59.Neinfricata

4.6K 204 15
                                    

59.Neinfricata 

1.Cum am mai precizat si intr-un capitol anterior, Boo din Monster Inc se pare ca ar fi vrajitoarea din Neinfricata. Insa, acest lucru este doar o aparenta. Neinfricata face aluzie la Universitatea Monstrilor.

Disney si Pixar sunt cunoscuti pentru aceste coincidente care starnesc imaginatia fanilor. Asa cum imaginea lui Sully a aparut intr-o secventa din Neinfricata, asa si Incredibilii au aparut intr-o secventa din In cautarea lui Nemo. Asa, la randul lui, a aparut si Nemo in Monster Inc si tot asa. Doar pentru ca statuieta lui Sully a aparut in desen, nu inseamna ca Boo este vrajitoare. Intelesi?

2.Cum mintea unora e bolnava, asa e si mintea mea de va prezinta intotdeauna teorii dubioase.

O teorie spune ca Merida ar fi un simbol al homosexualitatii.

In mod evident ramane o teorie, dar merita prezentata. 

Mai intai de toate, ea nu respecta indatoririle de printesa. Nu vrea sa se casatoreasca cu nici unul din fii celor 3 nobili care au venit sa o peteasca. Nu-i plac regulile impuse curtii regale. Are activitati distincte fata de o tipica printesa, trasul cu arcul sau calaritul. Uraste ideea de casatorie, deoarece crede ca-i va lua din libertatea pe care si-o doreste. 

Chiar daca nu ar fi o lesbiana, draga Merida. Ea ar putea fi interpretata ca un simbol al homosexualitatii datorita conotatiilor pe care le putem da cuvintelor ei "pentru a-mi schimba soarta". Ce soarta sa schimbe? Buna intrebare. Ramane una dintre cele mai dezinvolte printese Disney, care schimba tiparul cu care am fost obisnuiti pana acum. Printesa sa fie supusa familiei, ea trebuie sa-si respecte indatoririle ... bla, bla,bla.

______________________________________________________

Nu-i un capitol spectaculos, dar e interesant. Am postat asa tarziu din cauza liceului. Sunt singura care se descurca la fizica, dar e bata la mate si chimie? Si nu inteleg de ce tot scriu Merinda, daca stiu foarte bine ca o cheama Merida.

DESENELE COPILARIEIUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum