Liniște, până sună telefonul.

171 6 2
                                    

Era în sfârșit o zi liniștită. Dar, ceva era în neregulă. Era liniște! România stătea la masă, în timp ce Moldova făcea un puzzle. Aveau un ceas mare cu cuc. Și acela ticăia la fiecare secundă, făcând un zgomot, care umplea camera cu un aer anost.

România se holba la ceas, cel mai probabil numărând secundele. Moldova a oftat anost, și plictisită. După circa 5 secunde de holbat unul la altul, au ajuns să aibă un concurs de privit. Moldova se holba, de parcă se uita în gol. România avea deja ochi umezi și înlăcrimați. România a clipit, și și-a frecat ochii. Moldova a început să danseze dansul victoriei. România nu putea vedea. Cea ce era o bucurie. Căci nu o putea vedea pe Moldova dansând dansul ei. Moldova nu dansa rău, dar nu vroia el să vadă dansul.

Moldova la propriu dansa un dans din Fortnite. (Electro Shuffle) (a trebuit să caut pe internet ca să zic-)

(Acesta e dansul-)


După ce Moldova și-a terminat dansul, amândoi au fost primiți de liniște. Era o zi liniștită afară oricum. Nimeni nu era afară. România și Moldova erau arhi-săturați de liniște. Trebuiau să găsească ceva de făcut urgent. La un moment dat, cei doi s-au uitat la telefon. Pe urmă unul la altul. Și au zis de odată: Hai să facem farse la telefon!

România și-a înhățat telefonul, și a început să formeze un număr.
-Pe cine o să suni? A întrebat Moldova plină de entuziasm.
-Am să-l sun pe UE!
-Pe bune?! Nu cred!
-Ba să crezi, și să nu vezi!

După ce România a format numărul, a apelat. Mai era o problemă. Nici unul dintre ei nu s-a gândit ce glumă să facă, și nu s-au gândit să pună un număr ascuns.
UE a răspuns:
-Alo? Vreo problemă?

România și-a schimbat vocea, într-o voce groasă:
-Bună ziua! Am o întrebare!
Moldova chicota. UE era confuz:
-România? Cine-i la telefon?

României ia venit o idee! I s-a aprins beculețul! Se gândi "Dacă aș înșcena o șcenă a crimei?". România pe urmă continuă.
-Eu sunt... uh, Ionescu! Și l-am răpit pe România!

La cuvintele acestea UE a rămas blocat. Nu mai ştia ce să zică. Se gândea dacă ar trebuii să-i pese.
Moldova se ascundea sub o pătură într-un colț al camerei de zi, încercând să nu-și piardă respirația râzând. România deja transpiră încercând să nu râdă. UE a răspuns confuz:
-Uhhhh... ok, şiiiiiii... îl eliberați?
-Nu. A răspuns România simplu.  UE era deja pe punctul de a renunța. Adică să închidă telefonul, și să accepte soarta României. În schimb, el a zis: 
-Și cum aș putea să-l... uhhh, rescumpăr? Da, rescumpăr. România a stat două secunde pe gânduri, și s-a uitat la Moldova. Moldova a ridicat din umeri. România a zis cu vocea aceia: 
-Puteți să-l răscumpărați cuuuuu.... ZECE MII DE EURO-!

UE putea simți cum îi crește tensiunea. El se gândea, "Merită România atâția banie?! Are el valoarea asta?!" UE a simțit un nod în gât. A întrebat bâlbâit: 
-Z-z-zece... mii? D-de euro??
-Da. 

Din punctul acesta, UE se simțea de parcă era gata să leșine. După 5 secunde, a spus nesigur:
-B-bine... Când trebuie să vă dau... bani? 
-Uhm... Într-o săptămână! 
UE prefera să moară decât să dea suma asta de bani. Doar a închis telefonul. România și Moldova au început să se prăpădească de râs, și se gândeau câte lucruri vor putea ei să facă cu mulțimea de bani.
Oricum, au trecut 3 zile, și toată Europa a aflat de așa-zisa dispariție a României. Germania vroia să înceapă căutarea României și a celui cara l-a răpit, cu alte țări din uniune. Dar UE a refuzat să aprobe acest lucru. Din cauza asta, țările devin suspicioase, crezând că UE l-a răpit pe România!

România se săturase să se ascundă în casă, încât alte țări sau chiar UE să-l vadă, și minciuna să iasă la iveală. Mai multe țări o vizitează pe Moldova ca s-o consoleze cu "dispariția", României. Moldova era amuzată de lucrul acesta, și bucuroasă de faptul că altor țări le pasă de ea. Punând asta la o parte, Germania a început căutarea oricum. Țările care-l caută pe România erau: Spania, Franța, Germania (care conducea căutările) și Regatul Unit (băiat). Chiar dacă a parăsit UE, Regatul Unit a decis să ajute. România era deja îngrijorat. O farsă la telefon s-a transformat într-o misiune de căutare.

CountryHumans:România și Moldova O comedie continuăWhere stories live. Discover now