10.

355 15 0
                                    

Een schotel gevuld met groene drek beland op de tafel en dampwolkjes vliegen de ruimte rond.

'Wat is dit?' Vraagt Al, haar hoofd staat op kokhalzen en haar mes port in het prutje, maar er komt geen beweging in.

'Het heeft geen naam, ik heb allerlei dingen bij elkaar gegooid. Het is vast heerlijk.' Antwoord mijn moeder, terwijl ze nog een geurkaars aansteekt en vervolgens naast Brett gaat zitten. Naast Brett zit Chris en Al en ik zitten aan de andere kant van de tafel.

'Juist.' Mompelt Al en mijn moeder schept bij ons beiden een grote portie op.

Als Brett en mijn moeder in gesprek gaan buigt Chris naar voren, over de tafel heen en kijken Al en ik hem aandachtig aan. 'Zal ik ons straks naar de Mc rijden?' Vraagt hij, zo zacht dat we het bijna niet kunnen verstaan.

Al en ik knikken beiden en zijn al getraind voor dit moment. We trekken onze trui naar beneden waardoor het een soort jurk wordt, en elke "hap" die we nemen beland op onze schoot, waarna we vervolgens naar de wc rennen en alles wegspoelen.

Chris gooit alles sneaky via het openstaande raam naar buiten, als mijn moeder weer genietend met haaar ogen gesloten een hap van het goedje neemt.

'Echt, heerlijk mam.' Zeg ik, de warme drap op mijn schoot negerend.

'Verrukkelijk.' Al knikt instemmend en doet alsof ze kauwt.

'Magnefiek.' Voegt Chris er aan toe.

'Wat goed jongens, dan gaan we dit vaker eten.' Mijn moeder schept enthousiast bij iedereen nog een beetje op.

'Als we het vaker eten wordt het niet meer bijzonder.' Zegt Brett hoestend, zijn gezicht is bleek en hij neemt een slok van zijn glas water.

'Ja, daar heeft hij een punt.' Zegt Alaina, de vork naar haar mond brengend, en als mama niet lijkt te kijken, omkiepert.

'Alaina, wat doe je nou?' Ze staat direct op en rent richting het aanrecht om een doekje te pakken.

'Oeps, shit.' Vloekt Alaina, waarna ze me met grote paniekerige ogen aankijkt.

Ik ga op het puntje van mijn stoel zitten om mijn verzameling onder de tafel te kunnen verbergen. 'Trek je trui uit en leg het bij de was.' Fluister ik.

'Ik heb hier een shirt onderaan.' Sist ze terug.

'Fuck it.' Mompel ik en ik pak de grote berg uit haar trui en verplaats het naar de mijne, om vervolgens mijn groene hand ook aan de stof af te vegen

Precies op tijd want mijn moeder komt eraan en ziet alleen nog een grote vlek op Alaina's trui, maar geen voedselberg.

'Ik wist niet dat je zoveel had gemorst.' Zucht mijn moeder geïrriteerd. 'Trek je trui maar uit.'

'Hier? Nu?' Vraagt Alaina in paniek. 'Ik loop wel even naar boven, trek ik gelijk wat anders aan.' Ze staat op en snelwandelt richting de trap, terwijl bij mij de groene drap door mijn kleding lekt.

'Ik moet echt heel nodig naar de wc, excuseert u mij.' En ik sta op, draai direct mijn rug naar mijn moeder en loop zijwaarts met de bundel in mijn handen richting de badkamer.

Achter me doe ik de deur op slot en ren in richting de wc waar ik mijn trui en de inhoud naar beneden laat vallen de stof met een groene vlek blijft hangen, maar de groene drap belandt met een plons in het wcwater.

Ik spoel door, loop naar de kraan en hang de trui eronder, waarna de groene vlek langzaam verdwijnt. Ik wring de stof uit en stop deze in mijn broek, waarna ik, alsof er niets is gebeurd, terug loop naar de keuken.

'Alles goed?' Vraagt mijn moeder, en ik zie Alaina met een schone trui aan tafel zitten.

Ik knik en ga rustig weer naast Al zitten, maar schuif het bord van me af. 'Zit wel vol.'

'Zullen wij drie anders straks even ergens gaan wandelen? Dan nemen we de pick-up en rijden we het bos in ofzo.' Stelt Chris voor, om een reden te hebben straks het huis uit te sneaken om eigenlijk naar de McDonalds te gaan.

'Ja klinkt leuk.' Zeg ik, overenthousiast.

'Goed idee.' Voegt Al er aan toe.

'Ik wil ook wel mee.' Zegt mijn moeder. 'Ga ik daar even mediteren.'

'Nee joh, we willen ook een beetje qualitytijd met ons drieën.' Alaina wuift haar woorden weg en schraapt de inhoud van mijn bord op het hare en stapelt ze op elkaar als teken dat ze uitgegeten is. 'Ik ben wel klaar met eten, zullen we nu gelijk gaan?'

'Ik stem voor.' Zegt Chris, de autosleutels van de vensterbank pakkend. We staan alledrie op en lopen richting de achterdeur.

'Ja en de afwas dan?' Houdt mijn moeder ons tegen.

'Brett helpt je wel.' Zeg ik daarop en voordat ze er nog wat op kunnen zeggen, lopen we de deur uit.

Onder het raam ligt een groene drap, dezelfde groene drap die nu ook in de leidingen ligt.

Om het te verbergen verschuift Chris een plantenpot en zet hij deze er boven op, waardoor het niet meer opvalt.

Lachend lopen Alaina en ik verder richting de pick-up.

'Zullen we achterin?' Stelt ze voor, haar trui uittrekkende. Als de stof van haar lichaam is, gooit ze deze in de struik. Ik doe hetzelfde en leg deze boven op de hare.

Als je niet wist dat daar twee truien liggen, zou je ze niet zien.

'Oké.' Antwoord ik en terwijl Chris aan de bestuurderskant instapt, geef ik Al een zetje om achterin de wagen te klimmen. Vervolgens trekt ze mij omhoog en zitten we beiden in de achterbak van de auto.

'Kunnen we?' Klinkt er, en via de zijspiegel zie ik Chris zijn hoofd door de ruit steken.

'Gas op die lolly!' Roept Alaina terug, waarna ik haar met grote ogen aankijk.

De auto komt in beweging en ik val direct achterover, tegen de zijkant aan.

'Fuck.' Mompel ik, over mijn hoofd wrijvend. Ik klim overeind en kruip naar Al toe om naast haar tegen de want te zitten die het bedekte gedeelte van de achterbak scheidt.

Al trekt het elastiekje uit haar haren en gooit haar armen in de lucht. Ik lach haar uit en kijk om me heen terwijl de wind tegen mijn gezicht blaast en huizen en bomen aan me voorbij zoeven.

Forgotten Feelings || REDNAVEIOnde histórias criam vida. Descubra agora