trinaest

656 48 5
                                    

I svaki dan koji je prošao od tada, sa svakom riječju koju si progovorila; svaki momenat koji si me mrzila, voljela, osjećao sam se dublje. Bilo je pogrešno, ali ništa me nije moglo usrećiti. Ti si najbolja greška koju sam učinio.

-

" Oh, napokon!"

Tražila sam Harry-ja, Rona i Hermionu godinama. Kada sam ih pronašla, stajali su pored peščanog sata koji je brojio poene svih kuća, svi su mi dobacivali sumorne osmijehe. Praktično niko nije bio srećan što me vidi, i ne krivim ih. Juče, Draco je uhvatio Harry-ja kako bježi sa DA sastanka, posle nego što je Umbridge shvatila šta radimo. Naravno DA organizacija je bila ilegalna po njenim odlukama, i Harijevo bježanje zamalo da ga nije dovelo do izbačenja iz Hogwartsa, ali Dumbledore je preuzeo krivicu i pobjegao. U suštini, Draco je bio razlog zašto je Dumbledore pobjegao, a Umbridge je postala nova direktorica.

Moje oči su bile raširene, kada sam vidjela da svi kristali nestaju iz pješčanog sata, pogotovo iz Gryffindorskog sata. " Šta se dešava?" pitala sam.

Približih se za korak, kada Fred i George se spuštaju niz mremerne stepenice. " Primjetila si, vidim?" rekao je Fred.

" Malfoy je upravo svima pojedinačno odbio 50 poena." reče Hary bijesno. 

Fred me pogleda, " Pa, Isobel," reče on. " Ne znam kako da ti kažem ovo, ali tvoj dečko je mali kreten."

"Znam." promrmljah.

"Ustvari-" reče George, " Nije on mali kreten, on je veliki, ogromni, debeli kreten koji-"

"Sigurna sam i da Isobel mrzi Malfoya posle ovoga." prekide ga Hermiona. Dodavala mi je simpatičan pogled, i morala sam se nasmijati na silu.

"Pa, nije samo on." reče George, izgledajući skeptično. "Montague je htio da uradi isto to na pauzi. Nego i mi bi smo bili u problemu da ga nismo gurnuli u sklonište."

Hermiona ga pogleda, koračajući unazad. " Pa još više ćeš biti u nevolji zbog toga!"

"Oh, ne brine nas to više." reče Fred opušteno. " Ustvari, smislili smo haos za našu novu upraviteljicu,"

"Šta?" reče Ron zatečeno.

" Ne smiješ!" prošaputa Hermiona, " Umbridge će imati dobar razlog da vas izbaci."

George se nasmija. " Nije nas briga više da li ćemo ostati ovdje.", reče normalno. Hermiona se zakašlja. "Odmah bi smo otišli sada da ne trebamo da odradimo bitku za našeg Dumbledora."

Kada su otišli Fred i George, Hermiona i Ron su šaputali znatiželjno dogovarajući se šta će da urade. Harry ih je gledao prazno, ne slušajući šta pričaju.

" Stvarno se nadam da nije ništa glupo" reče Ron. "Moja majka će biti bijesna."

" Ne budi smiješan." reče Hermiona nestrpljivo. "Nadam se da nije ništa opasno, nekada znaju biti pomalo nepromišljeni, zar ne? Šta ti misliš Isobel."

" Ja mislim da nemamo apsolutno nikakve šanse da osvojimo kućni kup ove godine." rekoh jadno. " Kamenčići su skoro svi nestali."

Svi su se okrenuli da vide pješčani sat. Mali kristali svi nestaju i lete tako brzo. " Pa," započe Ron ljutito, " Kladim se da bi imali dvaput više da nije bilo tvog dečka!"

" Ne volim način na koji to kažeš kao da je moja krivica!" rekla sam opušteno, idalje gledajući u sat. " Ali možeš se kladiti u sve da ću ispraviti."

-

Počela sam vikati njegovo ime čim sam bila dovoljno blizu vrata zajedničke sobe Slytherina. Svi iz DA organizacije su mi davali oštro mišljenje zbog Dracovih postupaka do sada, svi me krive zbog njegovih postupaka, i spremna sam da svu ljutnju izbacim na njega.

"Draco! Dra-"

Posle par minuta, vrata se polako rastvoriše, dozvoljavajući Dracu da zalupi vratima, i pogleda me. "Šta? " on se prodra. " Svi unutra mogu da čuju-"

Kada je vidio moj izraz, zaustavio se. " Nadam se da si srećan sa sobom." rekoh hladno. Draco uzadhnu kao da je znao da ovo dolazi. Gledala sam ga, očekujući neki odgovor. "Pa?"

Draco je izbjegavao moj pogled. " Znaš da sam morao to da uradim, Isobel."

"Ni nisi. Umbridge je sada naša nova upraviteljica, i možda je tebi to korisno, ali je prilično užasno za sve ostale učenike ove škole, i sve se desilo zbog tvojih postupaka. Nisi morao da uradiš to, imao si sva prava da ne-"

"Nije to potrebno."

"Harry-" rekoh kretajući se prema gore sa bijesnim rukama - " - je trenutno saslušavan gore u Umbridgevoj kancelariji sa Veritaserumom! Jesi li to htio? Da nas vidiš uništene?"

" Radim ono što ja hoću." reče Draco ukočeno. " i takodje dobio sam pedeset poena za Slytherin jer sam to uradio pa."

"Pedeset poena za Slytherin?" ponovih sarkastično. "Oh, mora da si ponosan. Čestitam, kakav vredan razlog-"

Draco sjede na stepenicu stavljajući laktove na koljena, pokušavajući da obuzda svoju narav. " Isobel, rekao sam da bih volio privatnost, ali i ja imam svoje dužnosti-"

"Dužnosti!" ponovih opet. "Tvoje dužnosti, oh, moje isprike-"

" Nisam čak ni uradio ništa." zaustavio me. "Nisam tebe izdao, samo sam uhvatio Pottera."

Gledala sam u njega, povrijedjeno. "Nije ti ni žao, zar ne?"

"Nema zbog čega da bude mi žao!"

Tada, začu se jak prasak, i Draco i ja se utišamo. Posle trenutka oklevanja, pridjoh najbližem prozoru. Tuš crvenih i zlatnih boja lepršalo je na nebu. Nasmiješih se, shvatajući šta su mi Fred i George rekli jutros. Nakon ponovnog pljeska, rijeka zlatnih zvijezda razvija se u vazduhu, treperući par sekundi pre nego što nestade. Čujem tresak i nekoliko ushićenih kriova iznad nas, ukazujući na vatromete blizanaca koje su upravo ušle i u školi.

Draco je gledao, zapanjeno, zbog vatrometa koji su bili iza mene. " Šta u ime svijeta-" Zaustavi se, gledajući moj izraz lica. " Znaš ko je ovo uradio?"

"Da, znam." rekoh ogorčeno. " ali neću ti reći ko, jer ćeš i njih odmah ocinkariti."

Nakon što sam otišla od Draca, mnoge djevojke opet su bile bolje sa mnom. Upravo smo razjasnili da nisam Dracov špijun i da njegova mišljena nisu moja, zbog toga nekako sam se osjećala bolje. Hermiona, Ginny i Luna su praktično drage prema meni, i izgledalo je kao da i druge podstiču da urade isto prema meni, i naravno idalje mi govore da ne podržavaju i ne odobravaju Draca. 

Od tada, bilo je još više zbunjujuće da budem s njim. I uskoro sam i ja shvatila da njegove namjere su usmjerene ka Harry-ju. Ali ipak, ne mogu da prestanem da razmišljam, kako bi bio život lakši da smo obadvoje na istoj strani. Ovaj neizgledan rat sve je gori, a naše strane postaju sve različitije, i moja veza sa Dracom je zakomplicirana više nego ikada.

-

-

-

-

-

-

razni dijelovi dolazee!! molim vas glasajte na svim dijelovima, jer tako pomažete ostalima da dodju do priče.



dear draco, (dragi draco,)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora