Κεφάλαιο 12

323 43 7
                                    

Από εκείνη την μέρα, τα δύο αγόρια πήγαιναν κάθε βράδυ στην όχθη της λίμνης, στο ίδιο σημείο. Όλο το πρωί συμπεριφέρονταν σαν άγνωστοι, λες και οι μυστικές συναντήσεις τους δεν συνέβαιναν ποτέ, αλλά απολάμβαναν πολύ τις λίγες ώρες που περνούσαν μαζί.

Μιλούσαν για να πιο άσχετα και χαζά πράγματα. Αλλά κυρίως ο Χάρι πείραζε τον Ντρακο για την φοβία του με την φρυγανο-τετοια και τα πλαστικά παπάκια -τα οποία δεν φοβόταν πια αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να παραδεχτεί ότι τελικά δεν ήταν σκοτεινά αντικείμενα.

Τουλάχιστον ο Χάρι είχε έναν φίλο τωρα που ο Ρον δεν του μιλούσε. Και δεν ήταν σαν την τέταρτη χρονιά με το Τρίαθλο μαγείας που πάλι δεν μιλούσαν. Αυτή την φορά η Ερμιόνη περνούσε περισσότερο χρόνο με τον Ρον, μιας και ήταν το αγόρι της, αφήνοντας τον Χάρι μόνο του.

Παρά τις προσπάθειες της κοπέλας να λογικεψει και να συμφιλιώσει τα δύο αγόρια, η κατάσταση συνεχίστηκε ως είχε. Ο Χάρι εξακολουθούσε να κάθεται μόνος του, να τριγυρνάει μόνος του και να τρώει μόνος του οσο ο Ρον ήταν πολύ απασχολημένος να του κρατάει μούτρα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν ο Ρον κατάλαβε ότι ο Χάρι έλλειπε από το κρεβάτι του το βράδυ και ταυτόχρονα ούτε και ο Ντρακο κοιμόταν.

"Χάρι, ίσως αν του μιλούσες... Μπορεί να καταλάβει. Είναι απλά τυφλωμένος από θυμό" του πρότεινε για χιλιοστή φορά εκείνο το πρωί η κοπέλα.

"Ερμιόνη τι νομίζεις; Θα τον κυνηγάω από πίσω; Πρέπει να καταλάβει το λάθος του"

"Μα, προσπάθησε να τον καταλάβεις λίγο. Ο Μαλφόι έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να μας κάνει την ζωή δύσκολη. Και τα κατάφερνε πολύ καλά. Μην με κοιτάς έτσι, Χαρι, δεν λέω ότι δεν άλλαξε!"

Ο Χάρι χαμήλωσε το βλέμμα του. Η Ερμιόνη είχε δίκιο. Αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι ο Ντρακο δεν είχε αλλάξει προς το καλύτερο. Για την ακρίβεια ήταν πολύ καλη παρέα και πάρα πολύ αστείος.

"Κοίτα, Χάρι. Λείπεις πάρα πολύ στον Ρον."

"Αμφιβάλλω" είπε το αγόρι με το πιο σαρκαστικό ύφος που μπορούσε να πάρει.

"Κι όμως. Ακόμα κι αν δεν το δείχνει είμαι σίγουρη ότι νιώθει μοναξιά. Έχετε περάσει τόσα πολλά μαζί και ο Μαλφόι δεν είναι λόγος να χαλάσει αυτή η φιλία"

"Αχχχ Ερμιόνη, δεν είναι μόνο η στάση του προς τον Ντ-Μαλφοι. Είναι η στάση του σε αυτό το θέμα γενικά. Αρνείται να δει το προφανές. Δεν δέχεται την αλλαγή. Τόσα χρόνια είχε συνηθίσει να μπλέκουμε και ο Μαλφόι να τα κάνει χειρότερα. Και τώρα ήρθαν όλα τούμπα."

Έναστρη Νύχτα // Drarry ✔Where stories live. Discover now