▪︎ 8 ▪︎

4.6K 296 128
                                    

Kalbim Seni Sevdi

▪ 8

▪Duyurulardan haberdar olmak için beni buradan takip etmeyi ve destek olmak için yıldıza basmayı unutmamanızı dilerim.

İyi okumalar!

"Senin bu oğlun abayı fena yakmış, Cezmi." diyerek keyifli bir şekilde güldü, Zuhal Hanım.

"Ne istiyorsun, hanım, nihayet oğlun gelin getirdi işte sana. Uğraşma artık oğlumla." diye eşini yanıtlayarak oğlunu savundu, Cezmi Bey.

Anne ve babasının tatlı konuşmalarını dinlerken gelip koltuklardan birine çöktü genç adam. Ailesini düğün konusunda nasıl ikna edeceğini düşünse de etkili bir çözüm bulamamıştı, tek çaresi baskı kurmaktı ancak bunun da etkili olacağından emin değildi.

"Eee Mecnun Bey, ne zaman istiyoruz gelin kızımızı? Bu kızı sahipsiz bırakırsan biraz daha kaparlar vallahi." diyerek oğlunun ağzını aramaya başladı, Zuhal Hanım. Oğlunun gönlünde uzun zamandır biri olduğunu biliyordu, ana yüreği hissediyordu ama bu kızın sarı kuzu olmadığını da biliyordu. Birden bire oğlunun sürekli arkadaş olarak bahsettiği kızı karşılarına çıkarıp sevgilisi olarak tanıştırması açıkçası kadını şaşırtmıştı. Oğlu birkaç gün önce arayıp sizinle birini tanıştırmaya getiriyorum dediğinde nihayet müstakbel geliniyle tanışacağı için çok mutlu olmuş, oldukça heyecanlanmıştı fakat beklediği kız kesinlikle Yeliz değildi. Bugüne dek yaptıkları konuşmaların hiçbirinde onunla ilgili böyle bir imada bulunmamıştı, aksine çok yakın bir arkadaş olarak gördüğünü zannediyordu. Bunların üstünde çok da kafa yormak istemedi, kadın. Senelerdir oğlunun anlattıklarıyla tanıdığı arkadaşı Yeliz tam da oğluna yaraşır bir kızdı, onun gözünde. Özellikle bugünkü tavırlarından sonra kıza kanı da ısınmıştı, daha ne isterdi ki?

"Anne! Ne mecnunu ya?"

"Aşkından mecnuna dönmüşsün ya onu diyorum."

"Anne! Yapma Allah aşkına."

Rolüme bu kadar mı kaptırdım kendimi, diye düşündü adam. Her ne kadar kapattığı eski bir defter de olsa gönlü hala yaralıydı. Aşk onun için çok uzak bir duyguyken artık, ailesi neden Yeliz'e karşı böyle duygular beslediğini düşünüyordu ki? Genç adam kafasındaki saçma düşünceleri bir kenara iterek kendine kızdı. Amacı zaten ailesini çok aşık olduğuna inandırmakken bunu düşünmelerine kızması doğru değildi.

"Ay Cezmi, oğlunu görecektin nasıl da titriyor kızın üzerine. Eşyaları taşımasına izin vermedi, mutfakta damacana kaldıracak diye dünyayı ayağa kaldıracaktı az daha. Evlenince de artık karısının sözünden çıkmaz bu hayırsız." diye söylenirken amacı sadece oğluna takılmaktı. Oğlunun böyle bir huyu olmadığını bilecek kadar iyi tanıyordu, ayrıca müstakbel gelini de çok iyi kalpli, iyi huylu birine benziyordu.

"Hanım yeter artık, uğraşma oğlumla. Bence gelinimiz de pek güzel, oğlum turnayı gözünden vurmuş."

Çağlar ailesinin Yeliz'i beğenmesine çok mutlu bir şekilde gülümserken ailesini bu yalancı aşka daha çok inandırdığından habersizdi.

"Kaçırma bu kızı, oğlum. Benden sana anne tavsiyesi."

"Öyle bir niyetim yok zaten, anne. Biz evlenmeye karar verdik." dedi, bir çırpıda.

"Pek güzel. Ne zaman gidiyoruz gelin kızımızı istemeye?"

Çağlar sıkıntılı bir yüz ifadesine bürünerek "Sanırım kız istemesiz bir şekilde bu seramoniyi atlatmamız gerekecek." dedi.

Kalbim Seni SevdiWhere stories live. Discover now