1. David

1K 48 0
                                    

David hoort de douche aangaan en hij weet dat zijn zusje er nog wel even onder staat, hij draait zich nog even om en doet zijn ogen dicht. Hij kan niet meer verder slapen en wil graag voordat zijn vader beneden is al richting school zijn. Zuchtend gaat hij recht op zitten en hij zwaait zijn benen over de rand van zijn bed. Met een rilling door zijn lichaam, omdat de vloer koud is, zet hij zijn voeten op de grond. Hij hoort de douchedeur open en dicht gaan en hij weet dat het zijn beurt is om de badkamer bezet te houden. Hij springt uit bed, pakt een shirt en een broek van zijn stoel en loopt naar de douche.
De warme straal verwarmt zijn blote schouders en hij sluit zijn ogen.
Een bons op de deur haalt hem uit zijn gedachten. "Open doen!" hoort hij zijn vader roepen, hij kijkt op de klok, shit stond hij er al zo lang onder? Hij pakt een handdoek en zo snel als hij kan droogt hij zichzelf af. Hij doet zijn kleren aan en haalt snel een hand door zijn haar. Met zijn hand boven de deurkruk haalt hij nog even diep adem, "Niet boos worden, niet boos worden" fluistert hij. Hij opent de deur en daar is de lege gang, hij loopt de gang in en staat voor de dichte deur van zijn ouders, zijn vader snurkt. Hij heeft het zich weer verbeeld.

David fietst het schoolterrein op en gooit zijn fiets in het fietsenrek. Met zijn handen in zijn zakken sjokt hij naar het lokaal. Onderweg steekt hij even zijn hand op naar een vriend van hem en hij loopt naar binnen. Scheikunde hebben ze, best interessant maar hij heeft zijn huiswerk alweer niet kunnen maken omdat hij ruzie had met zijn vader. Hij werd naar zijn kamer gestuurd en mocht er niet meer uitkomen.
Zijn beste vriendin Fleur komt naast hem zitten, ze pakt haar boeken en legt ze open op tafel en ze kijkt hem aan, "Heb je het gemaakt? ik hoorde dat hij gaat controleren." Hij schudt zijn hoofd en opent ook zijn boeken. Ze legt haar hand op zijn arm, "waarom werd hij dit keer boos?" David haalt zijn schouders op, "Ik moest de tafel afruimen maar ik vroeg of het een andere keer kon omdat ik veel huiswerk had." Hij denkt terug aan de vorige avond na het eten, toen hij dat zei werd zijn vader woest en gooide een bord naar zijn hoofd. Hij zei tegen David dat hij ook nooit wat wilde doen en dat hij ondankbaar was. David was naar boven gerend en zijn vader riep hem achterna dat hij hem niet meer wilde zien deze avond.
Weer schrikt hij uit zijn gedachten door de leraar die zijn naam roept, "David, ik heb je al een paar keer geroepen, heb je je huiswerk af?" Het duurt even voordat David realiseert wat er aan hem gevraagt wordt. "Nee meneer." De leraar klakt met zijn tong en schrijft wat op in zijn map. "Dit is de 3e keer, nablijven jongeman." David vloekt, als zijn vader dit hoort wordt hij woest. Hij stoot Fleur aan, "Wat moet ik thuis vertellen? Dat het zijn schuld is dat ik moet nablijven?" Ze schudt haar hoofd, "Zeg maar dat je met mij een project aan het doen was voor scheikunde." David schudt ook zijn hoofd. "Maar mijn vader gaat je moeder bellen voor bevestiging." Ze glimlacht naar hem, "Ik blijf wel wat langer op school, dan vertel ik hetzelfde aan mijn moeder." Ze draait zich weer naar haar boek en begint te schrijven. "Dankjewel," fluistert hij en als bevestiging krijgt hij weer een glimlach

----------------------------
Het volgende hoofdstuk komt pas
weer volgende week omdat ik proefwerk week heb, omdat het zo lang duurt wordt hij wel extra lang!

xoxo

Soulmate (voltooid)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora