Capitolul șapte

1.2K 97 6
                                    

   Stăteam la masa din cameră, citind despre rasele de dragoni existente. După ce am plecat din piaţă, Echo m-a adus înapoi în locul unde m-am trezit după ce am leşinat lângă acel lac. Mi-a spus să mă odihnesc cât timp el se duce să pregătească primul antrenament. L-am ascultat, chiar aveam nevoie de somn, dar în drum spre cameră, o femeie bătrână m-a oprit. Mi-a pus nişte cărţi în braţe şi a dispărut.

   Citeam despre rasa Dertitan, când Echo intră în cameră. M-am uitat la el. Înaintă până la masă şi se uită la cărţile care tronau pe ea. Pufăi de două ori şi se aşeză lângă sobă. Mi-am continuat lectura, minunându-mă la fiecare informaţie citită. Am ajuns la rasa Fosfont, cunoscuţi că fiind dragoni ai vitezei. Azi am întâlnit unul, de fapt mai mulţi. Sunt dragoni folosiţi special pentru luptele Fulger sau competiţiile Hurro, celebre pentru viteză. Nu sunt buni pentru luptele corp la corp, dar sunt foarte buni vânători noaptea. Pe cât de rapizi sunt, pe atât de repede se înfurie.

   "Diseară, vom pleca!"

   Mi-am ridicat privirea spre Echo. Avea ochii închişi, iar coada îi plutea deasupra focului. Mă întrebam dacă nu cumva îl ardea. " Echo, ce este Gheera?" Acesta îşi ridică capul, înclinându-şi-l în partea stângă. Stătu în poziţia asta timp de câteva secunde, apoi şi-l aşeză la loc şi închise ochii la loc.

   "Gheera este o competiţie a dragonilor...", spuse, făcând o pauză pentru a-şi schimba poziţia. " E cea mai mare dintre toate, fiind şi singura competiţie la care cei doisprezece dragoni sunt obligaţi să participe!"

- Cei doisprezece dragoni? am întrebat, mai mult în şoaptă.

   "Ţi-am zis de cele patru categorii, da?", mă întrebă şi continuă, când am aprobat. " În categoria Ethos, cea a dragonilor speciali, există doisprezece feluri de dragoni, unii dintre ei fiind pe cale de dispariţie, alţii înmulţindu-se şi aducând astfel posteritate clanului lui. Un exemplu de dragon pe cale de dispariţie sunt eu, ultimul urmaş al clanului de Gheaţă, sau aşa cred, iar puşlamaua aia mică, Arden, parcă, e un bun exemplu al dragonilor prosperi. Face parte din una din cele douăsprezece feluri: Ghofalkic Vedeea, cu alte cuvinte Sperietorii Verzi..."

   M-am ridicat de pe scaun şi m-am pus pe pat. Era tare, dar mai bine decât nimic.

   "Cei cinci care îl însoţeau pe bătrân au dragoni care aparţin aceleaşi categorie ca şi a mea, doar că au ranguri mult mai mici. Doar dragonului ăla negru are un rang apropiat de al meu. Cât despre bătrân, el este unul din cei trei maieştri care îi antrenează pe stăpânii dragonilor speciali. A făcut un pact cu cei cinci. Atâta timp cât îi antrenează, ei îi oferă protecţie lui şi CASEI pe care o deţine."

   De asta îl urmăresc peste tot. E un fel de maiestru pentru ei, că un fel de tată spiritual. Mai aveam o singură întrebare la care voiam să ştiu acum, restul pentru mai târziu. " Echo, ce limbă vorbesc ei?", l-am întrebat, închizând ochii.

   "E limba străveche. Poporul lor e împărţit în două categorii: cei cu ahura şi cei fără. Cei cu ahura sunt cei pe care i-ai văzut până acum. Cei fără sunt "izgoniţii", cei care au încheiat un pact cu Mhorjka şi şi-au vândut ahura pe nimic. Ahura nu este sufletul, dacă la asta te gândeşti. Se referă la contactul cu dragonul. Încă din timpuri îndepărtate, legătura dintre dragoni şi oameni a fost considerată că fiind una dintre cele mai puternice, mai puternice că sufletul. O legendă spune că dacă cineva se naște fără suflet sau cu orice alt lips, această legătură i-l returnează, dar doar atunci când omul respectiv, cât şi dragonul, au dat dovadă de încredere şi prietenie. Mhorjka este Dragonul Mamă, cel de la care au pornit toate. El a fost primul dragon şi a dat naştere la toţi dragonii şi speciile pe care le-ai văzut sau o să le vezi. Istoria spune că stăpânul lui l-a trădat, iar ahura dragonului s-a desprins de restul trupului şi de suflet şi bântuie, căutând fraieri care să îşi vândă ahura. La fel cum oamenii sunt catalogaţi, aşa sunt şi dragonii. Există o categorie care include dragonii fără suflet. Ei sunt cei care..."

Dragon al Cerului(in curs de editare)Kde žijí příběhy. Začni objevovat