osamnaest

623 34 3
                                    



Novembar 22

Draco,

Stigla sam kući, bezbjedno. Mama je u komadima.

Belly


-


1. Decembar

Dragi Draco,

Mi smo jaka porodica, ali ovo nas je udarilo jako. Ne shvatam; Ne shvatam smrt. Tata je bio najjači čovjek kojeg znam; moj heroj uvijek. On je bio puno dobar, i jako jak; otporan na bilo šta, na sve. I sada on je nestao. Poražen.

Ali... Oni su potvrdili šta se desilo u napadu. Znaš, ono uključuju i Normalce. Grozno je, ali se osjećam slomljeno oko toga. Mislim da sam u poricanju.

Mnogi ljudi su dragi - donose nam meso za nas i - ali ne ostaju dugo. Strah ih je za njih.

Mama plače mnogo.

Izvinjavam se jer sam vikala onaj dan. Bio je paničan, nerealan momenat; najgori u mom životu. Bila sam uznemirena i zbunjena i u šoku, i sve sam izbacila na tebe, dok si ti htio samo da me smiriš. Mnogo mi je žao.

Ali razmišljam. Mnogo mi nedostaješ, ali ne mogu da zamislim život ako se ovako nastavi; nas dvoje stoji na kraju dva različita rata. Koliko god pokušavala, ne mogu da vidim lijep i srećan kraj.

Molim te ubedi me drugačije.

Inače, volim te takodje.

Belly


-


25 Decembar

Dragi Draco,

Sretan Božić!

Pa, ne baš sretan ovdje, ako ćemo iskreno. Mama i ja pokušavamo naše najbolje, ali je teško da uporedimo ovaj Božić sa svim prošlima koje smo imali. Nije isto jednostavno bez tate.

Nisam mislila na stvari koje sam rekla u prošlom pismu, o stvarima kako neće raditi izmedju nas. Pa, ustvari, jesam, ali mi nedostaješ puno da mi to nije bitno. Ovo su stvarno teška vremena za mamu i mene da skoro izgleda i nerealno, i govorim i razmišljam o stvarima koje ne bih smjela.

Kako stoje stvari kod tebe?

Volim te,

Belly


-


Januar 20

Dragi Draco,

Ne odgovaraš na pisma pa ne znam koliko si čuo, ali ja se vjerovatno neću zadugo vraćati u školu. Ne znam koliko dugo.

Ostajem sa majkom, da joj pomognem oko stvari napolje, ali takodje i da shvatimo kako ćemo sa novčanom situacijom izaći na kraj, kada mog oca nema. On je osiguravao sve za nas, logično, kada je radio u Ministarstvu i sve. Pomažem majci sa parfemskim biznisom trenutno, i ona kaže da je drugačije. Uglavnom, trenutno vježbam napitke, i idalje sam grozna u njima, računam da će Slughorn biti ponosan.

Uglavnom, moram ostati sa majkom. Ako se vratim u Hogwarts, ostaće potpuno sama. Mislim da je najbolje za nas obje, da ostanem ovdje još neko vrijeme; ovakve stvari u životu važnije su nego učenje.

Stvarno je teško.

Nadam se da si dobro.

Voli te, Belly


-


5 Mart

Draco,

Mama je srećnija u poslednje vrijeme. Bile smo u trgovinu zajedno - izašle smo iz kuće nakon mjeseci - i iskreno dobro smo se provele. Mislim da stvari postaju svjetlije za nas.

Čula sam da neke stvari se dešavaju u Hogwartsu trenutno - uglavon Kattie Bell I Ron Weasley su oboje napadnuti? Šta se dešava?

Radim neki posao u kući trenutno, stvari koje ti radiš u školi trenutno. Voljela bih da smo oboje zajedno u školi pa da možemo sve ovo zajedno da radimo!

Voli te, Isobel 


-


April 1

Draco, 

Je li zbog strana na kojima smo? Je li zato mi ne odgovaraš?

Zato jer sve što ja želim je mir, Draco.

Vjerovatno sam dosadna, i izvini. Ali ako hoćeš da me pustiš, moraš mi reći. Ne možeš me samo ignorisati, molim te.

Voli te, Isobel


-


April 22

Draco,

Znaš, nije teško naškrabati na papir jednu- dvije riječi i poslati mi. Samo želim da znam, DA LI SI DOBRO? 

Mrzim da te napominjem, ali osim moje majke, ti si mi jedini pravi prijatelj u ovim vremenima. Zaglavljena sam ovdje mjesecima, sa samo majkom s kojom pričam, i jedva znam išta šta se dešava u Hogwartsu. Stvarno je frustrirajuće.

U slučaju da hoćeš da znaš, ja sam dobro. Idalje tugujem zbog mrtvog oca, ali štagod.

Isobel


-


13 Maj

Draco,

Pa, pisala sam Hermioni. Znam da ne mogu da predju preko činjenice da ti i ja izlazimo, ali pogodi šta? Izgleda da neko ko me mrzi može da mi napiše pismo brže od tebe. (Iznervirana sam zbog tebe, ako ne primjećuješ.)

Hermiona kaže da nije na nju da mi govori tvoj život, i upravu je. Molim te, samo nešto napiši. Reci mi da pretjerano reagujem.

Isobel


-


Jun 5

Sretan rodjendan, Draco

Nadam se da imaš dobar dan. Sjećaš se ovog dana prošle godine? Blaženo, neznanje, zar ne?

Idalje ne znam gdje mi stojimo, ili šta se dešava.

Isobel



-



30 Jun

Draco,

Dolazim opet


dear draco, (dragi draco,)Where stories live. Discover now