55. Xiaolin Showdown

5.7K 233 31
                                    

55. Xiaolin Showdown

Un desen ciudat cu 4 copii care au puteri mistice si un dragon vorbitor. Ei se lupta cu diferiti inamici pentru elementele magice si pentru a asigura pacea in lume. 

Toate acestea sunt imaginatia lui Jack Spicer, din cauza tulburarile mintale pe care le are, si care se agravasera in descursul anilor. 

Jack este un copil albinos * asa se traduce  , si  asta nu inseamna ca e un copil albina * cu parul rosu. Din cauza acestui defect, ca era un albinos * e ceva cu lipa unui pigment *, a devenit bataia de joc a copiilor din cartier. A crescut fara niciun prieten, cu exceptia unuia pe care-l cunoscuse in clasa a 6-a.

Baiatul misterios era Chase Young. Desenul ni-l prezinta drept un personaj malefic , care o data a fost bun. Varsta lui este cuprinsa intre 1518-1520 de ani, si are puterea de a se tranforma intr-un dragon. 

In viata reala, el era un copil singuratic si ciudat, afectat de criticile familiei. Avea ochii si urechile bizare atragand dispretul copiilor de varsta lui. Intr-o zi, l-a vazut pe Jack cum lua bataie si s-a dus sa-l ajute devenind buni prieteni dupa acea experienta. Insa, totul s-a sfarsit cand Chase a suferit un grav accident in ultimul an de liceu . 

Chase a dus o viata grea. Tatal sau il ura, efectiv, din cauza urateniei lui. Familia lui era una perfecta , fiind caracterizata de o frumusete inumana. Sora mai mare, mama, sora mai mica si tatal erau foarte frumosi. Pe cand el a iesit mai uratel din perspectiva tatalui, insa atragea privirile unora. De la insulte fizice, parintele lui a ajuns sa-l agreseze fizic. Chiar a apelat la instanta, dar l-a cunoscut pe Jack si a renuntat . Insa, bataile au continuat . 

In imaginatia lui Jack , cel care l-a transformat pe Chase in rau a fost Hannibal * dap , apare si asta prin peisaj, si e chiar tatal lui Chase in viata reala sau asa am inteles eu  * si este, oarecum, adevarat. Intr-o zi, cand Chase a dus gunoiul, din cauza unui amuzament macabru, l-a lovit cu masina. Hannibal a fost dus la inchisoare, fiind acuzat de omor, abuz asupra copilului etc.  In viata reala, acesta ajunge la inchisoare iar la sfasitul desenului, Chase il trimite in lumea Yng Yang, primid finalulul pe care si-l merita. 

Daca Chase a avut o viata groaznica si Jack a avut una la fel . Tatal sau intrase in viata sa mult mai  tarziu, dandu-i banii sa-si faca toate poftele. Insa, nu-l iubea. Agresandu-l in multe moduri. Explicatia pentru care Jack e asa nervos cand trebuie sa faca contact cu alte persoane este ca ... mdea ... tatal sau il viola saptamanal. Daca-l ura, nu inseamna ca nu-l poate folosi in alte scopuri. 


Din bani pe care-i primea isi crea roboti, asta facand si in desen, pentru a compensa lipa prietenilor. Facand mai des acest lucru dupa moartea lui Chase. Cand, practic, mintea sa incepuse sa o ia razna. 

Poate va intrebati de mama lui Jack? Pai, mama lui e Wuya. Spiritul Wuyei apare si in desen, facandu-si aparitia in viata lui Jack dupa ce aceste implineste venerabila varsta de 16 ani. 

Jack a creat doua versiuni ale mamei sale. Una care era dulce si buna cu el, cand era treza si, alta rea care-l batea cand era beata. Mama lui Jack murise cand el avea 8 ani din cauza alcoolului. Niciodata nu s-a gandit ca Wuya ar fi cealata parte a mamei sale. A crezut mereu ca  mama lui seafla intr-un centru de dezintoxicare.

Aceste intamplari se petrec cand Jack nu este afectat prea tare de schizofrenie, adica era mai putin nebun. Consecintele bolii aparand mult mai tarziu, dupa ce acesta incetase sa fie un copil.

Sa explicam si prezenta lui Dashi si Guan . 

Dashi si Guan nu fac parte fizic din viata lui Jack. Dashi a fost primul prieten a lui Chase, nepasandu-i de aspectul fizic a lui Chase. Insa, moare din cauza leucemiei prin clasa a 3-a. Apoi, in viata lui Chase si-a facut aparitia Guan, cu care a fost foarte bun prieten pana ce au crescut. Guan devenind popular parasindu-l pe Chase . 

Dupa ce Jack si-a imaginat toata aceasta lume, toti au crezut ca este nebun si l-au aruncat intr-un spital psihiatric. Chiar daca unele personaje sunt reale, altele nu sunt. Jack imaginandu-si dupa diferite tipologi:

Raimundo era tipul  nesuferit , presupus bataus care nu te ranea si facea bancuri . Un mixt perfect , putin crud, dar si  bun .

Kimiko: fata populara, trendy si bogata. Jack vrea s-o cucereasca in desen, dar aceasta il refuza. El credea ca toate feteile i se cuvin dupa ce m-a avut parte in realiate de ele. 

Clay era tipologia de copil dragut, pe care nici Spicer nu s-ar fi putut supara. Nu-l jicnea pe Jack si ii reprezenta pe copii care au avut mila de el. 

Omi e orfan ca si Jack. Omi si el ar fi intr-un fel prieteni deoarece, o data, Omi l-a influentat pe Spicer sa lase raul si sa treaca de partea binelui, insa a refuzat. 

Dojo a fost sarpele lui Jack cand era copil . Desigur, dragon in desen, o alta inchipuie de-a lui . 

In lumea pe care si-a creat-o, el este cel mai des batut. Insa nu se demoralizeaza si continua sa lupte. Acesta era universul crud pe care nu vroia sa-l abandoneze, asa cum facuse cu realitatea.

Sfarsit ! 

________________________________________________________

Sper sa va placa teoia. Si daca gasiti teori , sa mi le trimiteti.

S.G

DESENELE COPILARIEIUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum