İleriye Gitmek

1.7K 189 169
                                    

"Okul çıkışı bana gidelim mi?" Dedi Yoongi. "Neden ki?" Dediğim zaman yüzünü astı. "Gelmek için bir nedene mi ihtiyacın var?" Aklından geçenleri tahmin edebiliyordum. Ben de kabul edecektim zaten. "Annem ve kardeşim evde olmayacak. Yani sadece ikimiz olacağız." Dişlerini göstererek gülümsediğinde dibimin düştüğünü fark ettim. Gülüşü kendimi kaybetmeme sebep oluyordu. "Tamam gelirim." Dedim dalgınca. Sadece gülüşüne odaklanmıştım çünkü.

Hem evine gidip biraz vakit geçirmemiz belki iyi olabilirdi. Birbirimizi daha iyi tanırdık. Daha önceden sadece kavga ettiğimiz için birbirimizin kötü yanlarını biliyorduk. Bu iyi bir fikirdi. Yani sanırım.

"Hey! Hoseok!" Yoongi parmaklarını şıklatınca kendime gelmiş ve geriye çekilmiştim. Gülüşünü izleyeyim derken dibine kadar girmiştim farkına varmadan. "Ders fizik mi?" Dedim kitapları karıştırırken. "Evet fizik." Yoongi'nin sesi yerine Taehyung'unkini duyunca başımı kaldırmış ve gelen sese doğru dönmüştüm. "Yine bir şeyler yapmayacaksın değil mi?"

"Aaa! Hayır tabii ki de." En son müdür sınıfa girdiği zaman da böyle demiş ve sürekli sözünü bölerek adamın konuşmasına izin vermemişti. Müdür sinirlenerek onu sınıftan kovmuş ve okulla ilgili birkaç açıklama yapmıştı. Kısacası paraya ihtiyaçları varmış. Şaşırmamıştım çünkü bunu sürekli söylüyorlardı.

"Sana güvenemiyorum." Dediğimde fizik öğretmeni içeri girmişti. Yapıştırıcı olayının üzerinden çok geçmişti ve fizik öğretmeni o olayı unutacağını söyleyerek tüm sınıfa ceza vermekten vazgeçmişti. Zaten ceza verse de herkes seve seve yerine getirirdi. Kimse Taehyung'u satmazdı.

Fizik öğretmeni çantasını açarak bir şeyler karıştırmaya başladığında ben de kalemlerimi çıkarmaya çalışırken uçlu kalemimin yere düştüğünü görünce oflayarak kalemi almak için eğilmiş ve Yoongi ile kafalarımızı çarpmıştık. Acıyla geriye çekilirken bir daha eğilmek için hamle yaptığımızda Yoongi "Kalemin düşünce almak istedim. O yüzden eğildim." Diye kısa bir açıklama yaparken öğretmen "Size getirdiğim notları bulamıyorum." Dedi.

Kalemimi almış ve fizik öğretmenin etrafı dağıttığını görmüştüm. Taehyung normal bir şekilde onu izliyordu ve ben korkuyordum. Kesin bir şey yapmıştı. Notları almış olamazdı değil mi? "Bir şey yaptın." Dedi Jin. "Daha bir önceki teneffüste kontrol ettiğimde duruyordu." Fizik öğretmeni kendi kendine konuşurken Taehyung sıranın altından birkaç kağıt çıkardı.

"Şu notlara baksana. Bunları yazana kadar ölürdük biz. Ben de sınıfıma küçücük bir iyilikte bulundum." Notları hemen sıranın altına koydu. Ben kaşlarımı kaldırırken Yoongi elini elim üstüne koydu. "Boşver. Sonunda ceza alan o olacak." Dedi. Öğretmene şikayet etmeyi düşünüyordum ama Yoongi yapma diyordu. "Ama bu saçmalık. Hatasını anlaması gerekiyor ki bir daha böyle bir şey yapmasın."

"Elinde sonunda o yazıları yazacağız zaten. Eğer hoca ev ödevi olarak verirse bizim evde yazarız. Bu daha iyi olur." Krizi fırsata çevirmekte usta biriydi Yoongi. Alttan alttan gülümsüyordu. "O zaman şöyle yapalım. Ben konuyu anlatayım. Telefonumda da notların fotoğrafları var. Size atarım. Ev de yazarsınız." Yoongi'nin gülümsemesi büyümüş ve bana bakmıştı.

İçimden bir ses o ödevi Yoongi'nin evinde yapamayacağımızı söylüyordu ve ben o sese sonuna kadar katılıyordum. Doğru söylüyordu çünkü. "İnanamıyorum ya." Dedi Taehyung fısıldayarak.

Fizik öğretmeni birinin numarasını almış ve ona WhatsApp grubumuza göndermemizi istemişti. O da anında fotoğraflar telefonuna gelir gelmez gruba göndermiş ve bazılarına bildirim sesi gelmişti. "Telefonlarınızı kapatın." Öğretmen uyarısını yapmış ve derse başlamıştı.

Theater |Sope✔Where stories live. Discover now