még kissé homályos volt, de később kitisztult a látásom, és felismertem a professzort.

- McGalagony professzor? - kérdeztem hunyorogva, és kómásan. - Hol vagyok? - tettem fel a kérdést, miközben a mellettem ülő Marlenehez fordultam.

- Átváltozástanon..... - érkezett a halk válasz, de a hátam mögül, személy szerint, James Pottertől.

- Remek.... - motyogtam, és zavartan körbetekintettem a teremben. Minden szempár rám, és erre a jelenetre szegeződött. Síri csend volt a teremben, mindössze halk horkolást lehetett hallani, kisebb szünetekkel. Amikor a hang irányába fordultam, megláttam a mélyen alvó Siriust. Nem csak nekem, de Jamesnek is feltűnt, hogy a leghátsó sorban Sirius az igazak álmát alussza. Erre, drága unokatestvérem hangosan felnevetett, Blackre irányítva minden figyelmet.

A professzor dühösen a fekete hajú fiú felé lépdelt. Az asztala előtt megállt, pálcájával rávágott arra. Sirius mit sem törődve az egésszel felnézett, majd aludt tovább.

- Ms. White - fordította felém a fejét. - Mr. Black, készüljenek a büntetésre. - felelte, és kiment a teremből, mivel az óránk éppen véget ért.

- Gratulálok.. - lépett mellém James és Remus. - Ezt jól elintézted. - veregette meg a vállam, amit egy mogorva szemforgatással fogadtam. Összeszedtem a felszerelésemet, és Sirius padjához sétáltam.

- Gyere, vár minket a büntetés! - morogtam, mire Sirius karon ragadott, és futni kezdett, magával húzva engem is. Ha belegondolok, ez egy nagyon romantikus pillanat volt....mármint, nem volt az, mert én gyűlölöm Sirius Blacket. 

Egy újabb TekergőWhere stories live. Discover now