18 deo

1K 45 1
                                    

NENAD

Kristijan: "Bolje mu je bez mene." Ako ovo kaze covek koji je ozenio zenu koju nikada ne bi mogao da gleda drugacije osim kao drugaricu i koji se ozenio samo zbog toga sto je ostala trudna sa njim i to samo zbog te jedne noci koja je bila slucajna, onda je zaista ovo ozbiljno stanje.

Nenad: "Kristijane, da nemas temperaturu?" Pipam mu celo. Zaista me brine.

Kristijan: "Ne mogu vise." Pogleda me onako mrtvo.

Nenad: "Sta ti toliko drzis u sebi?" On jeste moj najbolji prijatelj, ali on meni nije rekao ni 50% onoga sto mu se desilo. Ne samo meni, on nikome nije rekao. Sve drzi u sebi.

Kristijan: "Sanjam Dunju svako vece." Kaze i ja mu sipam novo pice. Neka sam ja dusmanin ali on meni ovo nikada ne bi rekao trezan. Bolje je da znam sta mu je i da nekome isprica, bice i njemu lakse.

Nenad: "Ti ces mene u grob oterati." Kristijan se nasmeje.

Kristijan: "Jel ti to mene pokisavas napiti? Nemoj sutra radimo." sipam i sebi i njemu pice.

Nenad: "Ma cini ti se. Pricaj dalje."

Kristijan: "I tako sam odlucio da se razvedem."

Nenad: "I sta onda?"

Kristijan: "I onda idem kod Dunje." kaze rasejano. Plasi me ovo njegovo stanje.

Nenad: "Ne lupaj. Pomeri se sa mesta, ne daj Boze." povicem i kucnem u drvo odmah.

Kristijan: "Mozda bi bilo bolje da sam i ja poginuo onaj dan." ja opet kucnem u drvo.

Nenad: "Ne lupetaj Kristijane. Sta bismo mi radili bez tebe?" Kristijan me na kratko pogleda pa nastavi gledati u plafon.

Kristijan: "Sto?" napravi kratku pauzu te doda "Jedan mucenik manje." slegne ramenima, bolje on da ne pije vise. Ja sam ocekivao da mi prica sta ga muci, a ne kako bi zeleo da umre.

Nenad: "Ne lupaj gluposti. Znas da ja ne verujem u Boga, ali ako ga ima negde gore" kazem ironicno te dodam "Valjda zna zasto te je ostavio ovde a nju uzeo k sebi."

Kristijan: "Bolje da je i mene uzeo."

Nenad: "Hoces da pozovem neke devojke?" Presece me pogledom. Da, zaboravljam da je ozenjen i da to njemu ne prilici bla bla. Em ne jebe zenu em ne sme nijednu drugu. Kakve je on sebi standrande postavio.

Kristijan: "Jel ti ja licim na nekoga koga bi to zabavilo?" O da, ne lici ali i on je od krvi i mesa.

Nenad: "Mnogo si ti fin.." kazem ironicno, ko da ja ne znam ksko on gleda onu kovrdzavu Valentinu.

Kristijan: "Sta hoces da kazes?"

Nenad: "Kao da ja ne vidim kako ti gledas onu Valentinu."

Kristijan: "Mene nikada nisu zabavljale devojke koje tebe zabavljaju, svetac nikada nisam bio ali nikada nisam bio kao ti." skine sako te nastavi "Nikada nisam hteo da jebem svaku koja ima picku, kao ti, naprimer."

Nenad: "Sto da ne? Ljuti se koliko hoces, Dunje nazalost vise nema, ti si imao nju i bio si srecan. Ja sam jebao koje sam stigao, i dalje jebem i dalje sam srecan a ti si sjeban."

Kristijan: "Sreca nije jebati svaku. Sreca je kada se svako jutro probudis pored jedne koja ima sve sto druge nemaju. U prevodu, ove druge mi mogu samo picku ponuditi.." Filozof Kristijan nam filozofira, koga briga za ljubav. Ona samo donosi suze. Ja jebem sta stignem i oduvek je bilo tako. On je voleo jednu, ona jr umrla njegov zivot je stao. Ispada da sam ja bolje prosao.

Nenad: "Dobro bre. Ono sto ti ja pokusavam reci je to da od ljubavi nemas nista, ja nisam nikada nikoga voleo. Niti je mene ko voleo. Pa sta mi fali?"

Kristijan: "Sutra kada bi te neko pitao sta si prosao u zivotu, sta ces ti reci?"

Nenad: "Jebao sam sta sam stugao. Nista ne fali."

Kristijan: "Dobro. Ti si nedokazan."

Nenad: "Da imas carobni stapic, bi li vratio vreme kada si upoznao Dunju?"

Kristijan: "Da. Makar znao kakav ce nam kraj biti."

Nenad: "Dobro, a bi li vratio oni noc kada si spavao sa Katarinom?"

Kristijan: "Itekako bih, jer da se Pavle nije dogodio ja ne bih imao razloga da zivim i dalje." kaze te se ispurzi i legne na ugaonu. Umorio se izgleda od pricanja sa ludakom poput mene.

Nenad: "Samo da ti kazem, ti si prvi drug kog sam doveo ovde. Uglavnom dovodim drugarice." kazem kroz smeh a on me pogodi jastukom.

Kristijan: "Samo je falilo da peder postanes."

Nenad: "Pa znas kako, ja se zapravo plasim za tebe. Ne jebes nista, mozda mene zaskocis."

Kristijan: "Ne budi slepac." kaze ironicno.

Nenad: "Dobro, valjda do toga jos nije doslo." kazem podrugljivo.

Kristijan: "Ne preteruj."

Nenad: "Idem u sobu, nemoj da mi stvaras traume." krenuo sam ka sobi.

Kristijan: "Jednom ce ti srce zakucati zbog jedne devojke, tako ce ti zakucati da ces pojesti sve ove reci koje si veceras izgovorio." okrenem se ka njemu.

Nenad: "Vec mi brze kuca zbog ovih tvojih divnih recenica. Ukoliko tako nastavis, zaljubicu se." Kazem ironicno te udjem u sobu. Ljubav ne postoji.




ONA NJEGA, ON MENE *Završena*Where stories live. Discover now