43 deo

790 48 8
                                    

KRISTIJAN

Ulazim u kucu i zastanem ispred nje. Krenem par koraka unazad i pocnem razgledati njen izgled. Nikada ovo nisam radio ali sada san rastragan na sve strane. Izmedju zene alkoholicarke kojoj ne smem ostaviti dete i zene koja volim i koja odlazi iz grada. Zelim se sto pre razvesto od Katarine jer Valentini vremeustice. Ne zelim da prihvatim cinje icu da je bolesna i necu prestati da se borim za to da zivi, na sve nacine cu se truditi da nesto uradimo povodom toga. Barem da joj se produzi zivot, ako nista. Ne mogu da se priblizim Valentini i budem sa njom a istovremeno i dalje u braku sa Katarinom. Ne mogu to, nije u redu ni prema jednoj. Odmah pozivam svog advokata, odlucio sam. Sto pre, to bolje. Katarina me gleda cudno sa prozora, nije navikla na to da me vidi ovoliko dugo ispred kuce. Skrenem pogled od nje, previse sam ljut na nju. Mogla je ugroziti Pavla. Advokat mi se ne javlja, pa mu samo saljem poruku da posalje Katarini papire za razzvod braka. Uzdahnem, vratim telefon u dzep sakoa i udjem u kucu. Atarina odmah izadje pred mene.

Katarina: "Zaspao je." kaze gledajuci u pod, stidi se toga sto je napravila. Odlucim prekinuti ovu tisinu jer ne zelim da se nerviram, cutim sve vreme i ne govorim nista u vezi njenog poroka. Menjam temu.

Kristijan: "Uskoro ce ti stici papiri za razvod braka." Odmah me pogleda zgrozeno.

Katarina: "Tako brzo?" Pita kao da je ocekivala da cemo se razvesti za pet godina.

Kristijan: "Dodji da popricamo." Krenem u dnevnu sobu, a ona za mnom. Pogledao sam je na kratko pre nego sto smo seli, nervozna je itekako. Nikada je nisam osudjivao zbog ovoga, ali sta joj znaci da bude u braku sa nekim ko je ne voli. Ko ne spava sa njom, ko sa njom u toku dana progovori par recenica i to su uglavnom vezane za Pavla. Zasto joj je toliko krivo sada? Trebala je ona da se pobuni jos ranije i razvede se od mene.

Katarina: "Hoces li poceti?" Potvrno klinem glavom te procistim grlo. Ne volim ove ozbiljne teme.

Kristijan: "Zelim da sto pre potpises papire, da se sto pre razvedemo."

Katarina: "Da bi mogao biti sa njom?"  Prevrnem ocima na ovi sto je rekla i nastavim tamo gde sam stao.

Kristijan: "Zadrzi sta zelis, uzmi i ovu kucu cak."

Katarina: "Sta ce mi ova kuca ako ti nisi u njoj?" Ja samo slegnem ramenima.

Kristijan: "Bila si mi podrska i verovala si u mene, smatram da mozes da zadrzis kucu. Sta god drugo zelis, uzmi. Nema problema."

Katarina: "Sve si sam stekao. Sto bih ista uzimala?" Kaze istinu, ali ja opet smatram da bez njene podrske ne bih uspeo. Smatram da zasluzuje da uzme sta god zeli.

Kristijan: "Zelim staratelkstvo nad Pavlom." Kazem direktno, a oba ustane.

Katarina: "Salis se?" Nisam nista rekao, samo sam je ozbiljno pogledao i sve joj je bilo jasno. Ustao sam i prisao joj.

Kristijan: "Bice mu bolje sa mnom, znas i sama to. Razmisli o svemu." Prosao sam pored nje i krenuo na stepenice. Culo se zvono, i posto sam bio u blizini vrata. Nenad je, vidim ga kroz staklo kako se ogledava. Otvaram mu vrata.

Nenad: "Gde je mali jebac? Dosao sam ga videti." Cim smo usli i dnevnu, Katarina je otisla na sprat.

Kristijan: "Spava." kazem kratko pre nego sto sednemo.

Nenad: "Sta je Katarini?"

Kristijan: "Saopstio sam joj da cemo se razvesti ubrzo i da zelim starateljstvo nad Pavlom." objasnim mu situaciju, a on iskolaci oci.

Nenad: "U soku sam." samo se nasmejem na ovo sto je rekao.

Kristijan: "Moras mi saznati gde zive Valentini roditelji." Kazem mu, a on me znatizeljno pogleda.

Nenad: "Razlog?"

Kristijan: "Zelim da mi nadjes kucu tamo." Opet ga sokiram.

Nenad: "Sto?"

Kristijan: "Planiram da tebe ozenim tamo." kazem ironicno.

Nenad: "Bolje me sahrani tamo, nego da me zenis." slegne ramenima te doda "Ozbiljno, sta ce ti kuca tamo?"

Kristijan: "Odlucio sam da provedem neki deo leta tamo." Necu odustati tako lako od nje, neka sve ode dodjavola. Neka se sve poremeti ovde, boricu se za nju, a Pavle ce mi biti podrska. Barem se nadam. Necu ga ostaviti ovde sa Katarinom.



ONA NJEGA, ON MENE *Završena*Where stories live. Discover now