Κεφάλαιο 2

444 46 10
                                    

Ο Χάρι συνάντησε το βλέμμα του Χάγκριντ. Δεν ήταν και δύσκολο μιας και ο φίλος του είχε διαστάσεις διπλάσιες από το κανονικό. Του χαμογέλασε πλατιά και ο Χάγκριντ του ανταπέδωσε ένα τρυφερό χαμόγελο.

Ύστερα ο Νέβιλ τον τράβηξε απαλά από το μανίκι υπενθυμίζοντας του ότι πρέπει να πηγαίνουν. Ο Χάρι πλησίασε τις άμαξες με τα θέστραλ. Πολλά άτομα κοιτούσαν με έκπληξη τα περίεργα ζώα, ακόμη και ο Ρον και η Ερμιόνη.
"Ώστε έτσι είναι τα θέστραλ" έκανε με θαυμασμό η Ερμιόνη.

Ο Χάρι θυμήθηκε την πρώτη φορά που είδε τα αλογόμορφα ζώα. Ήταν την χρονιά μετά τον... θάνατο του Σέντρικ. Άλλος ένας αθώος που έχασε την ζωή του εξαιτίας του. Ο Χάρι με τα βίας κράτησε τα δάκρυα του. Ξεροκαταπιε και ανέβηκε σε μια άμαξα.

"Χάρι, είσαι καλά? Είσαι κάπως χλωμός." τον ρώτησε ο Ρον.
"Τι? Αααα ναι, μια, μια χαρά" του απάντησε με απλανές βλέμμα

Είκοσι λεπτά αργότερα, άκουγαν την καθηγήτρια ΜακΓκόναγκαλ που τους καλωσόριζε. Το πρόσωπο της έλαμπε από ευτυχία που τους έβλεπε ξανά.
"Καλώς ήρθατε για άλλη μια χρονιά στο Χόγκουαρτς" είπε στην μικρή ομάδα των μαθητών της 8ης και τους χάρισε ένα χαμόγελο "Με μεγάλη μου χαρά βλέπω πως πολλοί αποφάσισαν να επιστρέψουν για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους."

Έπειτα έγνεψε για να την ακολουθήσουν στην μεγάλη τραπεζαρία. Καθώς έμπαιναν στην τραπεζαρία ο Χάρι εστίασε στην οροφή. Όπως πάντα ήταν μαγεμένη έτσι ώστε να μοιάζει με τον ουρανό. Σήμερα είχε ένα υπέροχο απαλό γαλάζιο που τον γαλήνεψε και σκόρπια μικρά, αφράτα συννεφάκια. Άθελά του χαμογέλασε.

Η γαλήνη αντικαταστάθηκε από περιέργεια καθώς κοίταξε την υπόλοιπη τραπεζαρία. Υπήρχαν οχτώ σχετικά μεγάλα τραπέζια τοποθετημένα με τάξη στην μεγάλη αίθουσα εκεί που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονταν τα τέσσερα τραπέζια των κοιτωνων.

Η καθηγήτρια Σπράουτ κατέφτασε πάνω στην ώρα για να τους οδηγήσει σε ένα από τα τραπέζια λέγοντας τους ότι αυτό θα είναι το τραπέζι του από εδω και πέρα. Ύστερα από λίγο ήρθε ένα τεράστιο πλήθος μαθητών και κάθισε στα τραπέζια που τους υπέδειξε η καθηγήτρια Σπράουτ.

Η καθηγήτρια Μακγκοναγκαλ σηκώθηκε από την θέση της και χτύπησε απαλά το ποτήρι της με ένα μαχαίρι. Στο άκουσμα του ήχου όλοι οι μαθητές σώπασαν και γύρισαν προς το μέρος της. Η νέα διευθύντρια φάνηκε κάπως αγχωμένη καθώς έπαιρνε μια βαθιά ανάσα.
"Καλώς ήρθατε και πάλι στο Χόγουαρτς! Με χαροποιει ιδιαίτερα που είστε πάλι εδώ μαζί μας. " ακολούθησαν μερικά χειροκροτήματα
"Όπως γνωρίζετε" συνέχισε η Μακγκοναγκαλ "η χρονιά που πέρασε ήταν γεμάτη βάσανα και κακουχίες" το βλέμμα της έπεσε στον Χάρι "Όμως όλοι μαζί καταφέραμε και το ξεπεράσαμε. Όλοι μαζί βρήκαμε από αυτή την κατάσταση, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο επιρεασμενοι από τα γεγονότα. Και τώρα πρέπει όλοι μαζί να κλείσουμε τις ανοιχτές πληγές. Για αυτό φέτος έγινε μια τεράστια αλλαγή στο σύστημα του σχολείου που ελπίζουμε να είναι αποτελεσματική. Καταργήσαμε, λοιπόν, τους τέσσερις κοιτώνες και από εδώ και στο εξής οι μαθητές θα χωρίζονται ανά τάξη. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές του ίδιου έτους θα μοιράζονται το ίδιο τραπέζι, τα ίδια μαθήματα και τον ίδιο ενιαίο κοιτώνα. Σκοπός αυτής της αλλαγής είναι να φέρει τους μαθητές που κατάγονται από τελείως διαφορετικά περιβάλλοντα πιο κοντά.
Τέλος, πριν μεθυστουμε από την υπέροχη γιορτή, θα ήθελα να καλοσωρισουμε τα δυο νέα μέλη του προσωπικού, την Τζένιφερ Λάντιν και τον Γουίλιαμ Ντερμόν. Είναι θεραπευτές από τον Άγιο Μάνγκο. Πιστεύω ότι πολλοί θα βρείτε χρήσιμη την βοήθεια τους" συνεχίσε καρφώνοντας τα μάτια της στον Χάρι.

Έναστρη Νύχτα // Drarry ✔Место, где живут истории. Откройте их для себя