Κεφάλαιο 17

306 42 21
                                    

Οι επόμενες τρεις εβδομάδες ήταν υπερβολικά κουραστικές για όλους. Ο πρώτος αγώνας κουιντιτς εναντίον του Σλίθεριν έφτανε και οι προπονήσεις αυξήθηκαν πολύ.

Εκτός αυτού, ο όγκος των εργασιών γινόταν όλο και μεγαλύτερος μιας και οι ΕΔΕΜ πλησίαζαν. "Είναι οι πιο σημαντικές εξετάσεις" τους θύμιζαν συνεχώς οι καθηγητές. Οι διμετρες περγαμηνές με εργασίες ήταν καθημερινότητα πλέον και τα κενά της προηγούμενης χρονιάς δεν άργησαν να φανούν -αν και η Ερμιόνη δεν είχε καμία δυσκολία αφού τα διάβασε όλα το καλοκαίρι.

Συν το γεγονός ότι ο Χάρι έπρεπε να ρωτάει τους συμμαθητές του για τυχόν πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση του θεραπευτή Ντερμόν. Και δυστυχώς όλη αυτή η προσπάθεια δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Έπειτα από μερικές αποτυχίες άφησε την Ερμιόνη να χειριστεί το θέμα γιατί ήξερε καλύτερα, αλλά ούτε και εκείνη πήρε χρήσιμες πληροφορίες. Ο Ντερμόν ήταν απολύτως φυσιολογικός και σωστός επαγγελματίας στην δουλειά του.

Και κάπως έτσι κατέληξε ο Χάρι να βρίσκεται είτε στην βιβλιοθήκη είτε στο γήπεδο κουιντιτς. Το ίδιο και ο Ρον.

Το αγόρι υπέθεσε ότι και ο Ντρακο είχε πολύ πιο βαρύ πρόγραμμα απ'ότι πριν. Τον συναντούσε συνέχεια στις προπονήσεις και στην βιβλιοθήκη. Μάλιστα καθόταν μαζί του στην βιβλιοθήκη και διάβαζαν παρέα και καμιά φορά τους έκαναν συντροφιά και ο Ρον και η Ερμιόνη. Βέβαια το κοκκινομαλλικο αγόρι δεν ήταν καθόλου χαρούμενο με αυτό αφού ακόμα να αποδεχτεί οτι ο Ντρακο είχε αλλάξει και που και που χρειαζόταν να τον χτυπήσει στο καλάμι η Ερμιόνη για να μην πει κάτι προσβλητικό.

Ο Ντρακο, από την άλλη, ξαφνιάστηκε πολύ την πρώτη φορά που κάθισαν όλοι μαζί του. Προσπάθησε να φανεί άνετος αλλά κάπως, κάπου, κατάφερε να πέσει από την καρέκλα του.

Και τότε ήταν η πρώτη φορά που τον είδε ο Χάρι να κοκκινίζει από ντροπή. Δεν ήταν πολύ έντονο αλλά αν παρατηρούσες προσεκτικά θα μπορούσες να διακρίνεις εύκολα ένα ελαφρό κοκκίνισμα στην μύτη του. Πάντως, ο Χάρι, η Ερμιόνη και ειδικά ο Ρον γέλασαν πολύ εκείνη την ημέρα.

Σύντομα ο Χάρι συνειδητοποίησε οτι ο Ντρακο ήταν εξαιρετικός μαθητής, θα μπορούσε να συναγωνιστεί και την ίδια την Ερμιόνη, και αυτό το έβρισκε τρομακτικό. Και πολύ ελκυστικό, αλλά αυτό δεν υπήρχε περίπτωση να το παραδεχτεί ούτε στον εαυτό του.

Μάλιστα το ξανθό αγόρι τους βοηθούσε όταν η Ερμιόνη αρνιόταν πεισματικά να τους δανείσει τις σημειώσεις της.

Έναστρη Νύχτα // Drarry ✔Where stories live. Discover now