Capitolul trei

739 72 2
                                    

- Dacă plecăm acum, o să ajungem la timp pentru încheierea ritualului! ne înformă Sneew, ridicându-se de la masă.

Ne privi pe fiecare în parte. Persoanele care mai erau cu noi aprobară cu o uşoară înclinare a capului. Le-am urmat exemplul, ştiind că nu avea rost să mă împotrivesc.

- Bine, atunci! Aşa rămâne! Mă duc să îi spun lui Deckstra şi să pregătesc cele necesare pentru plecare! Ar fi bine să mergeţi să vă pregătiţi! Plecăm de-ndată!

Spunând aceste lucruri, părăsi mica încăpere în care eram adunaţi. Mă lăsă singură cu nouă persoane străine şi cu sjinu-l Galden şi Dimera. Se aşternu o linişte stânjenitoare. Preţ de câteva secunde, nimeni nu a spus nimic. Doar ne priveam unul pe altul, aşteptând. Ce aşteptam? Asta nu ştiam sau nu eram în stare să îmi dau seama.

Liniştea a fost spartă de Dimera care îi întrebă pe cei zece bărbaţi dacă vor ceva cald de băut înainte de a porni la drum.

- Pot să vin să te ajut? am întrebat, în speranţa că nu avea să mă lase singură cu ei.

Înainte să îmi poată răspundă, sjin-ul Galden îi făcu semn să plece şi mie să rămân. După expresia sa, avea ceva să-mi spună ceva. Mi-am reluat locul, pe scaunul improvizat şi i-am privit tăcuta pe bărbaţi. Nu ştiu cum se făcea, dar în ultimul timp numai de astfel de întâlniri aveam parte, unele mai oficiale, altele nu.

- Sjin Yeghojix, mi se adresă bărbatul de lângă Herian, mie mi-a căzut însărcinarea de a vă informa despre toate stagiile ritualului, cât şi al şederii noastre pe teritorului Gheera.

Fără nici o prezentare, fără nimic, vrea să îmi bage pe gât toate informaţiile, pe care sigur aveam să le uit mai târziu. Nici când au intrat pentru prima dată în încăpere, nu s-au obosit să se prezinte. Ei îmi ştiau atât numele, deoarece Sneew mi se adresa folosindu-l, cât şi statutul şi locul meu în ierarhia CASEI Dragonilor de Gheaţă.

- De obicei, sjin-ul Deckstra ţine acest ritual, fiind reprezentantul CASEI şi conducătorul nostru, se băgă în vorbă bărbatul din faţa mea, sprijinindu-se cu coatele de masă.

- De ce nu şi acum? i-am întrebat.

De ce trebuia să ţin eu ritualul? Dacă până acum l-a ţinut Deckstra, de ce nu şi acum?

- Pentru că sunteţi moşternitoarea de drept! îmi răspunse acelaşi bărbat, privindu-l pe Herian preţ de câteva secunde.

- Ritualul reprezintă ultima probă din competiţia Gheera şi este cea mai importantă dintre toate! continuă bărbatul de lângă sjin. Acesta se ţine la lacul sfânt şi este ţinut în cinstea celor care s-au dus şi, mai ales, conducătorilor celor douăsprezece CASE principale.

- Asta înseamnă că ţi se ţine un ritual? l-am întrebat pe sjin, nepuntând să îmi stăpânesc curiozitatea.

Acesta doar zâmbi. Trebuia să ţin un ritual în cinstea lui? L-am privit, aşteptând nişte explicaţii. Explicaţii care nu au mai venit şi pe care, presimţeam, nu aveam să le primesc niciodată. M-am întors câteva grade spre persoana din stânga mea. Îi simţeam privirea de ceva vreme şi mă deranja. L-am privit la rândul meu, sperând să înceteze să mă mai privească atât de intens, dar nu am avut nici o şansă.

- Cum spuneam, îmi atrase atenţia bărbatul, ritualul este ţinut pentru ei. Desigur, acesta implică o hlia adecvată şi urmarea cu stricteţe a tuturor paşilor.

- Hlia?

- Este haina specifică conducătorilor, folosită pentru ritual şi pentru întâlnirile oficiale, îmi explică sjin-ul Galden. Pe a ta va trebui să o luăm de la o veche cunoştiinţă a CASEI, dar asta când ajungem acolo.

Dragon al Cerului(in curs de editare)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin