Novembar 16,2020 20:37

11 0 0
                                    

Koliko izdaja ujednom tjednu,ha?Lažem kada kažem da se nisam razočarala da me nije pogodilo,da me ne boli.Nakon svega ponovo sam ja kriva za sve,naravno,navikla sam već da sam za sve ja kriva.Smješno jel da?Znam,i meni je imam srece da sam toliko lose da ne dam suzama da krenulu,dosta je.Sada neka drugi plaču kada vide koga su izgubili,Bog vrati svima po zasluzi,vas će stici kada vam bude najbolje u životu.

Znaš puno se toga dešava,no toliko sam umorna da nema volje ni zapisati ti ovdje sve to.Bole riječi,a mene boli srce.Od silnih izdaja,okrivljivanja drugih da sam ja kriva da i sada kada i nisam kriva krivim sebe.Majka pita što se krivim,ne znam majko,ne znam naucila sam se da sam uvijek kriva za sve kako tako uvijek se mene okrivi.Sada kada pise mute mi se oci od suza,po tipkovnici pisem,a od suza ne vidim ni slova.Moram da se smirim jer ponovo cu dobiti napadaj,a ne želim da me boli ponovo onoliko jako koliko zna.

Često se pitam da šta mi Bog pokusava reći?Da li zna da ovime ja gubim povjerenje u sve,u sebe i druge,da postajem više paranoična da sumnjam u ljude toliko da čim ih upoznam imam u galvi pretpostavku da će me izdati.

Znam da sebi nikada ne gleda u šolju,ali toga dana pogledala sam i kao za vraga uvidjela da ću imati izdaju od strane bliske osobe,kao zavraga bas ste bili za stolom,kao da sam pretpostavila da ću dobiti u leđa od istih ljudi.Slučajnost?Sumnjam,jako mala bi bila ali bas se poklopilo.

Nadam se da te boli koliko i mene,kada vidis te poruke na storyu,da vidis koga si izgubio za prijatelja,sada kada imam širu sliku sve mi je jasnije.Sva ta šutanja,ne pričanje.Šutio si jer si znao da si me izdao,nisi pričao i nisi nam rekao šta te muči jer si nas prodao.Naravno,šta sam drugo mogla očekivati od osobe kao što si ti,na prvi pogled reklo bi se drag momak...

A ti...pa ti si uvijek za sve krivila mene,uvijek...kažeš smatrala si me sestrom,e pa od naseg prijateljstav kao da te znam par mjeseci,navikla sam ja ode tebe sve,samo ne znam da li se sjecas ja sam s tobom prolazila sve,a ti samnom nista jer tebi je život tako jadan,ahh..jadna...kao da je nama svima život bajan,nije draga nije samo neki od nas ne vole sažaljenja. Vičeš kao nenormalna na mene kako očekujes da pricamo i riješimo kada vičeš,ja tako ne želim da razgovaram uopće.

Udaras mi tu na emotivu s žalopojkama,ali draga ja sam u svojih 18 godina prosla toliko toga da sam više otupila na tuđe suze,da točno ono što si rekla da ona zaplače sve bi joj rekla,istina znaš li zašto jer imam povjerenja u nju ono što sam ja u vas izgubila odavno.

˝Dalje moram sam, ne znam da li ste to hteli 

Dalje moram sam, neka greju me kokteli 

Dalje moram sam, iako to ni ne želim 

Dalje moram sam, ono što vi niste smeli 

Nisam plačipička, ali jedna klizi niz obraz 

Onako muški, nema zvuka, samo priznajem poraz 

Al' nema nazad, samo planira se sledeći korak 

I svi putevi vode me u Beograd 

 Fale mi ljudi kakvi bili su nekadI nekad dao bih sve da mogu sve ispočetka 

Život brži od metka, idem od petka do petka

 Al' nema nazad, hoćeš ovo - ima cena za to 

Dalje moram sam ˝

-Klinac˝5am˝

MisliDove le storie prendono vita. Scoprilo ora