Κεφάλαιο 4

367 43 17
                                    

Η εβδομάδα που ακολούθησε ήταν σχετικά ήσυχη. Πιο ήσυχη απ'ότι περίμενε ο Χάρι. Χάρη στην καθηγήτρια ΜακΓκόναγκαλ, οι μαθητές του όγδοου έτους ήταν προστατευμένοι από τα αδιάκριτα βλέμματα. Απαγορευόταν να τους πλησιάζουν παρά μόνο με άδεια των ίδιων. Το νέο μέτρο προστασίας ήταν πραγματική λύτρωση για το αγόρι. Δεν άντεχε να είναι περιτριγυρισμένος από πολλά άτομα. Μερικές φορές δυσφορουσε ακόμα και στο εντευκτήριο.

Παρόλο που τα μαθήματα δεν ήταν πολλά, το βουνό των εργασιών μεγάλωνε μέρα με την μέρα. Οι Ε.Δ.Ε.Μ είναι οι σημαντικότερες εξετάσεις. Από αυτές εξαρτάται το μέλλον σας για αυτό πρέπει να μελετήσετε σκληρά αν θέλετε να προοδευσετε επαγγελματικά, τους υπενθύμιζαν με κάθε ευκαιρία οι καθηγητές.

Βέβαια, αυτό δεν δυσανασχετούσε τον Χάρι. Αντιθέτως, το διάβασμα αποσπούσε την προσοχή του και δεν ήταν αναγκασμένος να υποφέρει από τις τύψεις του. Ακόμα καλύτερα, ήταν η τέλεια δικαιολογία για να μην ξεμυτιζει από τον κοιτώνα, οπότε δεν χρειαζόταν να συναναστραφεί με άτομα που τον αναστατωναν, όπως η Τζίνι.

Πονούσε όταν την έβλεπε με άλλα άτομα και όχι μαζί του. Του έλλειπε η συντροφιά της αλλά παράλληλα τον ενοχλούσε η παρουσία της. Ένιωθε άβολα που ήταν στην ίδια αίθουσα μαζί της στα μαθήματα. Το πώς μπορούσε να είναι τόσο μπερδεμένος δεν το καταλαβαινε.

"Γη καλεί Χάρι" φώναξε για πέμπτη φορά η Ερμιόνη

"Εεε?"

"Χάρι! Αφαιρέθηκες πάλι! Δεν είναι καλό να αναλύεις τα πράγματα! Προσπάθησε να ηρεμήσεις, να χαλαρώσεις"

Εύκολο να το λες εσύ σκέφτηκε ο Χάρι.

Όταν έφτασε το Σαββατοκύριακο η ψυχολογία του Χάρι έπεσε. Ο καιρός ήταν καλός οπότε θα τον τραβούσαν με το ζόρι έξω στην λιακάδα.

Και φυσικά, όπως το περίμενε, το Σάββατο ο Ρον τον ξύπνησε αξημερωτα. Επέμενε να ετοιμαστεί οσο πιο γρήγορα μπορούσε γιατί έπρεπε να πηγαίνουν.

"Σου το είπα ένα σωρό φορές Χάρι. Ως μαθητές του όγδοου έτους έχουμε το προνόμιο να επισκεπτόμαστε το Χογκσμιτ οπότε θέλουμε -μην έχεις αυτό το ύφος- και όπως σου είπα έχουμε κανονίσει με την Ερμιόνη, τον Νέβιλ, τον Ντιν και τον Σιμους να πάμε πρωί πρωί για να μην έχει -σηκω επιτέλους υπναρα- πολύ κόσμο. Δεν θες να τους κάνουμε να περιμένουν!"

Παρά την αντίσταση του Χάρι, ο Ρον κατάφερε επιτέλους να τον σηκώσει από το κρεβάτι και τον έσυρε έξω.

Έναστρη Νύχτα // Drarry ✔Where stories live. Discover now