5 deo

1.1K 56 2
                                    

KRISTIJAN

Nakon sto sam se nasmejao Valentina je odmah skocila.

Kristijan: "Jel spreman sto za Valentinu?"

Upitam Emu gledajuci direktno u nju.

Ema: "Uskoro ce stici."

Kristijan: "U redu. Ema, dosao sam po tebe. Uzmi svoje stvari. Idemo na sastanak."

Ema: "Ja sam zaboravila na to jer pomazem Valentini."

Ema je odmah pocela da se pakuje a ja sam to vreme iskoristio da se obratim Valentini.

Kristijan: "Sutra tebe i ovo ceka pogotovo sto ces biti moj prevodioc. Ne volim mnogo da cekam, imaj to u planu."

Valentina: "Gde ide Ema sada?"

Upita me, a ja se ponovo nasmejem. Itekako se vidi da joj je ovo prvi posao. Ubrzo se pribrala te sa osmehom odgovorila.

Valentina: "Pitam iz razloga jer se nisam jos snasla."

Kristijan: "Imam sastanak u jednom restoranu, Ema je obavezna u ovoj situciji jer dok ja razgovaram sa ljudima ona drzi sve sto treba u svojim rukama i ako negde neko pocne da se buni, ona iste sekunde nadje da je takav i takav dogovor bio i da se taj neko nema pravo buniti."

Odgovorim joj i Ema nam se tada pridruzila. Zaista je neverovatna, ne bih je menjao ni za sta. Izasli smo i Valentina je ostala sama.

-

KATARINA

Pavle i ja smo se uputili ka firmi jer je on insistirao da vidi oca. Svi mi govore da ne treba toliko da mu povladjujem i da radim sve sto pozeli ali ja opet to gledam i sa neke druge strane. Ako ja sutra umrem, necu umreti spokojna. Sta god da trazi od mene, naravno da je u mojoj moci, ispunicu mu. On je moj zivot ucinio mnogo lepsim, uneo je radost u nas zivot. I u moj, a i u Kristijanov. Izasla sam iz auta i dala kljuceve momku koji je zaduzen za to. Otvorila sam zadnja vrata i uzela Pavla u narucje.

Pavle: "Zelim da setam."

Katarina: "Dobro, ali me moras drzati za ruku."

Lagano se nasmejem i on me uhvati za ruku. Usli smo u firmu i dosli ka recepciji.

Katarina: "Videli bismo Kristijana, ukoliko je slobodan."

Xx: "Zao mi je, gospodin Kristijan je izasao pre par minuta."

Katarina: "Zaista?" pogledam ka Pavlu "Nismo imali srece, mili."

Pavle: "Idemo kod teta Eme onda."

Kaze radosno, obozava Kristijanovog asistenta. Ja inace i ne dolazim cesto ovde u firmu ali zato Pavle itekako dolazi da bi provodio vreme sa Kristijanom. Desava se cesto da ima bas puno obaveza i da ne stize doci kuci i zato Pavle dolazi k' njemu.

Xx: "Zajedno su otisli na sastanak."

Pavle: "Molim te mama da se prosetamo barem."

Pogleda me onim slatkim ocima, uzmem ga u narucje i poljubim u njegove buckaste obraze. Isli smo liftom i u jednom trenutku mi se zavrtelo u glavi. Plasila sam se da cu ispustiti Pavla te sam ga na vreme spustila na pod. Vrtelo mi se u glavi ali sam videla kroz maglu da su se vrata lifta otvorila i da je jedna devojka klekla pored mene pokusavajuci da mi pomogne.

-

VALENTINA

Nakon sto mi je sto stigao u sobu odlucila sam prosetati firmom i dosla sam do cetvrtog sprata na kojem imaju neki radnici koji nesto renoviraju. Bilo mi je zanimljivo da gledam sta rade jer je moj tata zidar.U jednom trenutku se lift otvorio i videla sam devojku kako lezi na podu. Potrcala sam joj pomoci.

Valentina: "Jesi li dobro?"

Bila je uzasno bleda, imala sam osecaj da gleda kroz mene jer me je gledala nekako bledo i umorno. Ubrzo su se svi okupili oko nas i dete koje je bilo pored nje je proletelo kroz guzvu.

Katarina: "Dete..dete" govorila je jedva i ja sam imala osecaj da trebam izaci iz te guzve. Onaj osecaj kada nesto u vama govori da trebate to i to uraditi, iako niste sigurni sta je to ipak poslusate taj glas u vama. Tako sam i ja uradila. Svakako je neko pozvao pomoc a deteta sto je sa njom bilo, zaista nisam mogla videti. Dok sam hodala spratom videla sam kako ono dete gleda u u tek okreceni zid, odganula sam i prisla mu. Malo se trznuo jer se uplasio.

Valentina: "Izvini sto sam te uplasila. "

Prosla sam mu rukom kroz onu cupavu kosu, znam ovo dete odnekud.

Pavle: "Sve je u redu, lepa teto."

Pocela sam se smejati. Kako simpsticno dete. Kleknula sam do njega.

Valentina: "Hocemo li da sidjemo dole da ti nadjem roditelje?

Pavle: "Ovo je firma mog tate a on je na sastanku sada."

Uspravila sam se, znaci on je Kristijanov sin. Mnogo slatko i pametno dete. Sasvim slucajno sam bacila pogled na plafon i sve se desilo brzinom svetla. Veliki luster bi pao na mene i dete i ja sam uradila ono sto mi je prvo palo na pamet. Ako me ovo ne ubije, umrecu zbog svog bolesnog srca svakako dok je ovo dete je samo dete. Ne razmisljaju o tome sta se meni moze desiti gurnula sam dete svom snagom u stranu kako ne bi nastradao. U sledecem trenutku sam osetila kako je nesto palo moje telo i ubrzo potom sam izgubila svest.

ONA NJEGA, ON MENE *Završena*Where stories live. Discover now