De-a vațea-scunselea

153 10 1
                                    

Moldova stătea pitită sub o pătură, în casă, în camera ei, în dulap. România se asigura că casă e securizată. S-a uitat pe geam, să vadă cine este în apropiere. Nu mișca nici aerul. Minutele treceau, și Moldova încă se ascundea. România verifica știrile la TV, pe canalul RadioȘanț România. Se pare că țările care au făcut parte din U.R.S.S. dispăreau fără urmă.

Minutele treceau, de parcă erau... minute! Pe urmă orele treceau ca orele, și România adormise.
Până acum au dispărut 3 țări: Ucraina, Belarusia, și Rusia.

Moldova vroia totuși să iasă afară. Dar îi era frică. Așa că România a escortat-o afară din casă, până-n curtea din spate. România mai verifica din moment în moment știrile. Țările începeau să afle de disparițile neconvenabile. U.E. nu știa ce să facă, ca să calmeze țările, care credeau că întoarcerea lui U.R.S.S. e un dezastru.

Zilele începeau să trecă. Moldova a observat că U.R.S.S. a dispărut din peisaj o perioadă, așa că a decis să meargă la o plimbare. Era relaxant. Deși cineva pândea din umbră. Și nu; nu era BatMan. (Deși lui România iar fi plăcut să-l întâlnească pe BatMan)
Era U.R.S.S.
România era acolo ascuns undeva, și l-a observat pe U.R.S.S., așa că a rămas vigilent. U.R.S.S. se ascundea după un copac. Spre fericirea tuturor, a călcat pe o crenguță. Moldova a auzit crenguța, și s-a uitat în jur. Și a început să cânte:
Eu văd cu ochișorii mei mici, cu micuții mei ochi văd~...

Nu a mai terminat de zis, că s-a ascuns într-un tomberon, foarte rapid! Parcă era la Formula1. U.R.S.S. nici nu a avut timp să reacționeze. România a văzut că Moldova se ascunde ca un ninja, așa că și-a luat mici din buzunar, niște muștar, și a mâncat în timp ce viziona acțiunea.

U.R.S.S. s-a îndreptat spre coșul de gunoi, și când a ridicat capacul, Moldova nu era acolo. Era surprins, și impresionat. România ținea un mic întreg în gură, încercând să-l înghite, în timp ce aplauda ca un copil la un spectacol de magie, cu sclipiri de speranță în magie, în ochi.
U.R.S.S. a zis:
-Moldova! Unde te-ai ascunzi?

Jocul începuse. Moldova era ca prin minune, ascunsă într-un copac. U.R.S.S. s-a uitat în jur, și a mers mai departe, în căutarea Moldovei. Moldova a oftat în calm. Când s-a trezit cu U.R.S.S. lângă ea.
-Bau-
-AHHHHHH!!!

Moldova a țâșnit de acolo, și s-a ascuns într-o grămadă cu frunze. României îi plăcea show-ul. A și uitat că ar fi trebuit să-și ajute sora lui Moldova. Moldova a început să tremure de frică. U.R.S.S. s-a îndreptat spre grămadă cu frunze, zicând amenințător:
- Poți fugii, dar nu te poți ascunde!
-BA DA P-POT! Moldova și-a acoperit imediat gura, realizând că s-a dat mai mult de gol.
-TE-AM PRINS!! A spus U.R.S.S., în timp ce o apucase de braț și, o ridică în aer. Moldova era acoperită în frunze, sau, cel puțin așa credea U.R.S.S. Căci a realizat, că a prins o grămadă de frunze, care păreau a fi Moldova. A căutat în frunze confuz și nervos. Deja se încruntase.
-Moldova, oprește din a te ascunde! Vreau doar să vorbim.
-MINȚI! A zis Moldova, fiind cărată pe umăr de către România, care fugea. Dacă U.E. fugea mâncând pământul, atunci România fugea crăpând pământul.

U.R.S.S. era nervos. Nu vroia să lase jocul să se încheie acum. Pentru că el e o persoană mai înaltă, având picioare mai lungi, a putut ușor să îi prindă pe România și Moldova din urmă. România nu știa că U.R.S.S. era exact în spatele lui. Până calmul României, a fost spart de către Moldova.
-FUGI MAI REPEDE, CĂ E LÂNGĂ TINE!!

La auzul acestora, România a dat un speed cum nu a mai dat în viața lui. U.R.S.S. a fost cu adevărat surprins, și nu se aștepta la asta.
-Ești o țară mai bună decât credeam. Am considerat greșit.

România s-a oprit din fugă revoltat.
S-a întors cu fața la U.R.S.S.:
-Ce... ai spus?!
-România! Nu avem timp pentru asta! Hai să fugim!! ACUM-
A zis Moldova ușor disperată.

CountryHumans:România și Moldova O comedie continuăUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum