15. David

191 16 5
                                    


Sanne:
Sanne is verbaast, welke krachten? Ze bladert verder totdat ze komt bij de pagina genezen.
De vrouw kan de man genezen, laat haar haar handen op de wond leggen en zich diep focussen. De wond zal genezen maar zij voelt zich verzwakt.

Zijn ze in een soort film terecht gekomen? Ze heeft niet zoveel tijd om er over na te denken want ze hoort stemmen op de gang, ze slaat het boek dicht en rent uit het kamertje, weer drukt ze op dezelfde plek en de muur schuift er weer voor. Net op tijd, daar komen de bewakers weer aan met Wiske. Die overgens een witte labjas heeft aangetrokken.

David:
De bewakers sleuren hun mee maar David stribbelt tegen, als gevolg krijgt hij een klap op z'n achterhoofd. Sanne gooit allemaal verwensingen naar de bewaker zijn hoofd en David wilde dat ze ermee ophield, straks krijgt ze ook allemaal klappen. Hij is het wel gewend en hij wil gewoon niet dat ze haar aanraken.

Wiske opent een grote ijzeren deur, ze zijn naar de kelder afgedaald. Drie trappen naar beneden en toen kwamen ze hier, voor de deur, het is kouder hier en David rilt. ze lopen naar binnen en David ziet nog twee deuren, Wiske maakt een beweging en David gaat de linker kamer binnen terwijl Sanne de rechter wordt ingeduwd. "Nee! Laat haar gewoon gaan." De woorden komen uit zijn mond voordat hij er erg in heeft en hij krijgt een trap in z'n rechter knieholte zodat hij op de grond valt. Hij kijkt met tranen in zijn ogen om zich heen, waar is hij?
De kamer is grijs, er staat een zwarte stoel, zo'n eentje die je bij de tandarts hebt en verder is er een raam. Aan de andere kant van het raam zit Sanne, ze huilt en stribbelt tegen.
Stribbel niet tegen, ze gaan je pijn doen. Sanne kijkt op en ontspant dan haar spieren, ook David wordt opgetild en in de stoel gezet. De bewaker knijpt hard in z'n arm en hij kreunt, meteen krijgt hij een klap in z'n gezicht. "Genoeg!" Wiske duwt de man opzij, "we hebben ze gezond nodig."
Wiske loopt even de deur uit en komt dan terug met een of ander apparaat, die zet ze naast David en een kap gaat over zijn hoofd. "Stuur je vriendinnetje wat via je gedachte." David kijkt haar boos aan, "nee." Wiske knikt naar hem en fluistert dan wat in het oor van de bewaker, hij loopt weg en gaat de kamer van Sanne binnen, hij slaat haar. "Nee!" David schreeuwt en als de bewaker een mes trekt geeft hij zich over, "oke, oke." Wiske schudt haar hoofd en de bewaker haalt zijn mes weg en gaat aan de kant staan. Met vuur in zijn ogen kijkt David naar Wiske en dan weer naar Sanne,
het spijt me

Het geeft niet

Wiske klapt blij in haar handen als het apparaat gaat piepen, er komen foto's uit en daarna loopt ze achter de stoel van David, blijkbaar hangt ze ze op want ze loopt achter uit totdat ze naast hem staat, "fascinerend, erg fascinerend." David trekt een wenkbrauw op maar verwacht geen antwoord van Wiske.
Toch kwam die.
"Het blijkt dus dat je hersenen op het moment van het verzenden van je bericht zestig procent werken, normaal wordt er maar tien procent van je hersenen gebruikt." Ze denkt voor een paar seconde diep na en draait zich dan om, "we gaan voor de honderd."

David zit volgeplakt met allemaal zendertjes en plakkertjes die aan het apparaat vast zitten, Wiske volgt elke beweging op het scherm en mist niks. Telkens als hij wat naar Sanne wil sturen horen ze een piep en begint Wiske nog blijer te kijken. Dat geluk wil hij haar niet gunnen dus koppig houdt hij zijn gedachte voor zich en sluit Sanne buiten.

A/N Hey! Ik leef eigenlijk best wel erg mee met David, hij wil Sanne zo erg beschermen ookal gaat hij er kapot aan.
Als je dit leest: zeg even je naam in de comments ((((: !

Soulmate (voltooid)Where stories live. Discover now