Κεφάλαιο 1

995 44 21
                                    

Τα τρένα πηγαινοέρχονταν στον σταθμό του Κινγκς Κρος. Οι αμέτρητοι επιβάτες περιφέρονταν στις πλατφόρμες και έμπαιναν σε όποιο βαγόνι ήταν ελεύθερο. Μόνο ένας μοναχικός άντρας δεν φαινόταν να επιβιβαστεί σύντομα σε κάποιο τρένο.

Πράγματι ο Χάρι Πότερ δεν περίμενε κάποιο από αυτά τα τρένα αλλά το δικό του ξεχωριστό, το Χόγουαρτς Εξπρές που θα τον γύριζε στο σχολείο του για αναπληρώσει την χρονιά που έχασε.

Το κατακόκκινο τρένο αναχωρούσε στις 11. Ακόμα μισή ώρα σκέφτηκε ο Χάρι. Κάθισε σε ένα παγκάκι αναστενάζοντας και παρατήρησε ένα χαρούμενο ζευγάρι που έβγαινε από ένα βαγόνι. Πόσο θα ήθελε και αυτός να είναι έτσι ξέγνοιαστος και χαρούμενος και να κρατάει από το χέρι την Τζίνι! Όμως, όπως είχε καταλάβει προ πολλού ο Χάρι, η ευτυχία δεν είναι για αυτόν. Όχι. Συνέχεια έπρεπε κάτι να τον ταλαιπωρεί. Ο Χάρι είχε υποστεί τόσα βάσανα και ακόμη να γίνει ευτυχισμένος. Ειδικά τώρα ήταν χειρότερα από ποτέ. Το τραύμα από την μάχη τον ταλαιπωρούσε αισθητά. Παρόλο που είχαν περάσει 4 μήνες η κατάσταση του δεν είχε βελτιωθεί σχεδόν καθόλου.

Η όρεξη του είχε χαθεί τελειως. Έτρωγε με το ζόρι, ίσα ίσα για να πάρει λίγη ενέργεια. Αλλά και πάλι, ενέργεια δεν είχε. Ότι και να έκανε του φαινόταν υπερβολικά δύσκολο και κοπιαστικό, ακόμα και το να σηκωθεί από το κρεβάτι. Σαν να μην έφτανε αυτο, από την πρώτη μέρα κι όλας ο Χάρι είχε εφιάλτες. Συνέχεια εμφανίζονταν στον ύπνο του όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας του ή αναβίωνε διάφορες σκηνές της μάχης. Οι εφιάλτες του τον στοίχειωναν κατά την διάρκεια της μέρας μην μπορώντας να ξεφύγει από όλο αυτο. Και η κατάσταση στο Μπάροου δεν βοηθούσε. Ο Τζορτζ αν και δεν κατηγορούσε τον Χαρι, δεν του μιλούσε, η Τζίνι ζήτησε χρόνο και χώρο και η κυρία Ουέσλι ήταν σε απαίσια κατάσταση από την απώλεια του γιου της. Εκτός αυτού, ένιωθε ενοχές που έπρεπε κάθε τόσο να τον ηρεμούν και να τον καθησυχάζουν απο τις κρίσεις του.

Έτσι, μετά από έναν μήνα αποφάσισε να μετακομίσει στην Γκρίμολντ Πλέις, στο σπίτι του νονού του. Μπορεί να πονούσε στην σκέψη του Σείριου αλλά ένιωθε μια περίεργη ζεστασιά μέσα σε αυτό το σπίτι. Στο κάτω κάτω εκεί ήταν το αρχηγείο του τάγματος, εκεί βρήκαν καταφύγιο τον περασμένο χρόνο και, το σημαντικότερο, εκεί βρήκαν στοιχεία που τους καθοδήγησαν σε έναν πεμπτουσιωτή. Επίσης ο Κρίτσερ ήταν κάτι παραπάνω από πρόθυμος να τον βοηθήσει να συνέλθει από την μάχη. Οι περιποιήσεις του σπιτικού ξωτικού τον έκαναν να νιώσει κάπως καλύτερα αλλά δεν μείωσαν τους εφιάλτες.

Έναστρη Νύχτα // Drarry ✔Where stories live. Discover now