80.Adevaratul sfarsit al povestilor Disney

3.3K 186 82
                                    

80.Adevaratul sfarsit al povestilor Disney


#1.Frumoasa din Padurea Adormita

In prima versiune a povestii Frumoasa din Padurea Adormita, cunoscuta sub numele Soarele, Luna si Talia de Giambattista Basile, frumoasa adormita este rapita si violata de un rege, urmand sa dea nastere, in somn, a doi copii.


#2.Alba ca Zapada

In versiunea povestii Alba ca Zapada a Fratilor Grimm, din 1812, regina era adevarata mama a Albei ca Zapada. Ea voia sa-i manance plamanii si ficatul. In final, Alba ca Zapada trebuit sa danseze intr-o pereche de pantofi fierbienti pana la moarte.


#3.Cenusareasa

In versiunea Fratilor Grimm a povestii "Cenusareasa", surorile vitrege si-au taiat bucati din picioare ca sa intre in pantof, sangele lor a tasnit peste tot. Si intr-un final, ochii lor au fost ciuguliti de pasari.


#4.Mica Sirena

In povestea originala "Mica Sirena" de Hans Christian Andersen, fiecare pas al sirenei era un chin, simtea ca merge pe sabii ascutite, dar continua sa danseze pentru printul visurilor ei. Atunci cand el se indragosteste de alta, in loc sa-l ucida pentru a se salva, moare si se dizolva in spuma marii.


#5.Frumoasa si Bestia

In versiunea "Frumoasa si Bestia" numita "Little Broomstick" de colectotul folclorul german Ludwig Bechstein, bestia dormea alaturi de Belle, o imbratisa si o saruta. Sora sa vitegra l-a innecat intr-o baie si apoi a devenit statuie de piatra.


#6.Printul Broscoi

In versiunea originala a "Printului Broscoi" de Fratii Grimm, broscoiul incearca sa o vrajeasca pe printesa, pentru a face o afacere cu ea. A rugat-o sa-i faca mai multe favori, ca pana la urma sa-i ceara sa doarma cu ea. Il arunca furioasa in perete si se transforma in print.


#7.Rapunzel

In versiunea "Rapunzel" a Fratilor Grimm din 1812, printul o viziteaza atat de des pe Rapunzel, incat o lasa insarcinata. Naste gemeni.

- Unele sfarsituri sunt deja in carte, primele capitole -


DESENELE COPILARIEIUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum