V poglavlje

4.2K 166 8
                                    

Elena P. O. V.

Sa Leonardom sam provela skoro ceo dan. Kada sam ispunila sve zahteve pokupila sam svoje stvari. Kada mi je rekao da sam završila sa dugom, osetila sam olakšanje. Sada se mogu vratiti svom svakodnevnom životu i uživati u svom sasvim mirnom i skromnom životu. Nadam se da ga u životu neću više videti i da smo završili svoje poznanstvo onog trenutka kada sam izašla van njegovog stana.

Obavestim svog šefa da sam danas imala privatne probleme ali da ću sutra doći na posao. Srećom nije pravio nikakav problem i to je odlično.

"Stigla sam." Obavestim svoje kada uđem u dnevni boravak. Čudno, kuća je prazna. Ali to je u ovoj situaciji odlično želim da se istuširam kako bih skinula sve tragove prošle noći. Napunim kadu i utonem u vrelu vodu. Ovo je tako opuštajuće.

Kada završim odlučim da potonem u svim obavezama koje su se nagomilale. Ne želim da razmišljam o prošloj noći ni o mojim postupcima.

Da li su svi mejlovi koji trebaju stići celoj firmi prebačeni meni a da za to ja nisam obaveštena? Samo dva ali samo dva dana nisam bila aktivna.

Plače mi se dok gledam ponude, nove ugovore, zakazivanje sastanka i termina, nove klijente. Glava mi puca. Ali kada razmislim bolje je opteretiti se poslom nego analizirati moje nemoralno ponašanje.

Svakako je bolje i istog trena krećem sa svim mejlovima. Odgovorim prvo divnoj gospođi Petrović.

Gospođa je stalni klijent naše firme. Naime naša firma se bavi uređenjem domova, stanova... Kada je gospođa Petrović videla moje radove istog trenutka je želela da sarađuje sa mnom. Meni je to naravno odgovaralo jer što više klijenata imam veća je plata kao i sam položaj na poslu.

Ovog puta zahteva da uredimo novi stan koji je kupila svojoj unuki kada se vratila iz inostranstva. Stan je mali ali odlično znam da se može odlično urediti kako bi bilo komforno ali i lepo. Prvi posao sa njom koji sam baš ja sklopila bilo je uređenje stana gde trenutno živi. Bila je toliko oduševljena da je nedelju dana nakon useljenja svakog dana u mojoj kancelariji slala buket cveća.

Deset sastanaka je ugovoreno kako ne bih zaboravila najbolje je zapisati u rokovnik.

Vreme je za spavanje. Dugi sastanci a i dosta upoznavanja sa novim klijentima me sutra čeka. Hvala Bogu firma nam odlično posluje tako da sve kolege imaju poslove preko glave.

08:00

Zbono alarma me obaveštava da sam dovoljno spavala iako se ja sa tim ne bih baš složila. Zar ne mogu da spavam još par minura samoo?

Ne! Ne možeš jer ćeš nastaviti da spavaš! Vikend je za spavanje ne radna nedelja. Opomenem sebe jer mi se često dešava da poželim dodatnih pet minuta koji uvek pretvorim u sate spavanja. Ovog jutra to nažalost nije moguće.

Odlazim do kupatila kako bih obavila jutarnju higijenu. Razmišljam šta mogu obući i odlučim se za belu haljinu koja mi odlično stoji ali ujedno je primetna i elegancija.

Nanesem ruž, malo maskare i spremna sam za posao. Obujem crne salonke i kaput. Izađem na prste kako ne bih probudila nekog ukoliko spava. Ovog jutra imam sreće, taksi upravo staje ispred zgrade i izlazi jedna gospođa. Ubrzam korak kako ne bi otišao.

Izdiktiram adresu i uživam u blagim valovima vetra koji prolaze kroz prozor. Ulice su pune tako da verujem da ću ipak zakasniti ali nikakav problem. Svi imaju dozvolu da zakasne 5 minuta. Srećom prvi sastanak je za pola sata.

Na ulazu susretnem koleginicu Marinu. Veoma je draga, tačnije u mom kolektivu svi su izuzetno fini.

"Kako stojiš danas sa rasporedom?" Upita me dok idemo do lifta. Sačekamo par minuta dok odlazimo na naš sprat.

"Sasvim dobro. Nadam se da neće biti iznenadnih klijenata."

"I ja. Međutim danas imam par novih tako da računaj da neko možda želi baš tebe." Obavesti me. Već se par puta dogodilo da klijenti koji odu kod nje na razgovor kasnije pređu kod mene jer im više odgovara moj stil i obrnuto.

"Vidimo se na pauzi." Pozdravi me kada krene ka svojoj kancelariji.

"Vidimo se." Veselo uzvratim i odlučim da vidim kako je Andrijana.

"Dobro jutro."

"Dobro jutro, mila." Veselo me pozdravi iako u njenom glasu osetim tugu.

Kratko popričamo, pokupim kafu i krenem u svoju kancelariju kako bih se pripremila za prvi sastanak ovog dana.

_______________________________
Novi nastavak je tu, krećemo sa redovnim dnevnim poglavljima 🤗❤

Stan na dan 🔚Where stories live. Discover now